arrow-right Palaa kaikkiin

Autamme vähentämään raskaan liikenteen päästöjä

RED95-etanolidiesel

RED95-etanolidiesel mahdollistaa uusiutuvan polttoaineen käyttöönoton raskaassa liikenteessä kustannusneutraalilla tavalla ja ilman teknologisia riskejä. Etanolidiesel vähentää erityisesti fossiilisia hiilidioksidipäästöjä ja hiukkaspäästöjä: Perinteiseen dieseliin verrattuna RED95:n hiilidioksidipäästöt ovat jopa 90 prosenttia ja lähipäästöt 80 prosenttia alhaisemmat.

RED95-etanolidieselillä kulkee muun muassa useampia Remeon jätteenkeräysautoja sekä pääkaupunkiseudun Leipäringin keräysauto. Lisäksi RED95 liikuttaa myös HSL:n joukkoliikenteessä olevia etanolibusseja Helsingissä. Viimeisimpinä myös Posti on ottanut käyttöönsä etanolilla kulkevan kuorma-auton. Postin ensimmäinen etanolidieselmoottorilla varustettu kuorma-auto hoitaa Postin logistiikkapalveluita Lohjalla ja Helsingissä.

Liikenteen aiheuttamien päästöjen vähentäminen on kustannustehokkainta hyödyntäen olemassa olevaa moottoriteknologiaa ja polttonesteinfrastruktuuria. Scanian etanolimoottoritekniikka ja RED95-etanolidiesel ovat malliesimerkki siitä, miten raskaan liikenteen päästöjä saadaan vähennettyä kustannustehokkaasti ja heti, jo olemassa olevalla teknologialla.

Jaa

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki arrow-left