arrow-right Palaa kaikkiin
12

Liikenteen päästöjä vähennetään investoimalla merkittävästi uusiutuvien polttoaineiden tuotantoon

Ilman merkittäviä investointeja kotimaiseen uusiutuvien polttoaineiden tuotantoon on vaarana, että tulemme täyttämään uusiutuvan energian velvoitteemme uusiutuvien polttoaineen tuontiin turvautuen.

St1 investoi voimakkaasti uusiutuvien polttoaineiden kotimaiseen tuotantoon. Vantaalla, Haminassa, Lahdessa ja Jokioisissa toimivat Etanolix®-laitokset tuottavat bioetanolia elintarviketeollisuuden jätteistä. Hämeenlinnan Karanojan jätteidenkäsittelyalueella puolestaan sijaitsee ensimmäinen Bionolix®-laitos, joka on St1:n ja kunnallisen jätehuoltoyhtiö Kiertokapula Oy:n yhteishanke. Laitoksessa 19 000 tonnia kotitalouksien, kauppojen ja elintarviketeollisuuden biojätettä muuttuu vuosittain noin miljoonaksi litraksi bioetanolia.

St1:n Cellunolix®-tuotantoteknologialla sahanpurusta tehdään etanolia liikennekäyttöön. Etanoli syntyy sahateollisuuden sivutuotteista eli sen valmistuksessa ei tarvitse kaataa yhtään puuta. Tulevaisuutta silmällä pitäen juuri selluloosapohjaisissa raaka-aineissa on etanolin valmistuksen suurin tuotantopotentiaali. Kajaaniin rakennettu ensimmäinen Cellunolix®-tuotantolaitos saavuttaa täyden tuotantokapasiteettinsa vuoden 2017 aikana ja se tulee tuottamaan vuosittain 10 miljoonaa litraa etanolia.

Jaa

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki arrow-left
arrow-left
Hei, onko sinulla jotain kysyttävää? Avaa chat