Jyväskylään uusi St1 Energiamarket

Ympäristöä ja kustannuksia säästävät energiaratkaisut saman katon alta

Jyväskylän St1-jakeluaseman yhteyteen avataan 22.5.2009 St1 Energiamarket, joka tarjoaa saman katon alta kaikki yhtiön energiapalvelut konsultoinnista lämmöntuotantolaitteisiin ja pientuulivoimaloihin. Ratkaisut perustuvat uusiutuvan energian hyödyntämiseen ja hajautettuun energiantuotantoon. Jyväskylän myymälä kuuluu energiayhtiö St1:n uuteen Energiamarket-verkostoon, joka laajenee vuoden loppuun mennessä käsittämään noin 40 myymälää.

Jyväskylän Energiamarket toimii St1-jakeluaseman yhteydessä aiempaan huoltohalliin remontoiduissa tilavissa myymälätiloissa. Siellä on esillä koko St1:n laaja valikoima, joka kattaa lähes kaikki uusiutuvan energian hyödyntämiseen ja hajautettuun tuotantoon perustuvat energiaratkaisut. Niissä hyödynnetään tuulta, aurinkoa, ilmaa ja maata sekä erilaisia kiinteitä ja nestemäisiä uusiutuvia energialähteitä.
 

”Olemme tehneet jo pitkään hyvää yhteistyötä aidosti yrittäjähenkisen Pekka Särkän kanssa. Nyt haluamme ottaa siinä vielä aimo harppauksen eteenpäin avaamalla yhdessä Jyväskylän St1 Energiamarketin. Yrityksemmme rakentaa parhaillaan ainutlaatuista energiamarket-ketjua, joka tuo kokonaisvaltaiset energiapalvelut lähelle kuluttajia, maatiloja ja yrityksiä ympäri maata. Asiakkaat ovat ottaneet erittäin hyvin vastaan uuden myymäläkonseptin, jonka avulla he saavat selkeästi kustannuksia säästävät energiaratkaisut juuri omiin tarpeisiinsa – ja voivat samalla tukea ympäristöystävällistä energiantuotantoa”, kertoo St1 Oy:n johtaja Jari Suominen.

St1 Energiamarket tekee energian hankkimisen mahdollisimman helpoksi kaikille – myös lomailijoille, kuten mökkiläisille ja veneilijöille. Energiamarketista saa vaikka purjeveneeseen soveltuvan pientuulivoimalan, joka tuottaa näppärästi veneessä tarvittavan käyttösähkön. Omakotiasuja voi taas pienentää reippaasti sähkölaskuaan hankkimalla asiantuntijalta esimerkiksi maa- tai ilmalämpöpumpun.

“Jos haluatte sähkölaskuihinne tuntuvan alennuksen, niin kysykääpä meiltä tietoa tarpeisiinne sopivasta ilma- tai maalämpöpumpusta. Kokemukseni mukaan niiden avulla voi säästää useita kymmeniä prosentteja sähkölaskustaan esimerkiksi vanhassa rintamamiestalossa. Kesäkuumalla pumpun voi säätää tuomaan vilvoitusta helteeseen, joten olosuhteet sisällä säilyvät mukavina kautta vuoden “, toteaa yrittäjä Pekka Särkkä.
 

Jyväskylän St1 Energiamarketin asiantuntijat suunnittelevat asiakkaan lämmitys- ja energiatarpeiden kartoituksen pohjalta yksilölliset kokonaisratkaisut, joilla saavutetaan parhaat energia- ja kustannussäästöt. Marketin tuotevalikoima sisältää erilaiset lämpöpumppujärjestelmät, pientuulivoimalat, pellettikattilat, aurinkosähkö- ja aurinkolämpöjärjestelmät, tuuli-aurinkohybridit ja uusiutuvan energian pientuotteet. Energiamarket tarjoaa myös asiantuntevat asennus- ja huoltopalvelut. Lisäksi myymälästä saa pellettejä, lämmitysöljyä ja sähköä sekä St1:n luottokorttituotteita.

Jyväskylän St1 Energiamarketissa osoitteessa Vaajakoskentie 76 vietetään avajaisia kuluvan viikon perjantaina ja lauantaina. Pekka Särkkä henkilökuntineen toivottaa kaikki toimivista energiaratkaisuista kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan myymälän monipuoliseen valikoimaan.

Lisätietoja:

Jari Suominen, St1 Oy, energiajohtaja
+358 50 595 6780, jari.suominen(at)st1.fi
Jani Arala, St1 Oy, myyntipäällikkö
+358 44 0548583, jani.arala(at)st1.fi

Pekka Särkkä, yrittäjä Jyväskylän St1 Energiamarket
+358 400 342358 sarpeoy(at)luukku.fi


St1 energiayhtiö toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ulottuvat energiakonsultoinnista lämmön- ja sähköntuotantolaitteisiin ja tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85 korkeaseosetanoliin. St1:llä on jakeluasemia Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa yhteensä yli 450. St1-konserni työllistää reilut 170 henkilöä ja sen liikevaihto ylittää tänä vuonna 1 mrd. euroa.

Visionsa hengessä St1 tekee jätteestä bioetanolia hajautetun tuotannon Etanolix®-menetelmällään, joka on saanut Kemianteollisuus ry:n innovaatiopalkinnon, Tasavallan presidentin valtakunnallisen INNOSUOMI 2008 -palkinnon sekä hopeasijan European Environmental Press Award 2008 -kilpailussa.
Takaisin ylös