Referenssit ja asiakkaat

St1 Lähienergia Oy auttaa toteuttamaan kiinteistöösi juuri oikeanlaisen ja tarpeita vastaavan maalämpöjärjestelmän aina suunnittelusta käyttövalmiiseen laitteistoon asti. Täältä löydät referenssimme.

Rig

Case E.On Malmö

Keskisyvien kaivojen tarkkuusporausta

Projektin tavoitteena oli porata 2 kpl geofonikaivoja enintään 1000 metrin syvyyteen. Mittauskaivojen suurin kallistus pystysuoraan nähden oli kolme astetta. Saavutettu sivuttaissuuntainen siirtymä oli yksi aste. Suoruusvaatimus edellytti erikoisvalmisteisia ohjureita.

Hankkeen arvioitiin kestävän 2–3 kuukautta. Lopullinen toteutus oli puolitoista kuukautta. Kallioperän rakenne oli Malmölle tyypillistä sedimenttikalkkikiveä.

St1 Lähienergian haasteet; ensimmäinen poraussopimus ulkomaille,  kaikki tarvikkeet oli tuotava kerrallaan ja hankittava etukäteen.

Poravaunun tiedettiin joutuvan kapasiteetin äärirajoilla. Kaivorakenne, tarvittavat porauslaitteet ja varaosat oli suunniteltava huolellisesti etukäteen.

Terien kestävyys on ratkaisevan tärkeää tehokkaan porauksen kannalta. 600 metrin poraus yhdellä vedolla vaatii tarkan porauksen hallinnan ja työkalutoiminnot. Sopivat virtaus- ja painearvot löytyivät aikaisemman kokemuksen perusteella keskisyvien kaivojen projekteista.  

Maalämpö st1 lähienergia

Case Rakennus-Salama

St1 on myös uudisrakentajan kumppani.

Kaksi puukerrostaloa nousee yhteistyössä Rakennus-Salaman ja IVT Turun kanssa Turun telakka-alueelle helpottamaan asuntopulaa. Asuinolosuhteet varmistetaan asuntokohtaisella olosuhdemittauksella ja lämmitys maalämpöjärjestelmällä. Tuulisähköllä käytönaikaiset päästöt ovat nolla.

case niittykumpu

Case Niittykumpu 3

Taloyhtiö löysi keinon kiertää metrotunnelin rajoitteet

Kerrostaloyhtiö Asunto Oy Niittykumpu 3 Espoossa koostuu kolmesta rakennuksesta, joissa on yhteensä 124 asuntoa. Kaukolämpöä kului vuosittain 1 200 megawattituntia. Nykyisen lämmönvaihtimen, teknisen tilan ja muun tekniikan käyttöikä oli päättymässä, ja taloyhtiö halusi siirtyä edullisempaan, 100-prosenttisesti päästöttömään uusiutuvaan energiaan.

sofia

Case Sofia

Kulttuurikeskus Sofia siirtyi maalämpöön

Kulttuurikeskus Sofia Helsingin Kallvikinniemessä solmi sopimuksen St1 Energian (1200MWh/vuosi) toimittamisesta kulttuurikeskuksen kiinteistöihin. Sopimus sisältää lisäksi olosuhdemittauksen ja kiinteistöautomaatiovalvonnan. Peruskallioon porattiin 40 lämpökaivoa 250 metrin syvyyteen.

aatunpiha

Case Aatunpiha

Maalämpö tuli taloyhtiöön 0 eurolla

Rivitalo- ja paritaloyhtiö Riihimäen Aatunpiha vaihtoi kaukolämmön maalämpöön investoimatta euroakaan. Ilmaiseksi järjestelmä ei silti tule, vaan sen hintaa maksetaan koko ajan edullisen energian tuomalla säästöllä.

jalmarinsalpa

Case Jalmarinsalpa

Iso kerrostaloyhtiö vaihtoi maalämpöön

Suvelalaisen kerrostaloyhtiön tekemä ratkaisu on ensimmäisiä omassa kokoluokassaan Espoossa. Liki sata asuntoa kahdessa kerrostalossa saa nyt lämpönsä maasta – tarkemmin sanoen kalliosta, jonka päällä seitsenkerroksiset talot seisovat. Myös käyttövesi lämpiää maalämmöllä, jonka lisukkeena on vielä talon poistoilman lämmön talteenotto katolla.

askolan koulu

Case Askolan Koulu

Askolan koulun syväkaivohanke – Suomen syvin kaivokenttä

St1 ja Askolan kunta ovat solmineet energiahuoltosopimuksen Askolan koulun lämmityksestä. Sopimuksen puitteissa St1 toimittaa vuosittain 1,0 gigawattituntia energiaa parhaimmillaan 0,32 megawatin teholla.

st1 lähienergia

Jordvärme för hela slanten

Byggboom kring västmetron

Byggverksamheten är livlig omkring metrostationerna i Esbo. Nya höghus dyker upp som svampar efter regn, men även äldre bostadshus saneras för att motsvara tidens krav på energibesparing och gröna värden.

case petaksenkulma

Case Petaksenkulma

Nippu kerrostaloja maalämpöön palvelusopimuksella

Asiakkaan ei tarvitse hämmästellä tehomaksuja, sähkön hintaa, poistoja tai ylläpitokuluja, kaikki sisältyy sopimukseen. Tuskin koskaan todellisten säästöjen, kassavirran tai päästöjen laskentaa on tehty asiakkaalle näin selväksi.

Tilaa maksuton maalämpökartoitus

Tilaa kartoitus netistä tai puhelimitse 029 000 1100.
Puheluhinnat: Kiinteän verkon liittymästä 8,35 snt/puh + 6,91 snt/min, Matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.

Miksi maalämpö on suosittua?

Oleellisin syy maalämpöpumppujen suosioon ympäristötekijöiden ohella on niiden tuomat kustannussäästöt. Maalämpöpumpulla lämmitettäessä vain n. 30% on ostoenergiaa ja 70% saadaan ilmaisenergiana kallioperästä.