St1 aloittaa Vapon pelletin jälleenmyynnin

Energiayhtiö St1 Oy sekä Vapo Oy ovat solmineet sopimuksen pellettien maankattavasta jälleenmyynnistä. Yritykset sopivat yhteistyöstä huhtikuussa ja St1 aloittaa jälleenmyyntityön kesäkuussa.

Alkuun pellettejä voi tilata St1:n tilauskeskuksen kautta ja viimeistään syyskuussa pellettejä voi ostaa myös alueellisesti St1-huoltoasemilta. Myyntituotteina ovat kaikki Vapo Oy:n puupellettituotteet eli 20 kg:n piensäkit, 500 kg:n suursäkit sekä pelletit irtotavarana.

Kesän aikana St1 kouluttaa työntekijöitään myyntityöhön. Myynnissä panostetaan syksyyn, jolloin lämmitysmarkkinat käynnistyvät toden teolla.

St1 panostaa näkyvästi bioenergiamarkkinoille. Sillä on jo kaksi biojätteestä etanolia valmistavaa Etanolix®-laitosta toiminnassa ja kesäkuussa avataan Haminan bioetanolin absolutointilaitos. Yrityksen hajautetun etanolin valmistusteknologia sai huhtikuussa Kemianteollisuuden innovaatiopalkinnon. St1 satsaa myös vahvasti tuulivoiman rakentamiseen ja myyntiin. Pellettimyynnin avulla se vahvistaa asemaansa uusiutuvien polttoaineiden markkinoilla.

- St1 panostaa CO2-hyvään energiaan tänä vuonna lanseeraamalla asiakaskuntaan uusia monimuotoisia ympäristöä säästäviä lämmitysenergiaratkaisuja. Pelletin jälleenmyynnin aloittaminen vahvistaa tätä tavoitettamme, St1:n suoramyynnin johtaja Matti Pentti toteaa.

St1 on ammattimainen ja aktiivinen tekijä energiamarkkinoilla ja tästä syystä erinomainen yhteistyökumppani Vapolle. St1:llä on kokemusta niin kuluttaja- kuin suurasiakkaista lämmitysöljyn myynnissä ja yrityksen huoltoasemaverkosto on kattava.

- St1:llä on jo kokemusta vastaavanlaisesta jälleenmyyntitoiminnasta ja sen myyntiorganisaatio on kunnossa. Odotukset yhteistyön suhteen ovat suuret, markkinointipäällikkö Matts Kempe kertoo Vapolta.

Lisätietoja:

Matti Pentti, johtaja – suoramyynti, St1 Oy
p. 0500 488 948 ; matti.pentti(at)st1.fi
www.st1.fi

Matts Kempe, markkinointipäällikkö, Vapo Oy
p. 020 790 64 73 ; matts.kempe(at)vapo.fi
www.vapo.fi


St1 on energiayhtiö, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2 -hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö vahvisti asemaansa Suomessa ostamalla oy Esso ab:n kesällä 2007. St1:llä on yli 400 jakeluasemaa Suomessa, 44 jakeluasemaa Ruotsissa ja 6 jakelupistettä Puolassa. St1 myy myös sähköä kuluttajille ja pienyrityksille sekä lämmitysöljyä laajamittaisesti kaikkialle Suomeen. Lentopolttoaineita St1 jakelee Helsinki-Vantaalla, Tampereella ja Vaasassa. St1-konsernin liikevaihto ylittää tänä vuonna 900 miljoonaa euroa. Vakinaisessa työsuhteessa olevia työntekijöitä on reilut 130. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia ympäristöä säästäviä biopolttoaineratkaisuja.

Vapo on Itämeren alueen johtava paikallisten ja uusiutuvien polttoaineiden, biosähkön ja -lämmön sekä bio- ja kuivajätteenkäsittelyratkaisujen toimittaja. Vapo-konserni koostuu emoyhtiö Vapo Oy:stä, johon kuuluu viisi liiketoiminta-aluetta: Paikalliset polttoaineet, Lämpö ja sähkö, Pelletti, Puutarha ja ympäristö sekä Vapo Timber Oy. Vapo-konsernin liikevaihto vuonna 2007 oli 660,6 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on 1 828 henkilöä. Vapo on Euroopan johtava pelletin tuottaja. Vapo tuottaa pellettejä Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Tanskassa ja Puolassa. Omia pellettitehtaita Vapolla on 15.

Takaisin ylös