St1 Oy ja Naps Systems Oy yhteistyöhön aurinkoenergiassa

St1 Oy ja Naps Systems Oy ovat tehneet sopimuksen Napsin valmistamien aurinkosähköjärjestelmien ja niihin liitettävien aurinko-tuulihybridien jälleenmyynnistä. St1 toimii Napsin ja sen kanssa samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden tuotteiden ja palveluiden valtuutettuna jälleenmyyjänä Suomessa. Tuotteet tullaan markkinoimaan St1:n tuotenimellä.
 
St1 ja Naps valmistavat CO2-hyvän sähkön kokonaisratkaisuja asiakkaiden kokonaisenergiatarpeisiin yksityistalouksista maatalouteen ja teollisuuteen. Tarjontaan kuuluvat niin sähköverkon ulkopuoliset akkusovellukset kuin suoraan verkkoonkin liitettävät vaihtoehdot.
 
St1 haluaa tarjota asiakkailleen energiaratkaisuja, joiden tavoitteena on asiakkaiden kokonaisenergia-tarpeiden ja -kustannusten vähentäminen. Napsin aurinkosähköjärjestelmät ja niihin liitettävät aurinko-tuulihybridit ovat arvokas lisä St1:n energiatuote- ja -palvelutarjontaan. Yhtiölle on myös tärkeää vastata kiinnostavilla, korkealaatuisilla tuotteilla kasvavaan CO2-hyvän energian kysyntään.
  
Lisätietoja:
Jari Suominen, St1 Oy, Energiajohtaja         
+358 50 5956780, jari.suominen(at)st1.fi
 
St1 energiayhtiö toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia ympäristöä säästäviä biopolttoaineratkaisuja. Visionsa hengessä yhtiö mm. tekee jätteestä bioetanolia. St1:n bioetanolin hajautetun tuotannon Etanolix®-menetelmä sai tänä vuonna Kemianteollisuus ry:n innovaatiopalkinnon. Yhtiöllä on jakeluasemia Suomessa yli 400, Ruotsissa 44 ja Puolassa 6. St1:n energiatuote- ja -palvelu-valikoimaan kuuluu myös sähkö, lämmitysöljy, pelletit ja lentopolttoaineet. Yhtiö panostaa vahvasti tuulivoimaan. Liikennepolttoaineiden hankinnassa yhtiöllä on S-ryhmän kanssa yhteisyritys North European Oil Trade Oy. St1-konsernin liikevaihto ylittää tänä vuonna 1 mrd euroa. Vakinaisessa työsuhteessa olevia työntekijöitä on reilut 130.
 
Jari Enontekiö, Naps Systems Oy, Myyntijohtaja
 
Naps Systems Oyon suomalainen aurinkosähköjärjestelmiin erikoistunut yritys, jolla on myyntitoimistot Ranskassa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa, Bahrainissa ja Kiinassa sekä näiden lisäksi maailmanlaajuinen jälleenmyyjäverkosto. Yhtiö on toimittanut vuodesta 1981 lähtien yli 200.000 aurinkosähköjärjestelmää. Naps toimittaa asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin ja sovelluksiin ratkaisuja, jotka perustuvat omavaraiseen aurinkosähköjärjestelmään tai aurinkosähkön käyttöön lisäsähkön lähteenä. Ratkaisut kattavat kaikenkokoiset järjestelmät pienistä standardisoiduista järjestelmistä suuriin, asiakkaiden tarpeisiin suunniteltuihin järjestelmiin. Napsin järjestelmät koostuvat aurinkopaneeleista, ohjausyksiköistä, akuista ja asennustelineistä sekä täydellisistä asennustarvikepaketeista. Palvelu kattaa myös tuotteisiin liittyvän konsultoinnin ja valvonnan. Sähköverkkoon kytketyt aurinkosähköjärjestelmät kuuluvat myös Napsin tuotevalikoimaan. Aurinkopaneelien tuottama tasasähkö muunnetaan vaihtosähköksi, josta tarvittava osa hyödynnetään kiinteistössä, jolloin se korvaa osan ostettavasta sähköenergiasta. Näissä järjestelmissä aurinkosähköjärjestelmä voidaan liittää yleiseen sähköverkkoon.
Takaisin ylös