16

Kotimainen uusiutuvan energian tuotanto nostaa omavaraisuuttamme

Kotimaisen uusiutuvan energian tuotanto vähentää riippuvuuttamme tuontienergiasta eli parantaa omavaraisuuttamme. Moni maa, Suomi mukaan lukien, on riippuvainen raakaöljyn ja öljytuotteiden tuonnista. Kotimaisella uusiutuvien polttonesteiden tuotannolla voimme vähentää maahan tuotujen polttonesteiden määrää.

Yksi esimerkki öljyä tehokkaasti korvaavasta tuotteesta on suomalainen polttonesteinnovaatio RE85, St1:n oma etanolipolttoaine. RE85 on sekä huippuluokan korkeaoktaaninen polttoneste että ympäristön kannalta kestävä valinta. Tuote sisältää 80-85 % uusiutuvaa etanolia, joka on valmistettu suomalaisesta jätteestä, suomalaisilla tehtailla. RE85-polttoneste vähentää autoilun fossiilisia päästöjä 80 % ja sille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

RE85-korkeaseosetanolin rinnalle St1 on tuonut myös uusiutuvan RED95-etanolidieselin, joka vähentää raskaan liikenteen CO2-päästöjä jopa 90 %. RED95 sopii Scanian kolmannen sukupolven etanolidieselmoottoreihin. Tällä hetkellä etanolibussin kyytiin voi hypätä Helsingissä HSL:n linjoilla 41 ja 42.

Lue lisää St1:n uusiutuvista polttonesteistä RE85-etanolipolttoaineesta sekä RED95-etanolidieselistä

Jaa

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki arrow-left