79

Yksittäisen kotitalouden energiavalinnoilla on väliä

Yksittäisen kotitalouden energiavalinnat saattavat tuntua pieniltä, mutta merkityksettömiä ne eivät ole. Kotitalouksien järkevät energiavalinnat ja maltillinen energiankäyttö säästävät sekä ympäristöä että rahaa, sillä lämmitys ja sähkö ovat paitsi yksi suurimmista kasvihuonepäästöjen aiheuttajista myös iso kuluerä asumisessa.

Suomen olosuhteissa tilojen lämmityksen vaikutus korostuu, mutta myös veden lämmitys, sähkölaitteiden käyttö, saunan lämmittäminen sekä valaistus ovat iso osa energiankulutustamme. Yksittäinen kotitalous voi tehdä paljon hyvää muun muassa vähentämällä turhaa valaistusta, hankkimalla energiaystävällisempiä sähkölaitteita tai siirtymällä puhtaampiin energiamuotoihin talon lämmityksessä.

Lämmitykseen löytyy monia vaihtoehtoja, joista maalämpö on yksi energiatehokkaimmista. Maalampö säästää 50-80 % CO2-päästöjä perinteiseen öljy- tai sähkölämmitykseen verrattuna ja on myös kustannuksiltaan selvästi edullisempi vaihtoehtoa. Myös öljylämmittäjille löytyy energiatehokkaampia vaihtoehtoja. Pitkän kehitystyön tuloksena syntynyt St1 Teho Opti Premium vähentää öljylämmittäjän kustannuksia säästämällä energiaa ja pitämällä kattilan ja suodattimet puhtaampina.

Tutustu St1:n tarjoamiin kodin lämmitysvaihtoehtoihin

Jaa

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki