Taksiliitto laajaan yhteistyöhön St1:n kanssa

Taksiliitto on allekirjoittanut 2.11.2010 kotimaisen energiayhtiö St1:n kanssa yhteistyösopimuksen, jonka perusteella Taksiliiton jäsenet tankkaavat valtakunnallisesti erittäin kilpailukykyiseen hintaan ottaessaan käyttöön St1:n luottokortin. Taksiliitto ja St1 laajentavat yhteistyötään polttonesteiden lisäksi myös ympäristöä vähemmän kuormittavien liikenteen polttoaineiden käytön edistämiseen taksiliikenteessä.
Taksiliiton ja St1:n yhteistyön kulmakivenä ovat St1:n polttoainekortit. St1:n maankattava n. 390 aseman asemaverkosto tarjoaa Taksiliiton jäsenille edullisten tankkausten lisäksi myös koko ajan kehittyviä asemapalveluja ja tuotteita, kuten St1:n TimeOut -myymälöitä ja –kahviloita sekä Wash&Drive -autopesupalveluita. Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevan St1:n uusimman lippulaiva-aseman palvelutarjonta on suunniteltu erityisesti alueella runsaasti liikkuvien taksien tarpeita ajatellen. Se on myös yksi St1:n uuden RE85-korkeaseosetanolin jakeluasema.

Taksiliitto haluaa edistää vähemmän ympäristöä kuormittavien polttoaineiden käyttöä. St1 taas tuottaa omissa tuotantolaitoksissaan kotimaisesta biojätteestä etanolia, josta valmistetaan RE85-korkeaseosetanolia autojen flexifuel -mallien polttonesteeksi. RE85 tuottaa jopa 80% vähemmän fossiilista hiilidioksidia ilmakehään kuin tavallinen bensiini. Flexifuel -mallisten autojen odotetaan lisääntyvän taksiliikenteessä jatkossa.

St1 tulee näkymään jatkossa myös sekä paikallisella tasolla omien yrittäjiensä kautta että erilaisissa Taksiliiton valtakunnan tason tapahtumissa, kuten Taksi-messuilla 7.-8.6.2011 Turussa.

Nyt solmitun sopimuksen perusteella St1:n tarjoamat edut koskevat Taksiliiton jäseniä.


Lisätietoja:

Lauri Säynäjoki, toimitusjohtaja, Suomen Taksiliitto, puh. 020-7756 801, lauri.saynajoki(at)taksiliitto.fi
Sami Ruisma, osastopäällikkö, St1 Oy, puh. 010 55711, sami.ruisma(at)st1.fi
St1 korttiasiakaspalvelu 0800-13770


St1 lyhyesti
St1 on suomalainen energiayhtiö, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia, ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ja -tuotteet ulottuvat tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85 -korkeaseosetanoliin. Yhtiö sai Motivan Uusiutuva energia teko 2009 -palkinnon. St1:llä on jakeluasemia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa yhteensä 640. Yhtiöllä on pääkonttori Helsingissä ja toimistot Tukholmassa ja Varsovassa. www.st1.fi

Suomen Taksiliitto lyhyesti
Taksiliitto on taksiyrittäjien valtakunnallinen etu- ja palvelujärjestö. Sen toiminnan tavoitteena on edistää taksiyrittäjien toimintaedellytyksiä liikennelupapolitiikan, lainsäädännön, taksojen ja verotuksellisten kysymysten alueilla sekä turvata taksiliikenteen harjoittajille toiminnan kannattavuus. Se valvoo jäsentensä ammatillisia ja yleisiä taloudellisia etuja kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Taksiliitto kehittää eri keinoin taksipalveluita päämääränään asiakkaita hyvin palveleva, laadukas, turvallinen, teknologialtaan korkeatasoinen ja ympäristöystävällinen taksiliikenne, joka toimii tehokkaasti muun julkisen liikenteen osana. Lähes 90 % taksiyrittäjistä on liiton jäseniä.


Takaisin ylös