Kestää Suomen talvessa

RE85 on Suomessa kehitetty ja valmistettu korkeaseosetanoli. Tuote on suunniteltu pohjoisen haasteellisiin sääolosuhteisiin, siksi se sisältää jätepohjaisen etanolin lisäksi bensiinin erikoiskomponentteja, jotka mm. parantavat kylmäkäynnistystä.

VTT:n testeissä on löydetty RE85-korkeaseosetanolaipolttonesteelle optimikoostumus ja tulokset vahvistavat, että polttoneste toimii hyvin kovissakin pakkasissa. Tulosten varmentaminen alan huippuosaajien kanssa antaa hankkeelle merkittävää näyttöä myös kansainvälisesti, sillä näin laajoja etanolitestejä ei maailmallakaan ole tehty.

Lue lisää VTT:n testituloksista koskien RE85 -polttoainetta

Käykö RE85 kaikkiin autoihin?

RE85:ttä voi käyttää eri automerkeillä myynnissä olevissa flexfuel-malleissa. Perinteisiin bensiini- tai dieselkäyttöisiin malleihin tuote ei sovellu.

Flexfuel-mallit voivat nimensä mukaisesti joustavasti käyttää polttonesteenä sekä korkeaseosetanolia että tavallista bensiiniä, molempia tankataan samaan polttoainesäiliöön.

St1:n RE85 täyttää teknisesti E85-polttonesteen laatustandardin eli se soveltuu eri automerkeillä jo olemassa oleviin flexfuel-malleihin. Korkeaseosetanolin markkinoille tulon myötä Audi, Dacia, Ford, Renault, Volkswagen ja Volvo ovat tuoneet Suomeen näitä automalleja, joilla muuten jo ajetaan eri puolilla maailmaa.

Mikä on flexifuel-malli?

Flexfuel-malli toimii aivan samoin kuin bensiinikäyttöinen auto. Teknisiä eroja toki on. Polttonestesäiliö, -varustus ja -putkistot valmistetaan korroosion kestävistä materiaaleista ja tiivisteet etanolin kestävistä materiaaleista. Moottorin ohjauksessa käytetään erityistä sekoitussuhteen tunnistavaa anturitekniikkaa. RE85 - korkeaseosetanoli ei vaadi autoilijalta uusien toimintatapojen opettelua. Auton voi tankata normaalisti St1:n korkeaseosetanolia myyvällä jakeluasemalla - ainoana erona on pistoolinkahvassa uusi tunnus RE85. Eri automerkkien flexfuel-mallit kulkevat myös tavallisella bensiinillä. 

Lisätietoja flexfuel-autoista löydät autonvalmistajien kotisivuilta.

Päivitä autosi FlexFuel-autoksi

Vuonna 2006 ja sitä ennen käyttöönotetut bensiiniautot voidaan muutoskatsastaa käyttämään myös etanolipolttoainetta. Lue lisää etanolimuutoksesta osoitteessa st1.fi/etanoli tai tutustu eFlexFuel E85-muutossarjaan valmistajan sivuilla eflexfuel.fi

Paljonko säästän RE85-polttoaineella?

Laske oma säästösi

€ / l
€ / l
l
km / v
l / 100km
g / km

vähemmän polttoainekuluja vuodessa
Säästö viidessä vuodessa ja tankillisella

kg vähemmän fossiilisia CO2-päästöjä vuodessa*
Viidessä vuodessa vähennät päästöjä kg*
*Lähde: WSP Report 2006

Lisätietoja bensiinistä ja sen käytöstä