Palveluratkaisut - St1 energiaoperointi

Energiaratkaisut kattavasti ympäri maan

Toimitamme täyden palvelun lämpöpumppujärjestelmät urakoinnista elinkaarimalleihin, jotka kattavat suunnittelun, porauksen, asennuksen ja ylläpidon. St1 energiaoperointi huolehtii lämmön, jäähdytyksen ja sähkön toimituksesta kohteisiinne kustannustehokkaalla tavalla.

St1 elinkaarimalleja jälleenmyyvät myös yhteistyökumppanimme kautta maan. Mallissa paikallinen urakoitsija eli jälleenmyyjä vastaa kohteen toteutuksesta, St1 vastaa sen investoinnista ja tekee loppuasiakkaan kanssa joko St1 Lähilämpö- tai St1 Energiasopimuksen. Laatu-, ylläpito- ja takuuvaatimukset ovat jälleenmyyjillemme yhtä korkeat kuin itsellemme, rakennamme ja hoidamme laitoksen kuin omamme.

St1 Energia - palvelusopimus €/MWh

St1 Energiasopimus takaa helposti ennakoitavat ja nykyistä edullisemmat lämmityskustannukset.

St1 Lähilämpö - elinkaarimalli €/kk

Teemme alkuinvestoinnin puolestanne ja vastaamme järjestelmän ylläpidosta.

St1 Nukkumo - olosuhdemittaus

Asuntokohtainen lämpötila- ja kosteusmittarointi sekä ”tekoälypohjainen” etävalvonta ja optimointi takaavat, että asunnoissa saavutetaan jatkuvasti taloyhtiön toivomat sisäolosuhteet.

St1 Huoltosopimukset

Maalämpöjärjestelmän energiatehokkuus ja toimivuus varmistetaan säännöllisellä toiminnantarkastuksella. Asiantuntijamme hoitavat huoltosopimusasiakkaidemme lämmitysjärjestelmää kokemuksella, jonka olemme hankkineet alalta vuosien työn tuloksena.

Urakointi - suorakauppa

Myymme, asennamme ja huollamme maalämpöjärjestelmiä.

St1 Maalämpösähkö

St1 Lähienergia varmistaa yhdessä Loisteen kanssa asiakkaan lämpölaitoksen energia- ja kustannustehokkaan toiminnan

St1 Kumppaniratkaisu

St1 Lähienergia tuottaa palveluita asiakkaille myös kumppani- ja allianssiverkoston kautta. St1 käyttää kohteissa parasta mahdollista verkostoa teknisten sovellusten, erikoisosaamisen, huolto- ja elinkaaripalveluiden tuottamisen optimoimiseksi. 

Lämpökaivojen porauspalvelu

St1 on erikoistunut erityisesti isojen kiinteistöjen kaivokenttiin, jolloin lämpökaivot porataan 200-400 metrin syvyyteen. St1 on myös erikoistunut Otaniemen hankkeen myötä syväporausteknologiaan. Syväporauksella pystytään toteuttamaan maalämpö 400-600 metrin syvyisillä kaivoilla kohteisiin, joiden tontti on pieni tai siihen kohdistuu rasituksia, kuten esimerkiksi metrotunneli.

Mitä tarkoittaa maalämpö?

Maalämpö tarkoittaa maa- ja kallioperässä olevan geoenergian hyödyntämistä rakennuksien lämmittämiseen. Maalämpöjärjestelmän ydin on maalämpöpumppu, joka siirtää peruskallioon, pintamaahan tai vesistöön sitoutunutta lämpöenergiaa talon patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään sekä käyttöveteen.