St1 laajentaa Energiamyymäläketjuaan Uudellamaalla

IVT Center Uusimaan/Fixu-remontit Oy:n koko liiketoiminta siirtyy 1.1.2009 alkaen St1 Oy:lle. Liiketoiminta sisältää energiamyymälät Helsingin Itäkeskuksessa ja Lohjalla sekä myöhemmin avattavat myymälät Espoossa ja Vantaalla. Fixu-remontit Oy:n henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä St1 Oy:n palvelukseen. Liiketoiminnan siirto on osa uudenlaisen St1 Energiamyymäläketjun rakentamista Suomessa.

St1 Energiamyymäläkonsepti kattaa yhtiön energiapalvelut energiakonsultoinnista lämmöntuotantolaitteisiin ja pientuulivoimaloihin. IVT Center Uusimaan/Fixu-remontit Oy:n liiketoiminnan siirto laajentaa St1:n CO2-hyvän energian tuote- ja palveluvalikoimaa uusilla korkealaatuisilla tuotteilla ja energiamyymälöillä. Kaupassa siirtyvien energiamyymälöiden toimialaan tulee kuulumaan paitsi lämpöpumppujärjestelmien, luonnollisesti myös koko St1 Energiamyymälöiden valikoimaan kuuluvien uusiutuvan energian konseptien ja laitteiden myynti ja asennukset Uudenmaan alueella. Samalla kauppa vahvistaa osaltaan St1:n energiapalvelukonseptia, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaiden energiatarpeisiin energiaa, ympäristöä ja kustannuksia säästäviä kokonaisratkaisuja.

"Haluamme rakentaa energiamyymäläketjun, joka tarjoaa saman katon alta lähes kaikki uusiutuvan energian hyödyntämiseen ja hajautettuun tuotantoon perustuvat energiaratkaisut. Tavoitteemme on tarjota asiakkaidemme energiatarpeisiin uudenlaisia kokonaisratkaisuja, jotka hyödyntävät niin tuulta, aurinkoa, ilmaa, maata kuin erilaisia kiinteitä ja nestemäisiä uusiutuvia energialähteitäkin. Laajentaessamme toimintaamme tarjoamme yhteistyömahdollisuuksia IVT:n kaltaisille osaaville hyville yhteistyökumppaneille, joiden kanssa rakennamme yhteistä CO2-hyvän energian liiketoimintaamme", toteaa St1 Oy:n energiajohtaja Jari Suominen.

"Lämpöpumppuala elää voimakasta nousukautta. Se on erittäin kiinnostava energiavaihtoehto asiakkaille, sillä se käyttää uusiutuvaa energiaa ja vähentää siten fossiilisen hiilidioksidin päästöjä. Alan vahvimpana toimijana tarjoamme korkealaatuisia energiaratkaisuja palvelemalla asiakkaitamme kuitenkin paikallisesti. IVT lähtee ennakkoluulottomalla mielenkiinnolla yhteistyöhön St1 Oy:n kanssa luomaan yhteistä palvelukonseptia", toteaa IVT Lämpöpumput Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hirvonen.

Ensi vuoden loppuun mennessä St1 Energiamyymäläverkostoa on tarkoitus laajentaa noin 15 paikkakunnalle.

Lisätietoja:

Jari Suominen, St1 Oy, energiajohtaja
+358 50 5956780, jari.suominen(at)st1.fi

Jari Kanervo, Fixu-remontit Oy, toimituohtaja
+358 44 555 1111, jari.kanervo(at)ivtuusimaa.fi

Jussi Hirvonen, IVT-lämpöpumput Oy, toimitusjohtaja
+358 50 5002 751, jussi.hirvonen(at)ivt.fi

St1 energiayhtiö toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ulottuvat energiakonsultoinnista lämmöntuotantolaitteisiin ja tuulivoimaan. Liikennepolttoaineiden hankinnassa yhtiöllä on S-ryhmän kanssa yhteisyritys North European Oil Trade Oy. Yhtiöllä on jakeluasemia Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa yhteensä yli 450. St1-konserni työllistää reilut 150 henkilöä ja sen liikevaihto ylittää tänä vuonna 1 mrd. euroa.
Visionsa hengessä St1 tekee jätteestä bioetanolia hajautetun tuotannon Etanolix®-menetelmällään, joka on saanut tänä vuonna Kemianteollisuus ry:n innovaatiopalkinnon, Uudenmaan INNOSUOMI 08 –palkinnon sekä hopeasijan European Environmental Press Award 2008 –kilpailussa.

Fixu-remontit Oy toimii IVT-Center-konseptilla. Toimintaperiaatteenamme on saada palvelullamme aikaiseksi asiakkaillemme tuntuvia säästöjä lämmityskuluissa ympäristöystävällisellä tavalla sekä näin parantaa asumisen laatua konkreettisesti. Yhtiömme toimittaa lämmitysjärjestelmiä asiakkaan haluamassa laajuudessa avaimet käteen -periaatteella, jolloin toimitamme kohteiden kartoituksen, suunnittelun, lämpökaivojen porauksen, asennuksen ja käyttöönoton. Koulutamme asiakkaamme laitteistojen toimintaan ja ylläpitoon.

IVT on johtava lämpöpumppuyritys Euroopassa. Yhtiö on kehittänyt yli 30 vuoden ajan tekniikkaa, joka vähentää energiankulutusta ympäristön ehdoilla. Koska lämpöpumpputuotteistomme on markkinoiden laajin, voimme tarjota ratkaisun tehokkaaseen energiansäästöön kaikentyyppisiin taloihin ja kiinteistöihin. IVT-konserni on Bosch-konserniin kuuluva alakonserni.


Takaisin ylös