St1 ja Hertz yhteistyöhön

St1:n ja Hertzin asiakkaat saavat uusia etuja ja palveluja yhtiöiden aloittaessa laajamuotoisen yhteistyön 1.5.2008.

Energiayhtiö St1 toi viime syksynä markkinoille uuden maksuaika- ja luottokortin, St1 Visan. Kätevään maksuvälineeseen on liitetty monipuolinen asiakkuutta palkitseva etuohjelma, joka kerryttää asiakkaalle etua kaikkialla hänen maksaessaan kortilla ja etuyhteistyökumppaniliikkeissä vielä tavallista suuremmilla kertymillä. St1 Visa on nopeasti vallannut jalansijaa markkinoilla ja Hertzin myötä korttiin liittyvä St1 -etuohjelma saa taas merkittävän palvelulaajennuksen.

”Olemme ylpeitä voidessamme valita johtavan autonvuokrausketjun yhteistyö-kumppaniksemme ja tuoda taas uusia laadukkaita palveluja edullisin ehdoin asiakkaidemme käyttöön”, toteaa johtaja Mika Aho St1 Liikennepalveluista.

Suomessa Hertz -palveluja on saatavissa jo yli 70 toimipisteessä verkoston kattaessa koko maan Ahvenanmaalta Lappiin. Kansainvälinen Hertz -verkosto kattaa 155 maata ja 7600 toimipaikkaa.

Energiayhtiö St1 toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2 -vapaiden energiatuotteiden valmistaja ja myyjä. St1 avasi Suomen ensimmäisen biojätteestä liikennepolttonestettä tuottavan Etanolix -bioetanolitehtaan Lappeenrannassa syyskuussa. Myös St1 Visa linkittyy vahvasti yhtiön vision toteuttamiseen. Kortti on samalla symboli uudenlaisesta asiakkuudesta, jossa kortin valinta on myös valinta CO2 -vapaan energian puolesta - jokainen St1 asemalla tankattu litra nostaa St1:n velvoitetta tuottaa lisää bioetanolia.

Yhteinen arvopohja Hertzin kanssa nousee esiin myös ympäristöasioissa Hertzin lisätessä vähäpäästöistä kalustoaan ympäristösertifikaattinsa vaatimusten mukaisesti. Muun muassa tästä syystä St1 on halunnut valita Hertzin yhteistyökumppaniksi St1 Visa -etuohjelmaan.

Yhtiöt kartoittavat myös parhaillaan verkostojensa yhteiskäytön laajentamis-mahdollisuuksia mm. Kajaanissa ja Kokkolassa saamiensa hyvien kokemusten perusteella. Kokkolan Hertz -yrittäjällä Jouko Mäkisellä on 7 vuoden vankka kokemus autonvuokrausasiakkaiden palvelemisesta St1 -asemalta. Hertzin Kajaanin alueen franchise-yrittäjät Kaarina Mård ja Teemu Lindqvist ovat tarjonneet polttoaine-, pesu-, kahvio- ja autonvuokrauspalveluja saman katon alta jo reilun vuoden ajan. Toimipiste on hiljattain muutettu St1:ksi ja asiakkaat ovat vastaanottaneet muutoksen positiivisesti. ”Kiinnostus palvelujamme kohtaan on kasvanut selvästi ja brändit tukevat toisiaan hyvin asiakkaiden parhaaksi”, yrittäjä Kaarina Mård kertoo.

Asiakkaiden kysyntä autonvuokrauspalveluille on kasvanut viime vuosina erittäin mukavasti. Palveluja käytetään Suomessa kuitenkin edelleen eurooppalaista keskiarvoa merkittävästi vähemmän. ”Nyt tuomme liikkumisen vapautta entistä helpommin sekä nykyisten että uusien asiakkaiden saataville koko maassa”, toteaa toimitusjohtaja Tero Vauraste Hertziltä.Lisätiedot:
St1 Oy
Mika Aho, johtaja St1 Liikennepalvelut, 050-5002072, mika.aho(at)st1.fi
Sami Ruisma, osastopäällikkö St1 Luottokortit, 050-3483318, sami.ruisma(at)st1.fi
www.st1.fi

First Rent a Car Finland Oy, Hertz Autovuokraamo
Tero Vauraste, toimitusjohtaja, 020 555 2299, tero.vauraste@hertz.fi
Niina Tanner, markkinointipäällikkö, 020 555 2224, niina.tanner@hertz.fi
www.hertz.fi

St1 on energiayhtiö, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2 -vapaiden energiatuotteiden valmistaja ja myyjä. Yhtiö vahvisti asemaansa Suomessa ostamalla oy Esso ab:n kesällä 2007. St1:llä on yli 400 jakeluasemaa Suomessa, 44 jakeluasemaa Ruotsissa ja 6 jakelupistettä Puolassa. St1 myy myös sähköä kuluttajille ja pienyrityksille sekä lämmitysöljyä laajamittaisesti kaikkialle Suomeen. Lentopolttoaineita St1 jakelee Helsinki-Vantaalla, Tampereella ja Vaasassa. St1-konsernin liikevaihto ylittää tänä vuonna 900 miljoonaa euroa. Vakinaisessa työsuhteessa olevia työntekijöitä on reilut 120. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia ympäristöä säästäviä biopolttoaineratkaisuja.

Hertz on maailman johtava kansainvälinen autonvuokrausketju, joka toimii yli 150 maassa ja 7700 toimipisteessä. Suomessa Hertz on palvellut jo yli 40 vuoden ajan ja on liikevaihdolla mitattuna selkeä markkinajohtaja yli 70 toimipisteellään. Hertzin visio on olla halutuin palveluntuottaja ajoneuvojen vuokrauksessa tarjoten odotukset ylittävää matkan jatkuvuutta ja liikkumisen vapautta. Hertz on Suomen ensimmäinen ISO 14001 ympäristösertifioitu autovuokraamo. Taloustutkimus Oy:n imagotutkimuksessa Hertz on 12 vuotta peräkkäin saavuttanut autovuokraamoalan parhaan yleisarvosanan ja korkeimman tunnettuuden.
Takaisin ylös