TuuliWatti nostaa tuulisähkön tuotannon uudelle tasolle

TuuliWatti Oy toteuttaa Suomen toistaiseksi suurimman tuulipuiston Simon Sarvisuon alueelle Lounais-Lappiin. Yhtiö rakentaa alueelle 27 alan uusinta ja tehokkainta teknologiaa hyödyntävää 5,6 megawatin tuulivoimalaa. Valmistuessaan 151 megawatin tuulipuiston vuosituotanto ylittää 0,5 terawattituntia – mikä vastaa yli 8 prosenttia kaikesta viime vuonna maassamme tuotetusta tuulisähköstä.

Simon Sarvisuon tuulipuisto on samalla suurin Suomen ensimmäisen uusiutuvan sähkön tuotantokilpailutuksen keväällä voittaneista hankkeista. Tuulipuiston rakennustyöt alkavat loppuvuodesta 2019 ja sen arvioidaan valmistuvan tuotantoon vuoden 2021 loppuun mennessä.

Tuuliturbiinivalmistaja Vestas toimittaa Sarvisuolle markkinoiden nykyaikaisimmat maatuulivoimaturbiinit. Uuden EnVentus V162-5.6 MW -turbiinin roottorin halkaisija on 162 metriä ja Vestaksen uusi torniratkaisu mahdollistaa 166 metrin tornikorkeuden.

”Tuulivoimateknologia on kehittynyt vauhdilla. Korkeampi torni, pidemmät siivet ja tehokkaampi turbiini mahdollistavat tuulen hyödyntämisen laajemmalta alueelta. Tämä yhtälö parantaa tuulivoiman kilpailukykyä, kun voimalat tuottavat enemmän uusiutuvaa energiaa ja mikä parasta – entistä edullisemmin”, toteaa Tuomas Candelin-Palmqvist, Director, Wind Power, St1 Oy:stä.  

”Uusi investointimme on osoitus siitä, että uskomme tuulivoiman sopivan erinomaisesti Suomeen. Meillä on erittäin suotuisat tuuliolosuhteet ja tuulivoimalla tulee olemaan kasvava rooli osana CO2-vapaata energiajärjestelmää, sanoo S-Voiman toimitusjohtaja Mikko Halonen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Mikko Halonen, S-Voima, puh. 050 440 4811, mikko.halonen@sok.fi
Director, Wind Power, Tuomas Candelin-Palmqvist, St1 Oy, puh. 010 557 2177, tuomas.candelin-palmqvist@st1.fi

TuuliWatti Oy on energiayhtiö St1 Nordic Oy:n ja S-ryhmän S-Voiman omistama teollisen tuulivoiman yhteisyritys. S-Voiman omistavat SOK ja alueosuuskaupat. Vuonna 2009 perustettu TuuliWatti on Suomessa alan johtava toimija, joka vuonna 2018 tuotti 21 % maamme koko tuulivoimatuotannosta. Vahvaan osaamiseen ja uusimpaan tuulivoimateknologiaan panostava TuuliWatti tähtää mahdollisimman kustannustehokkaan tuulivoiman rakentamiseen. www.tuuliwatti.fi

arrow-right
Edellinen
TuuliWatti rakentaa jättiakun Viinamäen tuulipuistoon

09.05.19

Seuraava
Kutsu St1 Nordic Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen

06.08.19

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki