Valmistamme polttoainetta jätteistä ja tähteistä

Valmistamme polttoainetta jätteistä ja tähteistä

RE85-korkeaseosetanolimme valmistetaan kotimaisen elintarviketeollisuuden, kauppojen ja kotitalouksien biojätteistä ja tähteistä. Tuote sisältää 80 prosenttia uusiutuvaa etanolia. RE85 on läpimurto ympäristöä säästävien polttonesteiden kehityksessä, sillä jätteestä ja tähteistä valmistetun etanolin osuus polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 prosenttia.

RE85:n tuotannossa on kiinnitetty erityistä huomiota logistiikkaan. Hajautetun tuotannon ansiosta kuljetuksesta aiheutuvat päästöt on saatu minimiin: kun etanoli tuotetaan jätteen syntysijoilla, ei kuljetuksiin tarvita ylimääräisiä ajoja eikä ilmakehään joudu käytännössä lainkaan ylimääräistä fossiilista hiilidioksidia.

Bensiiniauton päivittäminen korkeaseosetanolilla kulkevaksi onnistuu helposti eFlexFuel-etanolipäivityssarjan avulla. Etanolipäivitys voidaan tehdä suurimpaan osaan bensiiniautoista, joissa on sähköinen polttoaineenruiskutus.  Päivityksen jälkeen autoon voi tankata sekä korkeaseosetanolia että tavallista bensiiniä. Etanoliautoilijaksi-sivustollemme olemme koonneet ohjeita ja tietoa etanolipäivityksestä ja RE85-korkeaseosetanolista. 

Jaa

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki arrow-left