Vallankumouksen välineet

Puhtaan voiman vallankumoukseen osallistuminen on helppoa! Jo pienet, fiksut arjen valinnat tekevät sinusta vallankumouksellisen. Tankkaa St1:llä ja olet mukana tekemässä puhtaan voiman vallankumousta kanssamme. Tueksesi tarjoamme koko joukon vallankumouksen välineitä. Näitä ovat mm- St1-kortit, kuten ilmainen Käteisalennuskortti ja moniin etuihin oikeuttava St1 Mastercard, sekä St1 Way -sovellus.

mies käyttää st1 way sovellusta autossa istuessaan

Lataa St1 Way -sovellus

Helppoa maksamista St1 Way -sovelluksella

St1 Way -sovellus on uusi ja helppo maksamisen sovellus. Sovelluksen kautta voit hakea St1 Financen tarjoamaa St1 Maksupalvelua, tililuottoa ja siihen liitettyä St1 Mastercardia. Lue lisää St1 Way -sovelluksesta

mies tankkaa st1 asemalla autoaan st1 way sovelluksella

ST1 MASTERCARD

Hanki kansainvälinen maksukortti

Kortilla voi maksaa kaikissa Mastercard-tunnuksella varustetuissa myyntipisteissä ja verkkokaupoissa. St1 Mastercardilla voit nostaa rahaa kotimaisista käteisautomaateista sekä ulkomailla Mastercard-tunnuksella merkityistä automaateista. 

autoa tankataan st1 huoltoasemalla

Aja ympäristöystävällisemmin tehosta tinkimättä

Ryhdy etanoliautoilijaksi

Jätteestä valmistetun RE85-polttonesteen käyttö pienentää autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80%. Lisäksi tuote on käytössä edullinen, joten samalla säästetään autoilun kustannuksissa. Laadukkaita polttonesteitä tankkaamalla myös vanha auto voi olla ympäristöystävällisempi. Jos nykyään ajat bensiiniä käyttävällä autolla, on etanoliautoilijaksi ryhtyminen helppoa, edullista ja järkevää. Bensiiniauton voi päivittää niin sanotuksi flexfuel-autoksi jälkiasennettavalla eFlexFuel-laitteella.  

RED 95 -etanolidiesel

Kustannusneutraali vaihtoehto fossiiliselle dieselille

St1:n visio on olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Visionsa mukaisesti St1 kehittää ja kaupallistaa toimivia ja ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja, jotka ovat teknisesti valmiita toteutettavaksi jo nyt. Yksi näistä on raskaalle liikenteelle suunnattu etanolidiesel RED95.

RED95-etanolidiesel mahdollistaa uusiutuvan polttoaineen käyttöönoton raskaassa liikenteessä kustannusneutraalilla tavalla ja ilman teknologisia riskejä. Etanolidiesel vähentää erityisesti fossiilisia hiilidioksidipäästöjä ja hiukkaspäästöjä: Perinteiseen dieseliin verrattuna RED95:n hiilidioksidipäästöt ovat jopa 90 prosenttia ja lähipäästöt 80 prosenttia alhaisemmat.

Raaka-aineena jätteet ja tähteet

RED95 sisältää 90 % uusiutuvaa edistynyttä etanolia, joka on valmistettu suomalaisesta jätteestä, suomalaisilla tuotantolaitoksilla. St1 on hajauttanut uusiutuvien polttonesteiden valmistuksen tuotantolaitoksilleen eri puolelle maata. Raaka-aineena käytetään laitosten lähiseudulla syntyvää jätettä, joka voi olla esimerkiksi kotimaisen elintarviketeollisuuden ja kauppojen biojätettä tai metsäteollisuuden tähteenä syntyvää sahanpurua. Kun tuotannon raaka-aine löytyy läheltä, pysyvät kuljetuspäästöt minimissä. 

RED95-etanolidieselillä kulkee jo useita raskaan liikenteen ajoneuvoja: RED95 liikuttaa muun muassa kolmea Remeon jätteenkeräysautoa Uudellamaalla. Viimeisimpinä myös Posti on ottanut käyttöönsä etanolilla kulkevan kuorma-auton. Postin ensimmäinen etanolidieselmoottorilla varustettu kuorma-auto hoitaa Postin logistiikkapalveluita Lohjalla ja Helsingissä.