Motiva tiedottaa: Vuoden uusiutuva energia teko -palkinto St1 Oy:lle


Ennakkoluulottomasti uusia tuotteita ja palveluita
Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen luovutti Vuoden uusiutuva energia teko -palkinnon St1 Oy:lle Savexpo-messuilla 18.9.2009 Vantaalla. Palkinto myönnettiin Uusiutuvan energian tuotanto -sarjassa.

St1 Oy on suomalainen energia-alan yritys, joka keskittyy liikenteen ja lämmityksen polttoainekauppaan sekä uusiutuvaan energiaan liittyvään liiketoimintaan. Se tarjoaa monipuolisesti uusiutuvan energian tuotteita ja palveluita sekä suur- että pienasiakkaille.

Monta rautaa tulessa
– Haluamme kehittää ja kaupallistaa ympäristöä säästäviä ratkaisuja, jotka täyttävät yhteiskunnan ja kansalaisten energiateollisuudelle asettamia odotuksia. Lisäksi niiden tulee olla teknisesti valmiita, ekologisesti ja eettisesti kestäviä, logistisesti hyvin hallittavia ja kaupallisesti kannattavia, linjaa St1 Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen.

Strategian toteuttaminen alkoi suurista tuulivoimahankkeista ja jatkui bioetanolin valmistukseen ja jakeluun.

– Tuotamme maailman puhtainta bioetanolia. Käytämme jätteitä raaka-aineena ja uusiutuvaa energiaa prosessin tarvitseman lämmön tuottamiseen. Hajautettu tuotanto pienentää raaka-aineen kuljetustarvetta, Anttonen kertoo.

Osa St1:n jakeluasemista tuottaa käyttöenergiaansa omilla pientuulivoimaloillaan ja aurinkopaneeleillaan. Jakeluasemien yhteyteen perustetut energiamarketit taas tarjoavat uusiutuvan energian hyödyntämiseen ja hajautettuun energiantuotantoon perustuvia energiapalveluita ja
-tuotteita. Lisäksi yritys myy järjestelmätoimituksia yrityksille ja verkkokaupassa erilaisia energiaa säästäviä tuotteita.

– Katsomme, mitkä toiminnot menestyvät parhaiten, ja jatkossa ehkä keskitymme niihin. Palkintoa pidän tunnustuksena henkilökuntamme hyvälle ja laaja-alaiselle työlle, Anttonen sanoo.

Palkintoraadin perustelut
Palkintoraati kiittelee St1:n ennakkoluulottomuudesta tuoda uusia tuotteita ja palveluja markkinoille. Tuoteryhmät kattavat laajasti uusiutuvan energian eri muodot ja toiminta on erittäin ammattimaista.

Raadin mielestä yritys toimii aktiivisesti uusiutuvan energian pienkäytön edistämisessä. Yritys myös jatkuvasti näkyy, toimii ja keskustelee eri foorumeilla.

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, St1 Oy, puh 040 500 9798, mika.anttonen(at)st1.fi
Takaisin ylös