St1 Kumppaniratkaisu

Co2 -päästötöntä lähienergiaa

St1 Lähienergia tuottaa palveluita asiakkaille myös kumppani- ja allianssiverkoston kautta. St1 käyttää kohteissa parasta mahdollista verkostoa teknisten sovellusten, erikoisosaamisen, huolto- ja elinkaaripalveluiden tuottamisen optimoimiseksi. 

Carbon Exit -lähienergialaitos ratkaisee lämmitys- ja jäähdytystarpeen puhtaasti, ilman alkuinvestointia ja ylläpitohuolia.

Palvelukuvaus

Carbon Exit lyhyesti

  • Ei alkuinvestointeja

  • Tuntuvat säästöt energia-kustannuksissa

  • Päästötavoitteet kerralla kuntoon

  • Turvallisempi sisäilma

  • Lämmitys, viilennys ja lämmöntalteenotto

  • Mahdollistaa energiatehokkuuden jatkuvan parantamisen

  • Carbon Exit vastaa suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta

  • Ei ylläpito- ja huoltohuolia koko elinkaarisopimuksen aikana

Miksi valita Carbon Exit?

Ratkaisu kunnan kiinteistöjen lämmitykseen ja jäähdytykseen ilman alkuinvestointeja ja ylläpitohuolia.

Exit-lähienergialaitos on riskitön ja huoleton energiaratkaisu kunnan kiinteistöihin. CarbonExit ottaa kokonaan vastuulleen energiajärjestelmän suunnittelun, investoinnin, rakentamisen, ylläpidon, huollot ja energiatehokkuuden kehittämisen. Kunta maksaa vain kiinteää hintaa. Tämä elinkaarimalli tuottaa kunnalle positiivista kassavirtaa heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

Carbon Exit vapauttaa kunnan suurista energialaitosinvestoinneista ja säästyvän rahan voi käyttää muihin tärkeisiin kohteisiin, joita jokaisessa kunnassa varmasti riittää.

Parempaa sisäilmaa

Lähienergialaitoksen etäseuranta antaa jatkuvasti päivittyvää ja tarkkaa tietoa kiinteistöjen sisäilman laadusta. Carbon Exit-kiinteistöissä sisäilmaongelmat eivät jää huomaamatta ja sisäilmapoikkeamiin voidaan vaikuttaa välittömästi.

Maalämpö

Maankuoreen on sitoutunut miljardien vuosien aikana rajattomasti lämpö- energiaa. Tämä käytännössä ilmainen lämpö- ja viilennysenergia saadaan valjastettua kiinteistöjen käyttöön poraamalla reikä maahan ja asentamalla keruuputkistot ja lämpöpumput, joilla energia kerätään varaajiin.

Lämmön talteenotto

Lämpöä ei kannata laskea harakoille! Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto kerää poistoilman sisältämää lämpöenergiaa, joka syötetään takaisin kiinteistön käyttöön. Lämmön talteenotolla parannetaan kiinteistön energiatehokkuutta ja pienennetään ilmanvaihdon aiheuttamaa lämpöhävikkiä.

Aurinkoenergia

Auringon luontaista säteilyä voidaan aurinkokeräimen avulla muuntaa sähkö- tai lämmitysenergiaksi. Täysin päästötön aurinkoenergia hyödynnetään suunnitelman pohjalta parhaalla hyötysuhteella kiinteistön yksilöityihin erityistarpeisiin.

Tuulivoima

Carbon Exit -lähienergialaitoksen laitteiden ottoenergia saadaan päästöttömästä tuulivoimareservistä. Energian-tuotannossa ei synny pienhiukkaspäästöjä, kuten esim. hakkeenpoltossa, vaan se on täysin päästötöntä.

Lataa esite

Tilaa maksuton maalämpökartoitus

Tilaa kartoitus netistä tai puhelimitse 029 000 1100.
Puheluhinnat: Kiinteän verkon liittymästä 8,35 snt/puh + 6,91 snt/min, Matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.

Miksi maalämpö on suosittua?

Oleellisin syy maalämpöpumppujen suosioon ympäristötekijöiden ohella on niiden tuomat kustannussäästöt. Maalämpöpumpulla lämmitettäessä vain n. 30% on ostoenergiaa ja 70% saadaan ilmaisenergiana kallioperästä.