St1 Energiamarket laajentaa toimintaansa poraukseen

Entistä kattavammat maalämpöpalvelut asiakkaille

Energiayhtiö St1:n tytäryhtiö Etelä-Suomen Lämpöpalvelu Oy on ostanut Uudenmaan Energiakaivot Oy:n koko osakekannan. Kaupan myötä maalämpöjärjestelmiin erikoistunut St1 Energiamarket tarjoaa asiakkaille entistä kattavammat ja kilpailukykyisemmät palvelut maalämpötoimialalla, jonka odotetaan kasvavan tulevaisuudessa voimakkaasti.

”Maalämpöliiketoiminta ja poraustoiminta liittyvät kiinteästi toisiinsa, koska lämpökaivo on selkeästi suosituin maalämpöpumpun lämmönlähteistä. Tähän asti olemme ostaneet kaivojen porauksen alihankintana, mutta kaupan ansiosta voimme tarjota asiakkaille kattavampaa palvelua omasta organisaatiosta. Pystymme myös koordinoimaan entistä paremmin kokonaisuuksia alkaen maalämpöjärjestelmien suunnittelusta ja mitoittamisesta aina huoltoon asti kun koko toimitusketju on omassa hallinnassa”, linjaa Etelä-Suomen Lämpöpalvelun toimitusjohtaja Jari Kanervo.

Uudenmaan Energiakaivot Oy jatkaa kaupan jälkeen toimintaansa Etelä-Suomen Lämpöpalvelun tytäryhtiönä. Yritys on porannut neljällä porausyksiköllä tuhansia energiakaivoja Suomessa ja työllistää noin 10 poraamisen ammattilaista. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Kristian Savela.

Maalämpöjärjestelmä pienentää asumiskustannuksia huomattavasti

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa hyödyntävä tulevaisuuden lämmitysmuoto, johon investoiminen kannattaa juuri nyt. Maalämpöpumppuratkaisun avulla lämmitys- ja käyttövesikustannuksia voidaan pienentää jopa 70 prosenttia, mikä nostaa kiinteistön arvoa merkittävästi.

Jari Kanervon mukaan ala tulee jatkossakin kasvamaan, kun yleisen taloudellisen epävarmuuden luoma patouma alkaa purkautua. ”Maalämmöstä tuleekin ratkaiseva tekijä, jolla myös vanhojen omakotitalojen kysyntää voidaan parantaa alentuneiden käyttökustannusten myötä”, Kanervo uskoo.

Suuren kustannussäästöpotentiaalin lisäksi maalämpö säästää myös ympäristöä, koska se alentaa hiilidioksidipäästöjä jopa 60-80% perinteiseen öljy- tai sähkölämmitykseen verrattuna.

 

Lisätietoja:

St1 Energiamarket/Etelä-Suomen Lämpöpalvelu Oy
toimitusjohtaja Jari Kanervo, 044-555 1111, jari.kanervo@st1.fi

Uudenmaan Energiakaivot Oy
toimitusjohtaja Kristian Savela, 044-555 0055, kristian.savela@energiakaivot.fi

St1 Energiamarket / Etelä-Suomen Lämpöpalvelu Oy
St1 Energiamarketin tuotevalikoima kattaa erilaiset lämpöpumppujärjestelmät pienistä kesäasunnoista, kerros- ja rivitaloihin ja edelleen isoihin liikerakennuksiin. Tarjontaan kuuluu myös asennus- ja huoltopalvelut sekä etävalvontapalveluja isompiin maalämpökiinteistöihin. 
www.st1maalampo.fi

arrow-right
Edellinen
Cellunolix®-etanolitehtaan rakentaminen alkaa Kajaanissa

14.08.14

Seuraava
St1 ja VTT aloittavat etanolituotannon tutkimusprojektin

02.09.14

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki