St1 Diesel

Suomessa on kautta aikojen rakennettu menestystarinoita. Tutustu suomalaisiin oloihin suunniteltuihin diesellaatuihin ja dieselin ominaisuuksiin.

Puhtaampi Diesel

Diesel-ajoneuvojen typpioksidit voidaan muuttaa vaarattomiksi

Päästöihin voidaan vaikuttaa polttoainevalintojen ja ajotavan lisäksi uusilla teknologioilla. St1:n valikoimaan kuuluvan AdBlue®-liuoksen käytöllä voidaan vähentää diesel-autojen päästöjä. AdBlue® on pakokaasuja hajottava neste, joka vähentää diesel-autojen typpioksidipäästöjä (ns. Nox-päästöt) jopa 80 % katalysaattoria hyödyntäen. Demineralisoidusta eli kemiallisesti puhdistetusta vedestä ja ureasta valmistettu AdBlue® ei ole palava neste, vaan se ruiskutetaan suoraan auton pakokaasujärjestelmään kuuman pakokaasun sekaan. Pakokaasun lämmön johdosta AdBlue® alkaa reagoida ja hajoaa ammoniakiksi sekä hiilidioksidiksi. Vapautunut ammoniakki reagoi SCR-katalysaattorissa pakokaasun typen oksidien kanssa. Typen oksidit pelkistyvät typpikaasuksi ja vesihöyryksi, eli aineiksi, joita löytyy jo luonnostaan ilmakehästä.

Lue lisää

Dieseleistämme

Jo yli 30 asemalla tankattavissa uusiutuva HVO-Diesel. Tutustu siihen tai toiseen huippudieseliimme Diesel Plussaan.

st1 puhtaan voiman vallankumous

Puhtaan voiman vallankumous

Ilmastonmuutos on yhteinen haaste, jonka voittaminen lähtee pienistä valinnoista.

St1:n valinta on tuottaa puhdasta voimaa Suomesta. Siksi kaikki bensiinituotteemme sisältävät jo nyt suomalaisesta jätteestä valmistamaamme etanolia. 101 teesiä kertovat tavastamme tehdä puhtaan voiman vallankumousta.

st1 finance

St1 Mastercard

Liity kanta-asiakkaaksi ja säästä!

Tule St1 kanta-asiakkaaksi St1 Way -sovelluksen kautta: saat uuden St1 Mastercardisi luottopäätöksen hetkessä. Edun voit hyödyntää palvelevilla St1- ja Shell -asemilla saman tien, kun näytät St1 Way -sovellukseen tullutta korttia kassalla.