Uusi St1 Visa - uusi tiedostavan asiakkuuden symboli

St1 tuo tänään markkinoille uuden maksuaika – ja luottokortin. Kortti on myös paljon muuta kuin kätevä maksuväline, johon on liitetty monipuolinen ja palkitseva etuohjelma. Se on samalla symboli uudenlaisesta asiakkuudesta, jossa kortin valinta on myös valinta CO2–vapaan energian puolesta - jokainen St1 asemalla tankattu litra nostaa St1:n velvoitetta tuottaa lisää bioetanolia.

St1 Visa –etuohjelma on suunniteltu juhlistamaan asiakkuutta vahvistuneessa energiayhtiössä, joka St1:n ja Esson yhdistäessä toimintonsa tarjoaa mm. autoilijalle yli 400:n huoltoaseman verkoston. Etuohjelman piiriin kuuluu myös kaikki St1 energiayhtiön markkinoimat palvelut polttonesteistä hodariin ja sähköön. Sen lisäksi St1-etua kertyy asiakkaalle kaikista muistakin St1 Visa -kortilla maksetuista ostoksista, siis kaikkialla missä Visa käy maksuvälineenä. Maailmanlaajuisesti St1 Visa kelpaa yli 24 miljoonassa ostopaikassa. Etuohjelmaa kehitetään aktiivisesti asiakkaiden tarpeiden mukaan ja siinä on mukana vielä ns. superpartnereita, joiden toimipisteissä St1 Visa -kortilla maksetut ostokset tuovat asiakkaalle vielä suuremman etukertymän. Ensimmäisenä superpartnerina mukana on sopivasti näin talvirengaskauden kynnyksellä Euromaster rengasketju.

Keskittämällä päivittäiset ostoksensa St1 Visalle, etua voi kertyä asiakkaalle kymmeniä euroja kuukaudessa. Kertynyt etu hyvitetään aina St1 Visa -korttilaskutuksen yhteydessä St1/Esso ostoksista mukaan lukien sähkö- ja lämmitysöljyostot. Käytännössä kertyneet edut voivat alentaa St1 Visa –asiakkaan polttonestekuluja kuukaudessa useita senttejä litraa kohti. Kortin käyttäjän ei tarvitse luopua muiden yritysten bonus- tai etukorteista kerätäkseen St1 –etua vaan niitä voi näyttää jatkossakin kassalla maksaessaan St1 Visalla. ’Uusi St1 Visa on etuohjelmista tietoisen kuluttajan ykkösvalinta. Itse asiassa kuluttaja saa näin usean ohjelman edut’, toteaa toimitusjohtaja Kim Wiio.

St1 tuo uuden kortin markkinoille yhdessä IKANO Rahoitus Oy:n ja Visa Europen kanssa. Ikanon valinnan yhteistyökumppaniksi ratkaisi pohjoismaalaisen yhtiön edelläkävijyys uudenlaisten etuohjelmien rakentajana. Visan markkinajohtajuus ja maailmanlaajuinen operointi tarjoavat hyvän lähtökohdan yhteistyölle ja rajattomat käyttömahdollisuudet St1 Visa –asiakkaille, jotka voivat kortilla maksaessaan siten kerryttää itselleen huomattavan etukertymän. ’Olemme hyvin iloisia siitä, että St1 on valinnut Visan osaksi edistyksellistä asiakasetuohjelmaansa. St1 Visa on ensimmäinen energiayhtiön Visa –etuohjelma Suomessa ja uskomme vahvasti sen menestykseen’, kertoo Sven Estwall, Visa Europen Nordic alueen johtaja.

Yhdistyneellä St1:llä on vahvat perinteet kanta-asiakkuuden palkitsemisessa jo 60-luvulta lähtien. Esso toi Suomeen ensimmäisten yritysten joukossa asiakkailleen kanta-asiakaskortin. Molempien yhtiöiden asiakasohjelmat ovat kehittyneet ajan hengessä ja niiden yhdistyessä St1:llä on yli 300.000 korttia eri asiakasryhmissä. ’St1:n ja Esson yhdistäessä voimavaransa muodostamme vahvan, innovatiivisen ja asiakaslähtöisen energiatalon, joka ymmärtää niin kotimaisten asiakkaiden tarpeet kuin kansainvälistyvän toiminnan haasteetkin. Yhdistyvä huoltoasemaverkostomme pystyy huolehtimaan suomalaisista autoilijoista ja ammattiliikenteestä entistä paremmin ja kilpailukykyisemmin’, lisää toimitusjohtaja Kim Wiio.

St1:n tavoite on olla johtava CO2 –vapaiden energiatuotteiden valmistaja ja myyjä. St1 avasi Suomen ensimmäisen liikennepolttonestettä tuottavan Etanolix -bioetanolitehtaan Lappeenrannassa syyskuussa. Käyttämällä biojätettä raaka-aineena, yhtiö pystyy jalostamaan liikennepolttonesteen biokomponentin puhtaimmalla tavalla maailmassa. Seuraavat bioetanolilaitokset valmistuvat ensi vuonna ja ensimmäinen bioetanolin väkevöintilaitos valmistuu alkuvuodesta Haminaan. St1:n tavoitteena on, että Etanolix-konsepti on globaali markkinajohtaja hajautetussa bioetanolituotannossa.

Katso myös www.st1.fi

Lisätietoja antaa:

St1
Kim Wiio, St1 Oy, toimitusjohtaja
+ 358 44 567 8964, kim.wiio@st1.fi
Sami Ruisma, St1 Oy, Luottokortit -osastopäällikkö
+ 358 50 348 3318, sami.ruisma(at)st1.fi
www.st1.fi

IKANO
Ulla Parkkali, IKANO Rahoitus Oy, toimitusjohtaja
+358 9 25414 6515,  ulla.parkkali(at)ikano.fi.
www.ikano.fi

VISA
Vesa Tukonen, Senior Relationship Manager, Visa Europe
+358 40 514 1424, tukonenv(at)visa.com
www.visaeurope.com

St1 energiayhtiö toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2 -vapaiden energiatuotteiden valmistaja ja myyjä. Kasvun pääpaino on VTT:n kanssa perustetussa St1 Biofuels Oy:ssä. Yhtiö vahvisti asemaansa Suomessa ostamalla oy Esso ab:n kesällä 2007. St1:llä on yli 400 jakeluasemaa Suomessa, 41 jakeluasemaa Ruotsissa ja 4 jakelupistettä Puolassa. St1 myy myös sähköä kuluttajille ja pienyrityksille sekä lämmitysöljyä laajamittaisesti kaikkialle Suomeen. Lentopolttoaineita St1 jakelee Helsinki-Vantaalla, Tampereella ja Vaasassa. St1-konsernin liikevaihto ylittää tänä vuonna 800 miljoonaa euroa. Vakinaisessa työsuhteessa olevia työntekijöitä on reilut 120. Yhtiö tutkii ja kehittää ympäristöä säästäviä ratkaisuja ja toteuttaa ne liiketaloudellisesti kannattavasti.

IKANO
IKANO Rahoitus Oy kuuluu IKANO Ryhmään, joka on pohjoismaalainen IKEAn perustajan, Ingvar Kampradin, perheen omistuksessa oleva yritysryhmä. Ryhmä toimii vakuutus-, varainhallinta-, kiinteistö-, rahoitus- ja vähittäiskauppa-alalla. IKANO Ryhmä perustettiin vuonna 1988. Tätä ennen IKANO Ryhmä oli osa IKEAn toimintaa. IKANOn rahoitusliiketoiminta-alue työllistää noin 700 henkilöä ja tilivuoden 2006 liiketoiminnan volyymi oli 2.4 miljardia euroa. Lisätietoja IKANO Ryhmästä osoitteessa www.ikanogroup.com.

Visa Europe
Euroopassa on lähes 321 miljoonaa Visa tiliveloitus-, luotto- ja yrityskorttia. Syyskuuhun 2006 päättyneellä 12 kk:n tilikaudella näitä kortteja käytettiin ostoihin ja käteisnostoihin yli 1.200 miljardin arvosta. Jokaisesta 9 Euroopassa maksetusta eurosta 1 euro maksetaan Visa kortilla.

Visa Europe on jäsenjärjestö – organisaatio, jonka omistavat sen 4.500 Eurooppalaista jäsenpankkia – joka yhtiöitettiin heinäkuussa 2004. Lokakuussa 2007, Visa Europesta tuli uuden maailmanlaajuisen Visa Inc.:n itsenäinen osa, jolla on yksinoikeudellinen, peruuttamaton ja ikuinen toimilupa Euroopassa.

Vannoutuneena eurooppalaisena maksujärjestelmänä se kykenee vastaamaan nopeasti maanosan pankkien ja niiden asiakkaiden – niin kortinhaltijoiden kuin kauppiaidenkin– erityistarpeisiin kuten myös Euroopan Komission tavoitteeseen luoda oikea maksamisen sisämarkkina-alue.

Maailmanlaajuinen Visa/Plus käteisautomaattiverkko on mailman suurimpia tarjoten käteisnostomahdollisuuden paikallisessa valuutassa yli 170 maassa.
Takaisin ylös