St1 & Suomen Hiihtoliitto

Tuemme suomalaista maastohiihtoa – nyt ja tulevaisuudessa

St1 on toiminut Suomen maastohiihtomaajoukkueen pääyhteistyökumppanina vuodesta 2001 asti. Kotimaisena energiayhtiönä suomalaisen huippu-urheilun tukeminen on meille kunnia-asia. Kumppanuutemme rakentuu jaetuille arvoille ja toiminnallisille tavoitteille, ja se on vienyt meidät monipuoliselle sekä menestyksekkäälle yhteiselle matkalle.

Kestävyyslajina maastohiihto on suomalaisen periksiantamattomuuden lipunkantaja. Ladulla annetaan kaikkensa hampaat irvessä, vaikka suksi ei aina luistaisikaan tai olosuhteet eivät olisi otollisimmat. Kaiken takana on mittaamaton kunnianhimo, halu voittaa itsensä ja kilpakumppaninsa yhä uudelleen ja uudelleen.

Hiihtoliitto-yhteistyö

22 vuotta kumppanuutta

Maastohiihto on meille luonteva tukikohde, sillä laji vaatii samoja ominaisuuksia kuin oma toimintamme: pitkäjänteisyyttä, periksiantamattomuutta ja rohkeutta. 
Molemminpuolinen luottamus, yhteinen arvopohja ja yhdessä tarkoin kiteytetyt yhteistyön tavoitteet kuljettavat kumpaakin osapuolta kohti tulevaa suurin odotuksin. Yhteisen menestyksen pohja on luotu ja kestäväksi todennettu, mikä sallii rakentaa yhä kunnianhimoisempia tavoitteita toimintaympäristössä, joka on yhteisen taipaleen aikana myös muuttunut merkittävästi.

St1-ryhmä

Nuorten maajoukkue on St1-ryhmä

Huippu-urheilijan on oltava valmis tekemään väsymättömästi töitä tavoitteidensa eteen. Kaiken perustana on jokapäiväinen harjoittelu, joka vaatii paljon, vaikka palkinnot siintävät vasta tulevaisuudessa. Iso osa tuestamme onkin kohdistettu maastohiihdon junioritoimintaan ja olemme erityisen ylpeitä siitä, että maastohiihdon nuorten maajoukkue, St1-ryhmä, kantaa nimeämme.

St1-ryhmä valmistaa nuoria harjoittelussa ja valmennuksen kokonaisuudessa niin määrällisesti kuin laadullisesti kohti aikuishuippu-urheilun asettamia vaatimuksia. Tavallisille liikkujillekin esimerkkiä ja inspiraatiota tarjoava St1-ryhmä on merkittävä osa suomalaisen hiihdon tulevaisuutta.