Edullista RE85-etanolipolttonestettä voi nyt tankata Oulussa

Kotimaisista jätteistä valmistettu korkeaseosetanoli soveltuu flexfuel-autoihin

Lehdistötiedote 29.3.2012

Energiayhtiö St1:n jätepohjaista RE85-korkeaseosetanolia saa nyt Välivainion Shell Express -jakeluasemalta Oulussa. RE85 sopii autojen flexfuel-malleihin (FFV), jotka ovat nopeasti korvaamassa perinteisiä bensiinimalleja, sillä niihin käy etanolin lisäksi mikä tahansa nykyinen tai tulevaisuuden bensiini etanolipitoisuudesta riippumatta. RE85:n litrahinta on tällä hetkellä jo yli 60 senttiä alempi kuin bensiinin. Myös dieselin käyttökustannuksiin verrattuna RE85:llä ajaminen on selvästi edullisempaa.

Korkeaseosetanolia myydään jo noin 50 jakeluasemalla ympäri Suomen. Polttonesteen jakelu laajenee eri puolilla maata sitä mukaa, kun sen kysyntä kasvaa.

”Olemme iloisia voidessamme laajentaa RE85:n jakelun myös Ouluun. Bioetanolilla suomalainen autoilija voi tänä päivänä ajaa edullisemmin kuin aikoihin: 30 eurolla tankkaa 30 litraa RE85:ttä. Vaikka etanolia kuluu noin 30 % enemmän kuin bensiiniä, tankkaaja säästää silti nyt yli 30 senttiä litraa kohti. Auton vaihtoa harkitsevan kannattaakin nyt ehdottomasti keskustella sopivista flexfuel-vaihtoehdoista oman automyyjänsä kanssa”, kehottaa St1:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen.

Maamme liikenteessä on jo noin 6.000 flexfuel-autoa. Monet automerkit tarjoavat näitä malleja, joita merkistä riippuen kutsutaan myös esim. nimillä MultiFuel, Hi-Flex ja BioPower. Flexfuel-autot ovat suunnilleen samanhintaisia kuin perinteiset bensiinimallit, jotkut jopa halvempia. Lisäksi niiden jälleenmyyntiarvo on selkeästi parempi. Suomeen onkin jo kehittymässä myös flexfuel-vaihtoautomarkkinat.

”RE85:n tankkausmahdollisuus Oulussa avaa ovet flexfuel-autoilun yleistymiselle myös täällä pohjoisessa”, iloitsee Wetteri Oy:n henkilöautomyynnistä vastaava myyntijohtaja Arto Rajakoski. ”Meillä on myynnissä useiden eri automerkkien flexfuel-malleja ja asiakkaiden kiinnostus niitä kohtaan on selkeästi kasvanut viime aikoina. Uskommekin, että RE85:n saatavuuden myötä flexfuel-autokanta voimistuu myös Oulun alueella erittäin merkittävästi.”

St1:n kotimaisista jätteistä valmistama avainlippumerkitty RE85-polttoaine vähentää autoilun fossiilisia hiilidioksidipäästöjä jopa 80 %.

Shell Express Oulu Välivainion jakeluasemalla (osoite: Oravitie 1, 90530 OULU) voi RE85:n lisäksi tankata 95E10-, 98E5- ja diesel-polttonestelaatuja. Asemalla käyvät kaikki St1- ja Shell-luotto- ja maksuaikakortit.

Lisätietoja

www.re85.fi
St1 Oy, toimitusjohtaja Mika Wiljanen, etunimi.sukunimi@st1.fi, 010 557 11
Wetteri Oy, myyntijohtaja Arto Rajakoski, arto.rajakoski@wetteri.fi, 0400 148 280

St1 Oy on suomalainen energiayhtiö, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia, ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ja -tuotteet ulottuvat tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85 -korkeaseosetanoliin. Yhtiöllä on bioetanolin tuotantolaitoksia Suomessa, jalostamo Göteborgissa sekä St1- ja Shell-asemia Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Yhtiön pääkonttori on Helsingissä. www.st1.fi

Takaisin ylös