St1 tuo myyntiin uusiutuvan HVO-dieselpolttonesteen

St1 tuo valikoiduille St1- ja Shell-asemille myyntiin 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistetun HVO-dieselin. HVO-diesel on vetykäsiteltyä kasviöljyä, joka soveltuu kaikkiin dieselautoihin ja -moottoreihin. Uutuusdieselin korkea setaaniluku ja premium-lisäaineistus varmistavat puhtaan palamisen ja moottorin toiminnan täydellä teholla. HVO:n käyttö vähentää lähipäästöjä huomattavasti ja kasvihuonekaasupäästöjä jopa yli 90 % polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiiliseen dieselin käyttöön verrattuna.

HVO-diesel on jo saatavissa valikoiduilla asemilla ja syksyn aikana myynti laajenee kaikkiaan 30 St1- ja Shell-asemalle, painottuen Etelä- ja Länsi-Suomeen. Jatkossa verkostoa suunnitellaan laajennettavaksi kysynnän mukaan.

”Tuomme markkinoille HVO-dieselin, koska uusiutuvan dieselin kysyntä on voimakkaassa kasvussa erityisesti B2B-sektorilla. Niin yritykset kuin julkisen puolen toimijatkin kehittävät omia vastuullisuusohjelmiaan ja niissä logistiikan päästövähennyksillä on merkittävä rooli. HVO-dieselillä vastaamme myös vuosittain kiristyviin uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoitteisiin ja sen käyttö on tärkeä välivaihe siirryttäessä synteettisten polttoaineiden käyttöön”, linjaa St1:n myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Reinekari.

Uusiutuvan dieselin käytöllä on monia etuja. Sen avulla voidaan vähentää paikalliseen ilmanlaatuun vaikuttavia lähipäästöjä, jotka ovat haitallisia terveydelle. Lisäksi autoilija voi pienentää merkittävästi omaa autoilun hiilijalanjälkeään verrattuna perinteisen raakaöljystä valmistetun dieselin käyttöön. HVO-dieselin entistäkin korkeampi, yli 70:n setaaniluku tuo enemmän tehoa ja se on myrkytön, rikitön ja hapeton eikä sisällä aromaattisia yhdisteitä. Myös HVO:n kylmäominaisuudet ovat hyvät: kesälaatu -10/-10 ja talvilaatu -30/-30 astetta.

Lisätietoja:
Mikko Reinekari, markkinointi- ja myyntijohtaja, St1 Oy, puh. 010 5574713
www.st1.fi

Myyntiverkosto:
www.st1.fi/hvo

 St1 Nordic Oy on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1250 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on n. 1000 henkilöä. www.st1.com

arrow-right
Edellinen
St1 Nordic Oy:n välitilinpäätöstiedote tammi-kesäkuu 2021

31.08.21

Seuraava
SCA ja St1 ovat perustaneet yhteisyrityksen tuottamaan ja kehittämään nestemäisiä biopolttoaineita

20.09.21

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki