St1 Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi Mika Wiljanen

St1 Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.12.2010 alkaen Mika Wiljanen. Samanaikaisesti yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Kim Wiio siirtyy lokakuussa perustetun St1 Group Oy:n toimitusjohtajaksi asemapaikkanaan Tukholma.
Mika Wiljanen on työskennellyt pitkään oy Shell ab:ssa kansainvälisissä johtotehtävissä ja siirtyy Suomen St1:n toimitusjohtajaksi Shell International Ltd:n Keski-, Etelä- ja Itä-Euroopan verkostotoiminnan johtajan paikalta.

St1 Group Oy on perustettu keskitetysti ohjaamaan kasvavan St1-konsernin yhteisiä toimintoja Pohjoismaissa. Osa Suomen ja Ruotsin St1-yhtiöiden työntekijöistä tulee toimimaan myös St1 Groupin tehtävissä.

– Yhtiön kasvaessa olemme tilanteessa, jossa on järkevää linjata yhteisesti liiketoimintaa tukevat toiminnot kuten esimerkiksi henkilöstöhallinto, liikemerkkikehitys ja IT-järjestelmät. Maaorganisaatiot voivat keskittyä paremmin liiketoiminnan kehittämiseen ja yhtiöissämme oleva ammattitaito ja kokemus saadaan valjastettua entistä tehokkaammin koko konsernin hyödyksi, toteaa St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen. – Olen hyvin tyytyväinen, että saimme Wiljasen Mikan joukkoihimme. Hänen vankka kokemuksensa liiketoimintojen kehittämisessä tulee olemaan perustana kasvullemme Suomessa. Vastaavasti saamme Wiion Kimin vahvan osaamisen ja pitkän kokemuksen vauhdittamaan koko St1-konsernin kehitystä, kertoo Mika Anttonen.

Lisätietoja:
Mika Anttonen, St1:n hallituksen puheenjohtaja, 040-5009798, mika.anttonen(at)st1.fi
Kim Wiio, St1 Oy, toimitusjohtaja, 044-5678964, kim.wiio(at)st1.fi
Liisa Joenpolvi, St1 Oy, viestintäpäällikkö, 050-4110025, liisa.joenpolvi(at)st1.fi
Mika Wiljanen, 040-1946784
Takaisin ylös