St1 ja Compensate yhteistyöhön liikenteen hiilijalanjäljen kompensoinnissa

St1 tarjoaa ensimmäisenä energiayhtiönä ja polttonesteiden jakelijana asiakkailleen mahdollisuuden kompensoida liikenteen hiilidioksidipäästöjä yhteistyössä suomalaisen, voittoa tavoittelemattoman Compensate-säätiön kanssa. Palvelu tarjotaan ensimmäiseksi yhtiön St1- ja Shell-yrityskorttiasiakkaille, jotka voivat kompensoida ostamiensa polttonesteiden hiilidioksidipäästöt kuukausittain laskutettavalla kompensointimaksulla. Compensate-mallissa kompensaatiomaksu lasketaan öljynporauksesta sekä polttonesteiden jalostuksesta, kuljetuksista ja käytöstä aiheutuvista hiilidioksidipäästöistä, joka on esimerkiksi dieselin osalta 5,57 senttiä litralta. Kompensaatiomaksut tilitetään lyhentämättöminä Compensate-säätiölle, joka käyttää ne täysimääräisesti tehokkaimpiin hiilidioksidia ilmakehästä poistaviin metsittämishankkeisiin.

Ilmastonmuutoksen hillintä edellyttää, että päästöjä on vähennettävä mahdollisimman paljon kustannustehokkain keinoin ja lisäksi ilmakehässä jo olevaa hiilidioksidia on poistettava suuressa mittakaavassa.  Merkittäviä keinoja ilmaston lämpenemisen torjumiseksi ovat kestävän hiilikierron luominen synteettisiä polttoaineita kehittämällä sekä hiilen sitominen maaperään luomalla hiilinieluja. Metsittäminen ja olemassa olevien metsien suojelu ovatkin heti saatavilla olevia ja kustannustehokkaita tapoja luoda hiilinieluja sitomaan ilmakehästä hiilidioksidia globaalissa mittakaavassa.

Kulutuksen kompensointi ohjaa vastuullisiin valintoihin

Kompensointi on tehokas keino ohjata varoja hiilinielujen vahvistamiseen. Liitettynä suoraan hyödykkeen tai palvelun ostoon, se tekee niiden ilmastovaikutukset näkyväksi ja helpottaa asiakkaita tekemään kestävämpiä valintoja arjessa. Päästöjen kompensointi Compensate-mallilla on läpinäkyvää ja jäljitettävää. Compensate-säätiö toimittaa säännöllisesti kompensoinnista raportit, joissa kerrotaan sertifioidut kompensoinnin kohteet ja sidotut hiilidioksidimäärät.

”Yritysasiakkaamme mahdollistavat meidän kaikkien arjen sujumisen ja pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Samalla monessa yrityksessä mietitään, miten toiminnasta väistämättä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä voitaisiin vähentää. Yhteistyö Compensate-säätiön kanssa on uusi ja ensiarvoisen tärkeä askel yhtiömme uusiutuvan energian ratkaisujen rinnalle ja olemme iloisia voidessamme tarjota myös kompensointimahdollisuuden yritysasiakkaillemme. Tulevaisuus tehdään tämän päivän valinnoilla”, sanoo St1 Oy:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen.

”Liikenteen kokonaisuudistamiseen tarvittavat kriittisen tärkeät ratkaisut vaativat vielä kehittämistä, investointeja ja poliittisia tekoja. Koska liikenteestä silti edelleen jatkuvasti aiheutuu väistämättömiä hiilidioksidipäästöjä, niin yksilöt kuin yrityksetkin tarvitsevat keinoja toimia tässä ja nyt”, sanoo Compensaten perustaja ja CEO Antero Vartia.

Lisätietoja:

Laura Lampola, Director, Direct Sales, puh. 010 557 2432, laura.lampola@st1.fi   www.st1.fi/compensate

Antero Vartia, toimitusjohtaja, Compensate, puh. 045 899 2550, antero@compensate.com   www.compensate.com/fi
 

St1 Nordic Oy on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1300 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on yli 770 henkilöä. www.st1.eu

arrow-right
Edellinen
Postin lakko vaikuttaa kirjeiden toimitusaikoihin

11.11.19

Seuraava
St1 palkittiin Energy Globe World Award 2019 -gaalassa

14.11.19

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki