Oy Esso ab omistajan vaihtuessa St1 Oy:ksi (nimenmuutos vireillä)

Lehdistötiedote tiedotusvälineille 3.7.2007 klo 15.00

Kuten aikaisemmin on tiedotettu, St1 Holding Oy osti 18.12.2006 koko oy Esso ab:n osakekannan. Myyjänä oli SOK, jolle ExxonMobil Holding Norway AS myi ko. osakkeet 11.12.2006.

Omistajanvaihtoon valmistautuminen on toteutettu yhteistyössä henkilöstön kanssa ja omistus vaihtui suunnitelman mukaisesti 1.7.2007. Kaupat toteutettiin 2.-3.7.2007 ja samalla yhtiölle haettiin nimenmuutosta St1 Oy:ksi. Yhtiön toimitusjohtajaksi kutsuttiin Kim Wiio St1 -konsernista.

Esso-brändi poistuu polttonesteliiketoiminnasta siirtymäajan puitteissa. Kaikki liiketoimintaa koskevat sopimukset pysyvät voimassa ja yhtiön toiminta jatkuu ennallaan. Yrityskauppojen osapuolet pyrkivät yhteisesti ja vastuullisesti turvaamaan henkilöstön aseman.

Osakekauppa tarkoittaa käytännössä kaikkien oy Esso ab:n toimintojen jatkumista St1 Oy:nä. Yhtiön toimintaan kuuluu liikennepalvelut (sis. huoltoasemaliiketoiminnan sekä siihen liittyvät yksityis- ja yrityssektorien Esso Luottokortit), kuluttaja- ja teollisuusmyynti (sis. Esso Lämpöpalvelu Oy:n ja nestekaasun täyttölaitoksen ja liiketoiminnan) ja ilmailua palveleva liiketoiminta sekä polttonesteiden tuotevarastot.

ExxonMobil yhtymään kuuluvana yhtiönä Mobil Oil oy ab jatkaa Suomessa voiteluaine-, bitumi- ja kemikaaliliiketoimintaa.

"St1:n ja Esson yhdistäessä voimavaransa muodostamme vahvan, innovatiivisen ja asiakaslähtöisen energiatalon, joka ymmärtää niin kotimaisten asiakkaiden tarpeet kuin kansainvälistyvän toiminnan haasteetkin. Yhdistyvä huoltoasemaverkostomme pystyy huolehtimaan suomalaisista autoilijoista ja ammattiliikenteestä entistä paremmin ja kilpailukykyisemmin", toteaa Kim Wiio. St1 -konsernin pääomistaja Mika Anttonen lisää: "Yhtiömme visio on olla johtava CO2- vapaiden energiatuotteiden valmistaja ja myyjä. Visiomme toteutus on täydessä vauhdissa; Lappeenrannan bioetanolilaitos valmistuu myöhemmin kesällä ja Porin tuulivoimalapuiston rakentaminen on aloitettu".

Lisätietoja antaa:
Mika Anttonen, puh. +358 40 500 9798, mika.anttonen(at)st1.fi

Kim Wiio, puh. + 358 44 567 8964, kim.wiio(at)st1.fi

Takaisin ylös