St1 & Pirjon Pakari

Pirjon Pakarin leipäuuneissa roihuaa St1:n lisäaineistettu polttoöljy

Pirjon Pakarin tarina alkoi vuonna 1985 pienestä lähileipomosta Honkajoelta. Nykyisin yritys työllistää jo lähes 200 työntekijää seitsemällä paikkakunnalla. Alkumetreiltä asti Pirjon Pakarin toiminnan ytimessä on ollut asiakaslähtöisyys – yritys on pärjännyt muuttuvassa toimintaympäristössä mukauttamalla omaa toimintaansa ajan vaatimusten ja asiakkaan tarpeiden mukaan.

Hannu Malmivaara, Pirjon Pakari

Leivän tuoreus lasketaan tunneissa

Pirjon Pakarin leipurit aloittavat työnsä puolilta öin, jotta leivät ovat valmiina aamukuudelta. Jo tuntia myöhemmin Pirjon Pakarin uunituoreet leivät lähtevät myyntiin jopa 1 500 myymälään ympäri Suomen. Leipää jaetaan yrityksen omilla seitsemälläkymmenellä jakeluautolla. Oma jakelu on yritykselle tärkeää, jotta leipomotuotteet saadaan mahdollisimman tuoreina jaettua kauppoihin.

”Meillä leivän tuoreus lasketaan tunneissa, kiitos oman jakelutoimintamme. Olemme paitsi leipomo myös kuljetusyritys", toteaa Hannu Malmivaara, Pirjon Pakarin toimitusjohtaja.

Pirjon Pakarin herkulliset tuotteet kuvassa

Kotimaisuus keskiössä

”Leipäkulttuurisesti Suomi on yksi maailman rikkaimmista maista. Meillä syödään niin ruisleipää, kauraleipää kuin vaaleaa leipää. Monipuolisuus on leipäkulttuurillemme ominaista”, kertoo Malmivaara. Pirjon Pakari leipoo suomalaiseen suuhun sopivaa leipää kotimaisista raaka-aineista. ”Me Pirjon Pakarilla olemme sillä tavalla nationalisteja, että todella arvostamme kotimaisuutta. Tästä osoituksena leipäpusseissamme ui Suomen joutsen”, Malmivaara toteaa.

”Käytämme lisäaineita vain polttonesteissä”

Kotimaisuuden ohella Pirjon Pakarin leipomotuotteissa korostuu raaka-aineiden puhtaus – lisäaineita ei käytetä. ”Luotamme lisäaineistuksen voimaan vain käyttämissämme polttonesteissä”, Malmivaara hymähtää. Valtaosa Pirjon Pakarin leipomoiden uuneista lämpenee St1:n laadukkaasti lisäaineistetulla lämmitysöljyllä, St1 Roihulla. Puhdistavan lisäaineistuksen ansiosta leipomouunien suuttimet ja palopinnat pysyvät puhtaina. Näin myös uunien huoltokustannukset pysyvät pienempinä kuin tavallista lämmitysöljyä käytettäessä. Puhtaamman palamisen ansiosta myös öljynkulutus ja päästöt laskevat, kun energian hyötysuhde kasvaa.

Askel askeleelta kohti uusiutuvaa energiaa

Energiakumppanina St1 sopii Pirjon Pakarin arvopohjalle paitsi kotimaisuuden myös vastuullisuuden näkökulmasta. Malmivaara on seurannut St1:n hankkeita uusiutuvan energian saralla ja toteaa, että St1:n suunnittelemat seuraavat askeleet energiasiirtymässä tuntuvat toteuttamiskelpoisilta. Toki uusiutuvan energian käyttöä pohditaan myös leipomoalalla; Pirjon Pakarilla tämä konkretisoituu erityisesti yrityksen jakeluliikennetoiminnan käyttövoimavalintaan. Yrityksessä mietitään oman jakeluautokaluston sähköistämistä. Sähköpakettiautot ovat kalliita, joten siirtymä pitää tehdä vähitellen kustannukset huomioiden. Myös St1:llä energiasiirtymää toteutetaan askel askeleelta liiketoimintakyvystä huolehtien.

Haluatko kumppaniksemme?

Ota yhteyttä yritysmyyntiimme! Klikkaa alta ja löydät energia-alan huippumyyjiemme yhteystiedot. Asiantunteva tiimimme on käytettävissäsi, olit sitten pienyrittäjä, suuryrityksen edustaja tai jotakin tältä väliltä.

Pyydä meiltä tarjous

Kiinnostuitko? Jätä tästä heti tarjouspyyntö, niin olemme sinuun pikaisesti yhteydessä. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä yritysmyyjiimme.