St1 Oy:n asemaverkostokauppa Ruotsissa ja Norjassa päätökseen

Energiayhtiö St1 Oy on ostanut 1.6. allekirjoitetulla sopimuksella 198:n automaattiasemaa StatoilHydro ASA:lta Ruotsissa ja Norjassa. Huhtikuussa sovitulle kaupalle on nyt saatu tarvittavat paikallisten viranomaisten sekä EU:n lopullinen hyväksyntä.

Sopimuksen mukaan St1:lle siirtyi Ruotsissa 158 jakeluasemaa (118 Hydro/Uno-X ja 40 JET-asemaa) ja Norjassa 40 Jet –jakeluasemaa.

Hankitut asemat nostavat St1:n asemaverkoston pisteiden määrän Ruotsissa pariin sataan ja samalla asemaverkosto laajenee maanlaajuiseksi. Norjasta hankitut asemat sijaitsevat Oslon alueella. Kaikkien hankittujen asemien toiminta jatkuu normaalisti. St1:n polttonestemyynnin markkinaosuudet tulevat kasvun myötä olemaan Ruotsissa noin 8 % ja Norjassa noin 5 %.

Lisätietoja:
www.st1.fi

Kim Wiio, St1 Oy, toimitusjohtaja
+ 358 44 5678964 kim.wiio(at)st1.fi

St1 energiayhtiö toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ulottuvat energiakonsultoinnista lämmöntuotantolaitteisiin ja tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85 korkeaseosetanoliin. St1:llä on jakeluasemia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa yhteensä 650. St1-konserni työllistää 170 henkilöä ja sen liikevaihto ylittää tänä vuonna 1,2 mrd. euroa.

Visionsa hengessä St1 tekee jätteestä bioetanolia hajautetun tuotannon Etanolix®-menetelmällään, joka on saanut Kemianteollisuus ry:n innovaatiopalkinnon, Tasavallan presidentin valtakunnallisen INNOSUOMI 2008 -palkinnon sekä hopeasijan European Environmental Press Award 2008 -kilpailussa.

Takaisin ylös