St1 Oy ostaa StatoilHydro ASA:n asemaverkostoa Ruotsista ja Norjasta

Energiayhtiö St1 Oy on sopinut 1.4. allekirjoitetulla sopimuksella 198:n automaattiaseman ostamisesta StatoilHydro ASA:lta Ruotsissa ja Norjassa. Kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen kesään mennessä, toteutuakseen se vaatii vielä paikallisten viranomaisten sekä EU:n lopullisen hyväksynnän.

Sopimuksen mukaan St1 ostaa Ruotsissa 158 jakeluasemaa (118 Hydro/Uno-X ja 40 JET-asemaa) ja Norjassa 40 Jet –jakeluasemaa.

Hankittavat jakeluasemat vahvistavat St1:n jo olemassa olevan Ruotsin jakeluverkoston maanlaajuiseksi ja pisteiden määrä ylittää jo kaksi sataa. Jakeluasemaverkoston laajeneminen Ruotsissa täydentää hyvin St1:n jätteestä etanolia –konseptin laajenemista Suomen ulkopuolelle. Vahva verkosto on St1:lle tärkeä lenkki yhtiön huhtikuun alussa ensiksi Suomessa markkinoille tuoman RE85-korkeaseosetanolin tuomisessa myöhemmin myös Ruotsin markkinoille. RE85 sisältää 80-85 % bioetanolia, jota St1 valmistaa elintarviketeollisuuden biojätteestä Etanolix®-konseptillaan.

Ruotsissa etanoliautoilun myötä markkinoilla on ollut jo kauan tarjolla E85-etanolia. St1 pyrkii aloittamaan jätepohjaisen etanolin valmistuksen Ruotsissa mahdollisimman pian korvaamaan tuontietanolia. Ensimmäisistä hankkeista neuvotellaan parhaillaan.

Oslon alueelta hankittu jakeluasemaverkosto on St1:lle tärkeä pelin avaus Norjan polttonestemarkkinoilla. Yhtiö tutkii siellä mahdollisuuksia toiminnan laajentamiseen.

Hankittu asemaverkosto on erittäin nykyaikainen ja sopii siten hyvin St1:n tapaan operoida asemia kustannustehokkaasti etäohjauksessa. Jakeluasemaverkoston laajentaminen parantaa yhtiön kustannustehokkuutta entisestään myös Suomessa. St1:n polttonestemyynnin markkinaosuudet tulevat kasvun myötä olemaan Ruotsissa noin 8 % ja Norjassa noin 5 %. Kaupan myötä St1 konsernin liikevaihto kasvaa n. 1,5 miljardiin euroon.

Lisätietoja:
www.st1.fi

Kim Wiio, St1 Oy, toimitusjohtaja
+ 358 44 5678964, kim.wiio(at)st1.fi

St1 energiayhtiö toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ulottuvat energiakonsultoinnista lämmöntuotantolaitteisiin ja tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85 korkeaseosetanoliin. St1:llä on jakeluasemia Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa yhteensä yli 450. St1-konserni työllistää reilut 160 henkilöä ja sen liikevaihto ylittää tänä vuonna 1 mrd. euroa.

Visionsa hengessä St1 tekee jätteestä bioetanolia hajautetun tuotannon Etanolix®-menetelmällään, joka on saanut tänä vuonna Kemianteollisuus ry:n innovaatiopalkinnon, Tasavallan presidentin valtakunnallisen INNOSUOMI 2008 -palkinnon sekä hopeasijan European Environmental Press Award 2008 -kilpailussa
Takaisin ylös