St1:n Otaniemen geotermisten lämpökaivojen viimeistelyvaihe valmis

Hydrauliset testit sekä vastastimulointi saatiin valmiiksi viikon 21 aikana. Työt sujuivat suunnitellusti ja lähes alkuperäisessä aikataulussa. Rikkoontunut työkalu aiheutti muutaman päivän viivästyksen.   

Toimenpiteiden vaikutuksia seurattiin tarkasti yhteistyössä Helsingin yliopiston Seismologisen instituutin kanssa.  Projektia varten on luotu seurantajärjestelmä, jonka avulla pystyttiin suorittamaan hydrauliset testit sekä stimulointi erittäin hallitusti – aiheuttamatta vaaraa ihmisille tai omaisuudelle. Syvälle kallioon asennetun mittausverkoston avulla tarkkailtiin niin veden virtausta kuin mikrojäristyksiäkin, joita työvaiheet saivat aikaan syvällä kallioperässä. Mikrojäristykset saattoivat aiheuttaa hetkellisiä maan päällä aistittavia ääniä lähiseuduilla. Ääniaallot saattoivat myös resonoida ikkunoissa ja rakenteissa, mutta ne eivät aiheuttaneet vaaraa ihmisille tai vaurioita rakenteille.

Pahoittelemme mahdollisia mikrojäristysten aiheuttamia äänihaittoja, joita saattoi aiheutua alueen asukkaille lämpökaivojen viimeistelyvaiheen aikana.

Seuraavaksi Otaniemen työmaalla puretaan porauskalusto pois ja aloitetaan maanpäällisen osien rakentaminen.  

Lisätietoja:

St1 Oy, Matti Pentti, johtaja, Heat from the Ground, puh. 010 557 4119, matti.pentti@st1.fi
www.st1.fi/geolampo

St1 Nordic Oy on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1300 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on 770 henkilöä. www.st1.fi
 

arrow-right
Edellinen
St1:n mittausverkostossa havaittiin 1,2 magnitudin mikrojäristys

17.05.20

Seuraava
St1 myy nykyisen tuulivoimakapasiteettinsa Suomessa ja laajentaa tuulivoimatuotantoaan Pohjoismaihin

01.07.20

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki