St1 ja SCA yhteistyöhön uusiutuvien polttonesteiden tuotannossa

Energiayhtiö St1 ja metsäteollisuusyritys SCA ovat solmineet kumppanuuden uusiutuvien polttonesteiden laajamittaisen tuotannon kehittämiseen mäntyöljystä. Suunniteltu tuotantopaikka on St1:n jalostamo Göteborgissa.

Kumppanuuden tavoitteena on rakentaa edistyneitä uusiutuvia polttonesteitä mäntyöljystä tuottava tuotantolaitos, jonka vuotuinen kapasiteetti on 100 000 tonnia. Uuden tuotantolaitoksen rakentaminen edellyttää lupaprosessin ja molempien yritysten lopullista hyväksyntää. Laitoksen kustannus on noin 500 miljoonaa kruunua ja sen arvioidaan olevan toiminnassa vuonna 2021. Mäntyöljy on SCA:n Östrandin, Obbolan ja Munksundin tehtaiden sulfaattimassan tuotannon tähdettä. SCA on tällä hetkellä laajentamassa Östrandin tehdastaan ja siten mäntyöljyn määrä tulee yli kaksinkertaistumaan.

Yhteistyökumppanit muodostavat täyden arvoketjun raaka-aineesta jalostusprosessiin, jakeluun ja uusiutuvien polttonesteiden myyntiin asiakkaille.

"Kumppanuus SCA:n kanssa on avainasemassa toteuttaessamme uusiutuvien polttonesteiden investointiohjelmaamme ja se varmistaa raaka-aineen saatavuuden täyttäessämme pohjoismaisia kunnianhimoisia vuoden 2030 ympäristötavoitteita," sanoo St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen. “SCA:lla on käynnissä useita mielenkiintoisia uusiutuvan energian kehitysprojekteja ja näemme kiinnostavia mahdollisuuksia yhteistyön kehittämiselle edelleen.”

”Kun alamme tuottamaan korkeamman jalostusasteen energiatuotteita, kumppanuus yrityksen kanssa, joka tuntee prosessit ja markkinat, on erittäin arvokas,” sanoo SCA:n toimitusjohtaja Ulf Larsson. “St1 on yritys, jolla on kunnianhimoa työskennellä kanssamme muutoksessa kohti uusiutuvia polttoaineita.”

Lisätietoja:

Björn Lyngfelt, SVP Communications SCA, puh. +46 60 19 34 98
Mikael Källgren, President Renewable Energy SCA, puh. +46 60 19 33 17
Bo-Erik Svensson, CEO St1 Refinery, puh. +46 31 744 6250, bo-erik.svensson@st1.se

St1 Nordic Oy on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1400 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on yli 750 henkilöä. www.st1.eu
 

SCA:n liiketoiminnan ydin on 2,6 miljoonaan hehtaarin metsä Pohjois-Ruotsissa. Tämän ainutlaatuisen resurssin ympärille olemme rakentaneet hyvin kehittyneen arvoketjun, joka perustuu uusiin raaka-aineisiin omasta ja muista metsistä. Tarjoamme paperia pakkaamiseen ja painamiseen, sellua, puutuotteita, uusiutuvaa energiaa, metsänomistajien palveluja ja tehokkaita kuljetusratkaisuja. Vuonna 2017 metsäteollisuusyhtiö Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA (publ) työllisti noin 4 000 työntekijää ja myynti oli noin 16,7 miljardia kruunua (1,6 miljardia euroa). SCA perustettiin vuonna 1929 ja sen pääkonttori sijaitsee Sundsvallissa. www.sca.com.

arrow-right
Edellinen
St1:n geoterminen pilottihanke Espoon Otaniemessä etenee stimulointivaiheeseen

14.05.18

Seuraava
TuuliWatti aloittaa uuden strategiansa toteutuksen rakentamalla markkinaehtoisesti tuulipuiston Iin Viinamäkeen

23.05.18

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki