St1 ja Meripelastusseura yhteistyöhön

Energiayhtiö St1 Oy ja Suomen Meripelastusseura ovat aloittaneet yhteistyön, jolla edistetään turvallista ja ennakoivaa vesillä liikkumista sekä ympäristöystävällistä ja energiaa säästävää veneilyä.

Yhteistyö Meripelastusseuran kanssa tulee näkymään laajasti St1:n veneasemaverkostossa. St1:llä on Suomen suurin, yli 30 pistettä käsittävä veneasemaverkosto, joka tarjoaa kattavan kanavan erilaisille Meripelastusseuran veneturvallisuusaiheisille tapahtumille. St1 on myös tukemassa Meripelastusseuran pelastusristeilijä Jenny Wihurin osallistumista Itämeren maiden yhteiseen SAREX 2010 -meripelastusharjoitukseen Tanskassa keväällä.

– Ympäristön ja turvallisuuden kannalta vastuullisen veneilyn tukeminen yhteistyössä Meripelastusseuran kanssa oli meille luonteva valinta. Veneilijät ovat vastuullisia ja ympäristötietoisia asiakkaita, joille tarjoamme kattavasti tuotteita ja palveluja erilaisiin liikkumisen ja asumisen energiantarpeisiin. Lisäksi toimimme myös muissa Itämeren maissa, joten koemme sen meripelastusvalmiuden vahvistamisen erityisen tärkeäksi, kertoo markkinointijohtaja Harri Tuomaala St1:stä.

- Meripelastusseuran arvoihin kuuluu pyyteettömyyden ja turvallisuuden lisäksi myös ympäristön suojelu, joten ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja kehittävä St1 sopii hyvin meille kumppaniksi, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Kyösti Vesterinen. – Yhteistyön avulla voimme myös lisätä vapaaehtoisen meripelastustoiminnan tunnettuutta sekä parantaa kaikkien vesillä liikkuvien turvallisuutta.

Suomen Meripelastusseura on vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö, jonka päätehtävä on vesillä hätään joutuneiden pelastaminen. Meripelastusseuralla on ympäri maata yhteensä 65 pelastusasemaa, 150 pelastusalusta ja 2 000 ammattitaitoista meripelastajaa, jotka tekevät työtä korvauksetta. Vapaaehtoismiehistöt auttavat joka vuosi yli kahtatuhatta ihmistä ja tuhatta alusta. Viime vuonna varmalta menehtymiseltä pelastettiin 32 ihmistä. www.meripelastus.fi

St1 on suomalainen energiayhtiö, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia, ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ja -tuotteet ulottuvat tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85 –korkeaseosetanoliin. www.st1.fi

St1-veneasemat löytyvät yhteystietoineen helposti St1:n nettisivujen asemahausta.
Takaisin ylös