RE85 jo yli 60 senttiä halvempaa kuin bensa. Flexfuel-autoilija ajaa nyt kaikkein edullisimmin.

LEHDISTÖTIEDOTE 21.3.2012 klo 09.00

Kotimaisen RE85-korkeaseosetanolin hintaero bensiiniin nähden on jo yli 60 senttiä litralta. Myös dieselin käyttökustannuksiin verrattuna RE85:llä ajaminen on selvästi edullisempaa.
 
”Bioetanolilla suomalainen autoilija voi tänä päivänä ajaa edullisemmin kuin aikoihin. 30 eurolla tankkaa 30 litraa RE85:ttä– siitä on helppo laskea, paljonko haluaa lompakkoaan keventää”, kiteyttää St1:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen. ”Vaikka etanolia kuluukinnoin 30 % enemmän kuin bensiiniä, tankkaaja säästää silti nyt yli 30 senttiä litraa kohti. Auton vaihtoa harkitsevan kannattaa ehdottomasti nyt keskustella itselle sopivista flexifuel-vaihtoehdoista oman automyyjänsä kanssa.”
 
Raakaöljyn hinnan nousu pitää fossiilisten polttoaineiden hintoja kasvussa etanolin maailmanmarkkinahinnan pysyessä tasaisena. Etanoliautoilun edullisuus tulee muutenkin entisestään korostumaan jatkossa, kun fossiilisten polttoaineiden verotus kiristyy ja biovelvoitteet kasvavat.
 
Suomeen kehittymässä flexfuel-vaihtoautomarkkinat

Korkeaseosetanolia myydään jo noin 50 jakeluasemalla ympäri Suomen.
RE85 sopii autojen flexfuel-malleihin (FFV), joiden myynti on lähtenyt reippaaseen nousuun. Flexfuelit ovatkin nopeasti korvaamassa perinteisiä bensiinimalleja, sillä niihin käy etanolin lisäksi mikä tahansa nykyinen tai tulevaisuuden bensiini etanolipitoisuudesta riippumatta. Flexfuel-autot ovat suunnilleen samanhintaisia kuin perinteiset bensiinimallit, jotkut jopa halvempia. Lisäksi niiden jälleenmyyntiarvo on selkeästi parempi.  
 
Maamme liikenteessä on tänä päivänä noin 6.000 flexfuel-autoa. Mm. Ford, Volvo, Volkswagen, Renault, Audi ja Dacia tarjoavat kattavasti näitä malleja, joita merkistä riippuen kutsutaan myös esim. nimillä MultiFuel, Hi-Flex ja BioPower. Suomeen on myös jo kehittymässä flexfuel-vaihtoautomarkkinat.
 
"Flexifuel mallien kysyntä on koko ajan kasvanut, kun ympäristötietoiset autonostajat ovat kuulleet tästä arvonsa säilyttävästä vaihtoehdosta. Edullisen RE85-korkeaseosetanolin jakelun laajeneminen ja samanaikainen bensiinin hinnan kallistuminen ovat myös lisänneet kiinnostusta", toteaa Matti S Koponen Fordilta, joka ryhtyi ensimmäisten joukossa myymään flexifuel-moottorilla varustettuja autoja. "Viime viikolla luovutettiin Vantaan Automaasta jo 1500:s Ford Flexifuel-auto", Koponen riemuitsee. 
 
St1:n kotimaisista jätteistä valmistama avainlippumerkitty RE85-polttoaine vähentää autoilun fossiilisia hiilidioksidipäästöjä jopa 80 %. Tuotteen jakelua laajennetaan ympäri maata sitä mukaa, kun sen kysyntä kasvaa.
 
 
Lisätietoja:
 
St1 Oy, toimitusjohtaja Mika Wiljanen, p. 010 557 11,
 
Oy Ford Ab, Myyntipäällikkö Matti S Koponen, p. 0400 284 020,
sähköposti: mkoponen(a)ford.com
 
 
St1 Oy on suomalainen energiayhtiö, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia, ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ja -tuotteet ulottuvat tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85 -korkeaseosetanoliin. Yhtiöllä on bioetanolin tuotantolaitoksia Suomessa, jalostamo Göteborgissa sekä St1- ja Shell-asemia Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Yhtiön pääkonttori on Helsingissä. www.st1.fi
Takaisin ylös