88

Yksityisautoilulle on myös vaihtoehtoja

Etenkin kaupunkilaisen kannattaa pohtia tarvitseeko omaa autoa. Kaupunkiolosuhteissa yksityisautoilu ei aina ole se järkevin liikkumismuoto. Mikäli julkiset liikenneyhteydet ovat omalla asuinpaikkakunnalla toimivat, niin ympäristön kannalta joukkoliikenteen suosiminen on yksityisautoilua parempi vaihtoehto. Jos autoa kuitenkin silloin tällöin tarvitsee, vuokra-auto tai yhteiskäyttöauto voivat olla järkeviä ja kustannustehokkaita vaihtoehtoja omalle autolle.

Yksityisautoilun aiheuttamaa ympäristötaakkaa voi pienentää jakamalla kyydin useamman matkustajan kesken. Ympäristön kannalta on aina parempi mitä useampi matkustaja auton jakaa. Kannattaa siis suosia kimppakyytejä aina kuin mahdollista - niin mekin St1:llä teemme!

Oman liikkumisen energiankulutusta voi vähentää jokainen. Kävely, pyöräily ja joukkoliikenne kuluttavat vähiten energiaa kuljettua henkilökilometriä kohden ja ovat näin yksityisautoilua kestävämpiä liikkumismuotoja. Kaupunkiolosuhteissa polkupyörä on nopein kulkuväline lyhyillä matkoilla. Pyöräily on täysin päästötön liikkumismuoto ja toki sillä on terveyshyötyjäkin.

Jaa

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki