Lämmitysöljyt yrityksille

Laadukas lämmitysöljy pitää suuttimet ja palopinnat puhtaina ja pienentää sekä kulutusta että päästöjä.

Yritykset voivat tehdä tilauksen St1 Yritysportaalin kautta tai puhelimitse maksuttomasta numerosta 0800 131031. 

Yritysmyynti

Täältä löydät kootusti kaikkien energia-alan huippuammattilaisten yhteystiedot. Asiantunteva tiimimme on käytettävissäsi, olit sitten pienyrittäjä, suuryrityksen edustaja tai jotakin tältä väliltä.

Pyydä tarjous

Kiinnostuitko? Jätä tästä heti tarjouspyyntö, niin olemme sinuun pikaisesti yhteydessä. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä yritysmyyjiimme.

Lämmitysöljymme yrityksille

Monipuolisilla lämmitysratkaisuillamme voit säästää energiaa, rahaa ja ympäristöä. Kattavaan valikoimaamme kuuluu muun muassa tehokas St1 Teho Opti Premium -lämmitysöljy.

Ota yhteyttä lämmitysöljymyyntiin puh. 0800 131 031 (24h)

st1 lämmitysöljy teho opti premium

St1 Teho Opti Premium

St1 Teho Opti Premium palaa puhtaasti ja vähentää päästöjä.

HVO Polttoöljy

HVO Polttoöljy

HVO Uusiutuva polttoöljy työkoneiden dieselmoottoreihin sekä öljylämmitykseen

Oletko jo asiakas?

Kirjaudu St1 Yritysportaaliin

Miten säästää öljylämmityskuluissa?

Oikea polttoneste oikeaan käyttökohteeseen

Polttonestekustannuksissa pystytään säästämään tuotelaatua vaihtamalla. Hyvänä säästöesimerkkinä ovat lämmityskohteet, joissa ehdottomasti paras valinta on Teho Opti Premium -lämmitysöljy. Säästöt tulevat polttonesteiden paremmasta ja puhtaasta palamisesta sekä huoltokustannuksista. Kysykää rohkeasti polttoainevaihtoehdoista ja käyttäkää hyödyksenne asiakaspalvelumme ammattitaitoa.

Toimitusmäärällä on vaikutusta litrahintaan

Kuljetuskustannukset ja toimitettavat määrät vaikuttavat suoraan polttonesteiden yksikköhintaan. Esimerkiksi 1000 tai 2000 litran toimituksessa on hintaeroa noin 1 c/l. Tästä syystä kannattaa tilata yhdellä kertaa mahdollisimman suuri litramäärä.

Sisälämpötila ja laitteiston kunto

Talo kuluttaa saman määrän energiaa lämmitysmuodosta riippumatta. Öljylämmitystalossa voi säästää energiaa kuten muissakin taloissa: esim. huolehtimalla eristyksestä, ilmanvaihdosta, ikkunoiden tiiviydestä. On hyvä muistaa, että yhden asteen pienennys huonelämpötilassa tuo noin viiden prosentin energiansäästön. Lisäksi kannattaa pitää huolta siitä, että öljylämmityslaitteisto on kunnossa ja huollettu. Yli 20 vuotta vanha kattila ja yli 10 vuotta vanha poltin kannattaa uusia ja säätölaitteet asentaa, jos niitä ei vielä ole.

Öljylämmitystaloissa on saavutettu merkittävää energiansäästöä Höylä-energiatehokkuusohjelmien toimenpitein, ennen kaikkea ikääntyneitä öljylämmityslaitteita uusimalla. Vuonna 2017 käynnistynyt neljäs energiatehokkuussopimus Höylä IV jatkaa öljylämmityksen energiatehokkuutta parantavia toimia. Tavoitteena on, että ainakin puolessa öljylämmityskiinteistöistä on käytössä myös uusiutuvaa energiaa sopimuskauden päättyessä vuonna 2025. 

Laitteiston kunto

Onhan öljylämmityslaitteistosi kunnossa?

Öljylämmityslaitteisto kannattaa huoltaa säännöllisesti. Huollettu laitteisto yhdessä korkealaatuisten St1 Opti-lämmitysöljyvaihtoehtojen kanssa lisää käyttövarmuutta, vähentää kulutusta ja edesauttaa puhtaampaa palamista.

Öljytoimituksen edellytyksenä on viranomaisvaatimukset täyttävä säiliö ja siihen liittyvät varusteet. Toimitus voidaan jättää suorittamatta, jos kohteessa on vialliset varusteet, jolloin öljyvahingonvaara on ilmeinen tai kuljettaja katsoo muuten turvallisuuden vaarantuvan toimituksen yhteydessä. Pahimmassa tapauksessa laitteistojen huonon kunnon vuoksi voi joutua vaihtamaan maata tai jopa purkamaan koko kiinteistö, jos öljyä on joutunut maaperään.

Öljysäiliön puhdistus- ja tarkastusväliin vaikuttaa säiliön materiaali ja kunto sekä rakennuksen mahdollinen sijainti pohjavesialueella. Lisäksi jotkut kunnat ovat tehneet omia säännöksiä, jotka on syytä tarkistaa paikallisilta ympäristöviranomaisilta. Puhdistuksia ja tarkastuksia suorittavat valtuutetut erikoisliikkeet.

Ylitäytönestin on yksi keskeisimmistä turvallisuuteen liittyvistä asioista. Se on ollut pakollinen varuste lämmityssäiliöissä vuodesta 1978 lähtien. Vanhanmallinen ilmaputkeen asennettu pilli ei sen sijaan ole lain mukaan riittävä täyttöhälytin.

Ilmaputki - öljysäiliöt täytetään paineella, jolloin ilman on päästävä esteettömästi poistumaan toimituksen aikana säiliöstä. Riskitekijöitä putkessa voivat olla vanha ilmaputkeen asennettu pilli, hatun pienet reiät tai tukkiutuneet ilmareiät. Tästä syystä hattu on syytä tarkistaa säännöllisesti.

Täyttöliitin - nykyisin suositellaan Camlock-tyyppistä liitintä, koska se on aiemmin käytettyjä sakara- tai kynsiliittimiä turvallisempi ja tiiviimpi. Liittimen kuluneisuus tai viallisuus saattaa aiheuttaa täyttöputken irtoamisen täytön aikana. Polttimen huoltoa suositellaan noin 5000 litran jälkeen.

Kattilan puhdistus kannattaa tehdä parin vuoden välein.

 

Vanhan öljylämmityssäiliön poistaminen käytöstä

Käytöstä poistettu öljysäiliö on lain mukaan tyhjennettävä ja joko täytettävä hiekalla tai poistettava paikaltaan sekä täyttöaukko eliminoitava virhetäytön estämiseksi.

Säännöllisesti huollettu öljylämmityslaitteisto antaa huoletonta käyttömukavuutta sekä säästää selvää rahaa.

Öljyn turvallisen toimituksen tarkistuslista

Öljyn täyttöpaikka ja öljysäiliö varusteineen kannattaa pitää kunnossa läpi vuoden, jotta säiliöauto pääsee tuomaan tilatun lämmitysöljyn esteettä. Lue lisää turvallisen toimituksen tarkistuslistalta.

Öljylämmityksen sanasto

Olemme koostaneet sanaston, jossa kerromme selkeästi, mitä käyttämämme termit tarkoittavat.

Käyttöturva- ja tuotetiedotteet sekä sopimusehdot

Täältä löydät kootusti tuotteidemme käyttöturvallisuustiedotteet, tuotetiedotteet sekä sopimusehdot. 

Säiliötoimitusten palvelumaksut