12

Liikenteen päästöjä vähennetään investoimalla merkittävästi uusiutuvien polttoaineiden tuotantoon

Ilman merkittäviä investointeja kotimaiseen uusiutuvien polttoaineiden tuotantoon on vaarana, että tulemme täyttämään uusiutuvan energian velvoitteemme uusiutuvien polttoaineen tuontiin turvautuen.

St1 investoi voimakkaasti uusiutuvien polttoaineiden kotimaiseen tuotantoon. Vantaalla, Haminassa, Lahdessa ja Jokioisissa toimivat Etanolix®-laitokset tuottavat bioetanolia elintarviketeollisuuden jätteistä. Bionolix®-teknologia on ollut testauksessa ja käytössä vuodesta 2010 lähtien Karanojan jätteenkäsittelyalueella Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan Bionolix®-tehdas on integroitu biokaasutehtaaseen, ja sen vuotuinen tuotantokapasiteetti on miljoona litraa edistynyttä etanolia.

Lisäksi olemme rakentaneet Renforsin Rannan teollisuusalueelle Kajaaniin Cellunolix®-biojalostamon, joka on ensimmäinen laatuaan. Se käyttää raaka-aineena paikallisista lähteistä hankittua sahanpurua, ja sen vuotuinen tuotantokapasiteetti on 10 miljoonaa litraa.  Laitos tuottaa sivutuotteita kuten ligniiniä, jota käytetään paikallisessa sähkön- ja lämmöntuotannossa. Pilottilaitos aloitti edistyneen etanolin tuotannon vuonna 2017.

 

Jaa

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki