St1-solunesteellä lannoitettu kurkku on Vuoden Luomutuote 2011

Uusi luomutuotantoon sopiva lannoite St1 Biofuelsin ja Norrgårdin kehitystyönä

Luomuliitto valitsi Vuoden Luomutuotteeksi 2011 KKK-Vihanneksen Onnelliset Luomu Snack -kurkut. Sekä uuden tuotantotavan kehittäminen että tuotteen erinomainen maku vakuuttivat Luomu-raadin.

KKK-Vihannes on kehittänyt kurkun viljelyä puolisen vuotta sopivan luomumenetelmän löytämiseksi. Voittoisaa kurkkua on viljelty multapenkissä ja sitä on lannoitettu aivan uudella, luomutuotantoon sopivalla lannoitteella, joka on syntynyt St1 Biofuels Oy:n ja Oy Norrgård Ab:n yhteisen kehitystyön tuloksena. Lisälannoitteena on käytetty Biolanin nestemäistä typpilannoitetta.

Täysin uudenlaista luomulannoitetta markkinoidaan St1 Lannoitteena. Sen kehitystyötä edesauttoi Norrgårdin vankka käytännön kokemus luomutuotantoketjun kriteereistä – onhan yrityksellä myös omissa valikoimissaan tarjolla luomutuotteita kuluttajille.

St1 Lannoite on perunahiutaletuotannon aikana syntyvää perunan solunestettä, josta tärkkelys on bioetanolivalmistuksessa hyödynnetty sokeriksi käymisliuokseen. Tislausvaiheessa tuote kuumennuskäsitellään, joten se on valmistuessaan täysin hygieeninen. Ravinnepitoisuuksiltaan ja muilta ominaisuuksiltaan tuote ei poikkea perunan solunesteen ominaisuuksista. Lannoite on saanut Eviran tyyppihyväksynnän. Tuote soveltuu lannoitteeksi myös luomuperunan viljelyssä.

Lisätietoja:

St1 Biofuels Oy, Mikael Knif, puh. 050 374 9614
Oy Norrgård Ab, Bror Norrgård, puh. 0400 667 428
Takaisin ylös