St1 avaa Suomen ensimmäisen tuuliaurinkosähköä käyttävän jakeluaseman Vallilaan

Energiayhtiö St1 avaa tänään Helsingin Vallilaan Suomen ensimmäisen jakeluaseman, joka tuottaa käyttöenergiaansa päästöttömästi omilla pientuulivoimaloillaan ja aurinkopaneeleillaan. Uusiutuvaa energiaa hyödyntävä asema edustaa hajautettua energiantuotantoa ja täysin uudenlaista ajattelua huoltoasema-alalla. Jatkossa St1 tulee uudistamaan soveltuvat jakeluasemansa tähän uuteen konseptiin eri puolilla Suomea.
 
Vallilan St1-aseman katolle asennetut pientuulivoimalat ja aurinkopaneelit tuottavat sähköä noin 12.000 kWh vuodessa, mikä riittää kattamaan vähintään aseman valaistuksen. Tarvittavan lisäsähkön tuottaa teollisella tuulivoimalla Lumituuli Oy, jossa St1 on osakkaana.
 
”Koko polttonestetoimiala jakeluasemineen on murroksessa – sen on konkreettisesti ja nopeasti vastattava ympäristön haasteisiin. Pientuulivoimalat ja aurinkopaneelit jakeluaseman energiantuottajina ovat ensimmäinen konkreettinen askel tässä kehityksessä. Uskomme, että meistä jokainen voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen pienillä käytännön teoillaan. Haastammekin autoilijat tankkaamaan uuden ajan jakeluasemalla ja osallistumaan näin yhteisiin ympäristötalkoisiin”, sanoo St1 Oy:n toimitusjohtaja Kim Wiio.
 
Pientuulivoimalat suomalaisten ulottuvilla
”Halusimme myös tuoda tuulimyllyn kaupunkikuvaan, jotta ihmiset voivat nähdä, miltä nykyaikainen pientuulivoimala näyttää. Tänä päivänä kaikkien suomalaisten on helppoa siirtyä käyttämään tuuli- ja aurinkoenergiaa aina omakotitalosta maanviljelyyn ja jopa teollisuuteen. Nämä ovat todellisia käytännön ympäristötekoja ja tällaisten energiaratkaisujen avulla jokainen voi omalta osaltaan tukea ympäristöystävällistä sähkön ja lämmön tuotantoa ja edistää uusiutuvan energian käyttöä”, Wiio jatkaa.
Tuuliaurinkosähköä hyödyntävä jakeluasema on konkreettinen sovellus fossiilisten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja toteuttaa osaltaan hyvin St1:n visiota olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. St1:n suunnitelmissa on lähivuosina avata kymmeniä vastaavanlaisia jakeluasemia tuulivoiman kannalta sopiville paikoille eri puolille Suomea.
 
Lisätietoja:
www.st1.fi
Kim Wiio, St1 Oy, toimitusjohtaja
+ 358 44 567 8964,
kim.wiio(at)st1.fi
Mika.P.A. Anttonen, St1 Oy, suunnittelupäällikkö
+358 50 3749625, mika.pa.anttonen(at)st1.fi
 
                                                                                       
 
St1-energiayhtiö toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia ympäristöä säästäviä biopolttoaineratkaisuja. Visionsa hengessä yhtiö mm. tekee jätteestä bioetanolia. St1:n bioetanolin hajautetun tuotannon Etanolix®-menetelmä sai tänä vuonna Kemianteollisuus ry:n innovaatiopalkinnon. Yhtiöllä on jakeluasemia Suomessa yli 400, Ruotsissa 44 ja Puolassa 7. St1:n energiatuote- ja -palveluvalikoimaan kuuluu myös sähkö, lämmitysöljy, pelletit ja lentopolttoaineet. Yhtiö panostaa vahvasti tuulivoimaan. Liikennepolttoaineiden hankinnassa yhtiöllä on S-ryhmän kanssa yhteisyritys North European Oil Trade Oy. St1-konsernin liikevaihto ylittää tänä vuonna 1 mrd euroa. Vakinaisessa työsuhteessa olevia työntekijöitä on reilut 150.
 
Takaisin ylös