9

Energiaosaamisesta kannattaa tehdä suomalainen vientituote

Suomalainen ja pohjoismainen energia-alan osaaminen on maailman huipputasoa. Suomen onkin mahdollista kehittää uusiutuvan energian osaamisestaan kansainvälisesti ainutlaatuinen vientituote.

St1 on pioneeri ruokaketjun ulkopuolisista raaka-aineista tuotettavan jäte- ja tähdepohjaisen liikenne-etanolin tuotannossa sekä tuotantoteknologioiden kehittämisessä. St1 korvaa fossiilisia liikennepolttoaineita kilpailukykyisesti ja kestävästi tuottamalla edistynyttä etanolia kustannustehokkaasti jätteestä ja sivuvirroista. Käytämme vain ruokaketjun ulkopuolisia raaka-aineita. Sahanpuru ja muut metsäteollisuuden jätteet ja sivuvirrat ovat merkittäviä potentiaalisia raaka-aineita edistyneen etanolin tuotannossa. Tällä hetkellä Etanolix®- ja Cellunolix®-teknologiaamme on käytössä Suomessa ja Ruotsissa.

Lisäksi keväällä 2018 käynnistimme bioetanolituotannon pilottihankkeen Thaimaassa. Olemme kartoittaneet bioetanolin valmistukseen soveltuvia elintarviketeollisuuden jätevirtoja ympäri maailmaa, ja Thaimaan kassavatärkkelystuotannon jäte on osoittautunut yhdeksi parhaista raaka-ainelähteistä Etanolix®-teknologiallemme.

Lue lisää St1:n ja Ubon Bioethanolin yhteistyöstä uusiutuvan etanolipolttoaineen tuotannon parissa

Jaa

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki