St1:n RE85 korkeaseosetanoli sai Avainlipun

Suomalainen polttonesteinnovaatio kuljettaa autoja kotimaisella jätteellä

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt energiayhtiö St1:n RE85-korkeaseosetanolille Avainlipun käyttöoikeuden. RE85-polttoneste sisältää 80–85 % bioetanolia, jota St1 valmistaa kotimaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä Etanolix®-konseptillaan.

 

Energiayhtiö St1 toi markkinoille huhtikuun alussa uuden RE85-korkeaseosetanolin. Uuden polttonesteen kotimaisesta biojätteestä valmistetun etanolin osuus vähentää autoilun fossiilisia hiilidioksidipäästöjä jopa 80 %. Kaksivuotisen kehityshankkeen tässä vaiheessa RE85:sta saa jo kuudelta pääkaupunkiseudun St1-jakeluasemalta, uusimpana Espoon Suomenojan St1-asema. Hintatauluissa ja polttonestepistooleissa uuden laadun tunnuksena on RE85. Yhtiön tavoitteena on vakiinnuttaa tuote pysyvästi Suomen markkinoille.

 

St1:n RE85 täyttää teknisesti E85-polttonesteen laatustandardin eli se soveltuu eri automerkkien flexifuel-malleihin, joita on Suomessa myyty viime keväästä lähtien. Flexifuel-autot voivat nimensä mukaisesti joustavasti käyttää polttonesteenä sekä korkeaseosetanolia että tavallista bensiiniä, molempia tankataan samaan polttoainesäiliöön.

 

”Haimme uudelle RE85-polttonesteellemme Avainlippua, sillä tämä arvokas tunnus vahvistaa suomalaisen tuotteemme identiteettiä – onhan kyseessä kotimaisesta raaka-aineesta valmistettu liikenteen polttoneste. RE85-polttonesteelle myönnetty Avainlippu on meille myös luonnollinen tapa kertoa arvoistamme ja osaamisestamme suomalaisena energiayhtiönä” kertoo markkinointijohtaja Harri Tuomaala.

 

Kuluttajien mielikuvissa suomalainen alkuperä merkitsee laadukkuutta ja turvallisuutta ja Avainlippu on varmin tapa kertoa tuotteen kotimaisuudesta. Avainlippu antaa kuluttajille mahdollisuuden valita suomalainen vaihtoehto ja vaikuttaa omien ostopäätöstensä kautta omaan ja muiden ihmisten elämään. Valitessaan kotimaisen RE85-polttonesteen ja flexifuel-auton, autoilijat voivat osallistua myös ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

Avainlipun tuntevat kaikki

Avainlippu on auttanut kuluttajia ja yrityksiä tekemään vastuullisia valintoja jo vuodesta 1965 asti. Alun perin yhden kampanjan tunnukseksi valittu merkki kuuluu nykyisin Suomen tunnetuimpiin: peräti yhdeksän kymmenestä 15–74 -vuotiaasta suomalaisesta tunnistaa Avainlipun. Yhtä moni on sitä mieltä, että kuluttajilla on oikeus saada tietää alkuperämerkintöjen avulla, minkä maalaisen tuotteen he ostavat.

Valmistajien vastaus kuluttajien vaatimuksiin on ollut vapaaehtoinen alkuperämerkintä. Avainlippu on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä, rekisteröity ja valvottu alkuperämerkki, joka voidaan myöntää suomalaisille tuotteille tai palveluille, joiden kotimaisuusaste on toimialasta riippuen vähintään 50 prosenttia.

 

Lisätietoja: www.st1.fi, www.refuel.fi

Harri Tuomaala, St1 Oy, markkinointijohtaja, 010 557 2352, harri.tuomaala(at)st1.fi 

St1 energiayhtiö toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ulottuvat energiakonsultoinnista lämmöntuotantolaitteisiin ja tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85 korkeaseosetanoliin. St1:llä on jakeluasemia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa yhteensä 650. St1-konserni työllistää 170 henkilöä ja sen liikevaihto ylittää tänä vuonna 1,2 mrd. euroa.

Visionsa hengessä St1 tekee jätteestä bioetanolia hajautetun tuotannon Etanolix®-menetelmällään, joka on saanut Kemianteollisuus ry:n innovaatiopalkinnon, Tasavallan presidentin valtakunnallisen INNOSUOMI 2008 -palkinnon sekä hopeasijan European Environmental Press Award 2008 -kilpailussa.

Takaisin ylös