St1:n RE85-korkeaseosetanolin jakelu laajenee kahdelle uudelle asemalle

Energiayhtiö St1 toi markkinoille huhtikuun alussa uuden RE85-korkeaseosetanolin, joka vähentää autoilun fossiilisia hiilidioksidipäästöjä jopa 80 %. RE85 sisältää 80-85 % bioetanolia, jota St1 valmistaa suomalaisesta elintarviketeollisuuden biojätteesta Etanolix®-konseptillaan. St1:llä on käynnissä VTT:n kanssa kehityshanke, jossa uutta korkeaseosetanolia testataan ja viimeistellään Suomen markkinoille. Valtiovarainministeriö on myöntänyt hankkeen kohteena olevalle korkeaseosetanolille verohuojennuksen.
 
Kaksivuotisen kehityshankkeen jakeluvaihe on laajentunut kahteen uuteen myyntipisteeseen. RE85:n jakeluverkosto käsittää nyt viisi pääkaupunkiseudun St1-jakeluasemaa: Mäkkylä ja Karamalmi Espoossa, Herttoniemi ja Vallila Helsingissä sekä Petikko Vantaalla. Jakeluasemien hintatauluissa ja polttonestepistooleissa uuden laadun tunnuksena on RE85.
 
St1:n RE85 täyttää teknisesti E85-polttonesteen laatustandardin eli se soveltuu eri automerkeillä jo olemassa oleviin flexifuel-malleihin. Flexifuel-autot voivat nimensä mukaisesti joustavasti käyttää polttonesteenä sekä korkeaseosetanolia että tavallista bensiiniä, molempia tankataan samaan polttoainesäiliöön. RE85:n hinta on vähintään 30 senttiä 95E bensiiniä alempi. Näin autoilijalle ei aiheudu lisäkustannuksia uuden korkeaseosetanolipolttoaineen alemmasta energiasisällöstä.
 
Kotimaisella kehitystyöllä alan huippujen kanssa uutta RE85-polttonestettä kehitetään pohjoisen haasteellisiin ilmasto-olosuhteisiin ja siten suomalaisille autoilijoille parhaiten sopivaksi. Yhtiön tavoitteena on vakiinnuttaa tuote pysyvästi Suomen markkinoille. 
 
Lisätietoja:
www.st1.fi
Mika Aho, St1 Biofuels Oy, toimitusjohtaja, + 358 50 500 2072, mika.aho(at)st1.fi
St1 energiayhtiö toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ulottuvat energiakonsultoinnista lämmön- ja sähköntuotantolaitteisiin ja tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85 korkeaseosetanoliin. St1:llä on jakeluasemia Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa yhteensä yli 450. St1-konserni työllistää reilut 170 henkilöä ja sen liikevaihto ylittää tänä vuonna 1 mrd. euroa.
 
Visionsa hengessä St1 tekee jätteestä bioetanolia hajautetun tuotannon Etanolix®-menetelmällään, joka on saanut Kemianteollisuus ry:n innovaatiopalkinnon, Tasavallan presidentin valtakunnallisen INNOSUOMI 2008 -palkinnon sekä hopeasijan European Environmental Press Award 2008 -kilpailussa.
 
Takaisin ylös