Biokaasu

Biokaasu pitää yrityksesi liikkeessä – luonnollisesti.


St1:n uudet nesteytetyn biokaasun tankkauspisteet raskaalle kalustolle toimivat Shell Hämeenlinna Iittalan ja St1 Mäntsälä P asemien yhteydessä.

Biokaasun avulla autamme yritysasiakkaitamme harjoittamaan vastuullista ja kustannustehokasta liiketoimintaa pitkälle tulevaisuuteen. Nesteytetyllä biokaasulla voit asiakkaanamme vähentää logistiikkaketjusi päästöjä tehokkaasti.

Asiantuntevat yritysmyyjämme kertovat mielellään lisää biokaasusta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista yrityksellenne. Ole rohkeasti yhteydessä ja keskustellaan lisää aiheesta!

 

Raskas liikenne siirtyy kestävämpään suuntaan

Biokaasu on erittäin kilpailukykyinen liikennepolttoaine uusiutuvien vaihtoehtojen keskuudessa eikä häviä suorituskyvyltään perinteiseen dieseliin nähden. LBG-kalustoon siirtymällä yritysasiakkaamme pystyvät pienentämään tehokkaasti logistiikkaketjujensa päästöjä ja harjoittamaan pitkäjänteisesti vastuullista liiketoimintaa. 

Pienennä päästöjä, lisää biokaasua. Tankkauspisteet raskaalle liikenteelle nyt Iittalassa ja Mäntsälässä.

Uusiutuvalla biokaasulla huomattava päästövähennyspotentiaali

Nesteytetty biokaasu on uusiutuva polttoaine, jonka käytöllä raskaassa liikenteessä voidaan saavuttaa huomattava päästövähenemä – jopa yli 100 %, riippuen biokaasun alkuperästä. Biokaasu nopeuttaakin erityisesti raskaan liikenteen siirtymää fossiilisista polttoaineista kohti uusiutuvan energian vaihtoehtoja.

Merkittäviä investointeja biokaasun tuotantoon ja jakeluun Pohjoismaissa

Biokaasu on tärkeä osa yhteiskunnan energiatransitiossa ja St1 panostaa voimakkaasti biokaasun tuotantoon ja jakeluun kaikilla kotimarkkinoillaan. 

Yhtiö on noussut johtavaksi biokaasutoimijaksi tieliikennesegmentissä Ruotsissa, missä sillä on jo laaja biokaasun tankkausverkosto sekä useita biokaasun tuotantolaitoksia. Uusin St1:n biokaasun jalostus- ja nesteytyslaitos vihittiin käyttöön Ruotsin Boråsissa tammikuun lopussa. Yhteisyritys 1Vision Biogas Ab:n kautta St1 omistaa myös Biokraft International Ab:n, joka on Pohjoismaiden johtava LBG:n tuottaja. Lisäksi Norjassa St1:llä on käynnissä biokaasun tuotannon suunnittelu.

Suomessa St1:n ja elintarvikeyhtiö Valion yhteisyrityksen, Suomen Lantakaasu Oy:n, tavoitteena on rakentaa yhden teollisen kokoluokan tuotantolaitoksen sekä kolmen pienemmän laitoksen kokonaisuus, joka tuottaa Ylä-Savon nautatilojen lannasta ja muista maatalouden sivuvirroista uusiutuvaa nesteytettyä biokaasua.

Mitä biokaasu on?

Biokaasu on uusiutuva kaasu, jota tuotetaan orgaanisen materiaalin hajoamisesta. Konkreettisesti biokaasua saadaan keräämällä kotitalouksien jätteitä kuten jätevesiä ja ruokajätteitä yhdessä maatilojen lannan kanssa ja hajottamalla ne hapettomassa ympäristössä. Syntyvä kaasu muuttuu biokaasuksi ja jäljelle jääneestä massasta tulee pelloille levitettävää orgaanista lannoitetta. Luonnonlannoitteilla lannoitetaan ruoantuotantoa ja näin kestävä hiilikierto on valmis.

Matti Oksanen

Panostamme nesteytetyn biokaasun tuotantoon ja liikennepolttoainejakeluun

Biokaasu nousee vauhdilla raskaan kuljetuksen käyttövoimaksi. Tavoitteenamme on olla muutaman vuoden sisällä johtava yhtiö koko nesteytetyn biokaasun arvoketjussa kotimarkkina-alueellaan Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

"Biokaasun avulla autamme yritysasiakkaitamme harjoittamaan vastuullista ja kustannustehokasta liiketoimintaa pitkälle tulevaisuuteen”, St1 Nordicin kaasuliiketoiminnasta vastaava johtaja Matti Oksanen toteaa.

Lehmä etualalla kuvassa.

Suomen Lantakaasu Oy:n biokaasulaitoksen maanrakennustyöt Kiuruvedellä käynnissä

Ruokatalo Valion ja energiayhtiö St1:n yhteisyritys Suomen Lantakaasu Oy:n Kiuruvedelle suunnitteleman biokaasulaitoksen rakennusvalmistelut etenevät maanrakennusvaiheeseen. Maanrakennustyöt käynnistyvät suunnitelmien mukaisesti maaliskuussa 2024 ja ne on tarkoitus saada valmiiksi syyskuussa.

Kiuruvedelle nousevan biokaasulaitoksen on määrä tuottaa Ylä-Savon nautatilojen lannasta ja muista maatalouden sivuvirroista uusiutuvaa nesteytettyä biokaasua.

Biokaasurekat tankkaamassa St1-asemalla Ruotsissa

Rakennamme biokaasun tankkausverkostoa raskaalle liikenteelle

St1 on jo merkittävä biokaasutoimija Ruotsissa. Seuraavaksi olemme tuomassa nesteytetyn biokaasun myyntiin myös Suomessa, ja tavoitteenamme on rakentaa valtakunnallinen biokaasuasemien tankkausverkosto raskaalle liikenteelle.

Nyt rakennamme Shell Hämeenlinna Iittalan ja St1 Mäntsälä P:n asemiemme yhteyteen nesteytetyn biokaasun tankkauspisteitä. Lisäksi olemme ostaneet Nivos Energia Oy:ltä Mäntsälän keskustassa sijaitsevan paineistetun biokaasun tankkausaseman, joka sijaitsee St1-automaattiaseman yhteydessä.

Pyydä tarjous

Kiinnostuitko? Jätä tästä heti tarjouspyyntö, niin olemme sinuun pikaisesti yhteydessä. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä yritysmyyjiimme.

Yritysmyynti

Täältä löydät kootusti kaikkien energia-alan huippuammattilaistemme yhteystiedot. Asiantuntevat yritysmyyjämme kertovat mielellään lisää biokaasusta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista yrityksellenne.

Biokaasuasema Iittalassa

Käyttöturva- ja tuotetiedotteet, myynti- ja toimitusehdot sekä palveluhinnastot

Velvoitteet ja standardit

Velvoitteet ja standardit

Tutustu polttonesteiden laatuvaatimuksiin, biovelvoitteeseen sekä verotukseen.

Turvallisuus, kuljetus ja varastointi

Turvallisuus, kuljetus ja varastointi

Tiedätkö, miten polttonesteitä tulee kuljettaa tai varastoida? Entä miten toimia, jos polttonestettä joutuu silmiin tai iholle taikka tuotetta on hengitetty?