Investoimme voimakkaasti uusiutuvaan energiaan

Investoimme voimakkaasti uusiutuvaan energiaan

Tuulienergia, geoterminen lämpö ja biomassasta tuotettu energia eri muodoissaan ovat potentiaalisia vaihtoehtoja fossiilisille energiamuodoille. Siksi tutkimme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia hyödyntää sekä jätteitä etanolin tuotannossa että keinoja tuottaa lämpöä maasta ja sähköä tuulesta.

Vuonna 2018 investoimme uusiutuvaan energiaan 42 miljoonaa euroa. Ajankohtaisia uusiutuvan energian hankkeitamme ovat esimerkiksi sahanpurua raaka-aineena käyttävä Cellunolix-biojalostamomme Kajaanissa sekä geotermisen lämmön tuotantoon tähtäävä projektimme Espoon Otaniemessä.  Thaimaassa käynnissä oleva kassavajätteestä etanolia valmistava pilottihankkeemme on edistynyt hyvin ja pilottilaitosta käytetään useissa tärkkelystuotantolaitoksissa erilaisten ympäristöjen, olosuhteiden ja kausivaihteluiden testaamiseksi.

Panostamme myös tuulivoiman kehittämiseen. Osakkuusyhtiömme Tuuliwatti aloitti uuden tuulipuiston rakentamisen Iin Viinamäkeen. Puisto koostuu viidestä 4,2 MW:n voimalasta ja on ensimmäinen pohjoismainen tämän kokoluokan tuulivoimainvestointi, joka tehdään ilman yhteiskunnan tukea. Tuuliwatilla on useita voimaloita eri puolilla Suomea.

Infografiikka

Jaa

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki arrow-left