St1:n etanolintuotanto päättyy Vantaalla, Lahdessa ja Kajaanissa

Muutosneuvottelut Advanced Biofuels Production (FI) -yksikössä koskien Lahden, Vantaan ja Kajaanin tuotantolaitoksia sekä Tuotannon tuki -tiimiä ovat päättyneet. Muutosneuvotteluissa olivat mukana kaikki Advanced Biofuels Production (FI) -yksikön työntekijät pois lukien Bioprocess Development -laboratoriotiimi.

Muutosneuvottelut käynnistettiin tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Lahden ja Vantaan laitosten merkittävin raaka-ainetoimittaja on siirtänyt raaka-ainevirtansa pois St1:n tuotantolaitoksilta. Nykyisessä tilanteessa raaka-aineiden saatavuuden varmistaminen on osoittautunut erittäin hankalaksi. Lisäksi tuotantolaitosten kilpailuympäristö on merkittävästi muuttunut, eikä edellytyksiä kannattavalle liiketoiminnalle ole ollut löydettävissä. Kajaanin laitoksella on etäohjauksella operoitu Lahden ja Vantaan laitoksia useammassa vuorossa. Demolaitoksen tuotanto on ollut tappiollista koko laitoksen elinkaaren ajan ja näköpiirissä ei ole, että tilanne parantuisi. Laitoksella ei ole tällä hetkellä perusteita tuottaa etanolia eikä muita tuotteita. Näistä syistä henkilöstön kanssa on syksyn aikana käyty muutosneuvottelut, jotka on nyt saatu päätökseen.

Neuvotteluiden lopputuloksena on, että tuotanto lakkaa Vantaalla, Lahdessa ja Kajaanissa vuoden 2023 aikana ja yhteensä enintään 26 vakituisen työntekijän työsuhde valitettavasti päättyy. Lisäksi määräaikaiset työsuhteet ovat päättyneet muutosneuvotteluiden aikana. 

St1:n visio on olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö keskittyy strategiansa toteuttamiseen ja jatkaa investointisuunnitelmansa toteuttamista uusiutuvan energian tuotantoon ja jakeluun yhtiön toimintamaissa. 

Lisätiedot:

Miika Johansson, Uusiutuva energia -liiketoimintayksikön johtaja, St1 Nordic Oy
miika.johansson@st1.com, p. +358 45 117 6850

arrow-right
Edellinen
Valion ja St1:n yhteisyritys Suomen Lantakaasu Oy suunnittelee biokaasulaitosinvestointia Lapinlahdelle, Sonkajärvelle ja Nurmekseen

09.10.23

Seuraava
St1:n Lappeenrannan P2X-hanke ei etene alkuperäisessä aikataulussa

03.11.23

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki