Usein kysytyt kysymykset

St1 Way -sovellus

Mikä on St1 Way -sovellus?

St1 Way -sovellus tarjoaa St1- ja Shell-asiakkaille palvelut puhelimeen. Sovelluksessa maksat autosi tankkauksen mobiilisti, haet sinua lähimmän huoltoaseman, ostat autopesut sekä haet St1 Mastercardia. St1 Way -sovellusta voit käyttää kaikilla St1- ja Shell-asemilla. 

Millä puhelimilla St1 Way -sovellus toimii?

St1 Way -sovellus toimii iOS 11 käyttöjärjestelmässä, puhelinmalleilla iPhone SE, 6 tai uudempi (myös TouchID ja FaceID ominaisuuksilla). Android-järjestelmissä 6.0 tai uudempi. 

Mistä sovelluksen voi ladata?

Sovelluksen voi ladata älypuhelimella tai tablettilaiteella, mutta ei tietokoneella tai läppärillä. 
Voit ladata iOS-version App Store -latauskaupasta 
tästä.
Voit ladata Android-version Google Play -latauskaupasta tästä.
Sovelluksen löydät hakusanalla: St1 Way Finland

Miten otan St1 Way:n käyttöön?

St1 Way -sovellus on maksuton ja sen voi ladata App Store- ja tai Google Play -latauskaupasta. Ensimmäisellä kerralla tunnistautuminen tapahtuu pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella, jonka jälkeen asiakas luo itselleen henkilökohtaisen St1 ID -tunnuksen, jolla kirjaudutaan mm. mobiilitankkaamaan.

Ohjeet vaiheittain:
1. Lataa maksuton St1 Way App Store- tai Google Play -latauskaupasta.
2. Rekisteröidy ja lisää maksukortti. Voit lisätä oman maksukorttisi esim. Mastercardin tai Visan tai hakea St1 Mastercardia, jolla saat aina parhaimman maksutapaedun.
3. Ota asetuksista halutessasi käyttöön sormenjälki- tai kasvojentunnistus ja olet valmis tankkaamaan.

Mitä palveluita löydän St1 Way -sovelluksesta?

St1 Way -sovelluksella voit:

  • Maksaa tankkauksen. Mobiilitankkaus toimii sekä automaattiasemilla että palvelevien St1- ja Shell-asemien automaattimittarilla.
  • Ostaa autopesuja Perfect-autopesuun, joka löytyy yli 70 St1- ja Shell-asemalta.
  • Hakea St1 Mastercardia, seurata kortillasi tekemiä ostoja sekä hallinnoida St1 Maksutilisi tietoja.
  • Tarkastella lähimpiä asemia ja navigoida niille.
  • Tarkastella asemien polttoainevalikoimia.
Yritän lisätä maksukorttia sovellukseen, mutta saan virheilmoituksen ”Henkilötunnus on jo yhdistetty toiseen sähköpostiosoitteeseen”. Mitä voin tehdä?

Virheilmoituksesta voit lähettää sähköpostia st1.way@st1.fi. Asiakaspalvelumme ottaa tarvittaessa yhteyttä puhelimitse asian selvittämiseksi.

Voit aina myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 0800 131 031.

Mitä teen, jos unohdan sovelluksen St1 ID:n?

Jos unohdat St1 ID:n, poista St1 Way -sovellus ja lataa se uudelleen laitteellesi. Tee tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla ja luo uusi ID. Muut asiakastietosi ovat tallessa sovelluksessa eikä niitä tarvitse syöttää uudelleen.

Android-laitteella käyttäjä joutuu yleensä tekemään sovellusdatan poiston: Asetukset --> Sovellukset --> St1 Way --> Tallennustila --> Tyhjennä tiedot. Tämän jälkeen voit ladata sovelluksen Google Play -sovelluskaupasta uudelleen. Sovellus pyytää sähköpostiosoitettasi, johon saat varmennuskoodin. Tämän jälkeen voit jatkaa kirjautumiseen omilla pankkitunnuksillasi ja pääset uudelleen aktivoimaan St1 ID:si. Joillain Android-laitteilla myös välimuistin tyhjentäminen on tarpeen ennen sovelluksen lataamista uudelleen.

Apple-laitteella poista sovellus ja lataa se uudelleen App Store -latauskaupasta. Käyttöönotto toimii samalla tavalla kuin Android-laitteessa (ks. yllä).

Huom! Mikäli et saa varmennuskoodia antamaasi sähköpostiosoitteeseen, tarkistathan myös roskapostikansiosi.

Voinko maksaa polttoaineeni St1 Way -sovelluksen kautta?

Kyllä voit! Rekisteröi vain St1 Mastercard, muu credit-/debit-kortti tai Apple Pay St1 Way -sovellukseen. Tankkauksen voit maksaa sekä automaattiasemilla että palvelevilla St1- ja Shell-asemilla.

Huom! Palvelevilla asemilla mobiilitankkaus onnistuu merkityillä automaattimittareilla.

Saako St1 Way -sovelluksella tankatessaan alennusta?

Mobiilitankkaajana maksutapaetusi on 1 snt/l. Jos maksat mobiilitankatessasi St1 Way -sovellukseen liitetyllä St1 Mastercardilla, on maksutapaetusi tällä hetkellä 2,5 snt/l. Katso ajankohtaisimmat edut St1 Mastercardilla: http://st1.fi/mastercard

Miten mobiilitankkaus toimii St1- tai Shell Express -automaattiasemalla? Entä palvelevalla asemalla?

Kun olet ladannut St1 Way -sovelluksen ja tallentanut sinne maksukorttitiedot, toimi näin:

1. Aja vapaalle mittarille (automaattiasemalla mille tahansa)
2. Käynnistä St1 Way -sovellus ja seuraa sovelluksen ohjeita. Huom! Mikäli et pääse Android-laitteellasi kirjautumaan suoraan tankkauskohdasta, kirjaudu ensin sisään Omat tiedot -välilehdellä. Tämän jälkeen valitse Koti-näppäin ja siirry mobiilitankkaukseen.
3. Aloita tankkaus
4. Kuittikuva ilmestyy laitteellesi tankkauksen päätyttyä. Voit tallentaa sen kuvana mobiililaitteellesi. Mahdollinen kampanjaetu näkyy kuitilla eriteltynä. Paperikuittia mobiilitankkauksen yhteydessä ei muodostu.

Palvelevilla St1- ja Shell-asemilla mobiilitankkaus toimii merkityillä automaattimittareilla. Valitse siis automaattimittari, jossa on mobiilitankkausmahdollisuus ja toimi kuten yllä.

Minulla on St1 Käteisalennuskortti ja käytän sitä debit-korttini kanssa. Voinko liittää olemassa olevan kortini St1 Way -sovellukseen mobiilitankkausta varten?

Käteisalennuskortteja ei voi tällä hetkellä liittää St1 Way -sovellukseen. Debit-kortin voit lisätä sovellukseen ja käyttää sitä mobiilitankatessasi. Käteisalennusta ei saa mobiilitankkauksen yhteydessä, mutta saat St1 Wayn tankkausalennuksen, joka on tällä hetkellä 1 snt/l.

Voinko maksaa St1 Way -sovelluksella Palvelumestarilleni tankkauksen ja palvelumaksun?

Mobiilitankkaus ei valitettavasti vielä toimi Palvelumestarin mittarilla.

Voinko lisätä St1 Käteisalennuskortin sovellukseen?

Käteisalennuskortteja ei voi tällä hetkellä liittää St1 Way -sovellukseen. Mobiilisovelluksella tankatessasi saat aina alennusta 1 snt/l.

Saanko kuitit tankkauksista sovellukseen?

Kyllä vain! St1 Way -sovelluksesta löydät kuitit kaikista sovelluksen kautta tehdyistä ostoista (mobiilitankkaukset ja autopesut). Toisinaan kuitti tulee näkyviin muutaman minuutin viiveellä. Perfectautopesu.fi-verkkokaupan kautta ostettujen pesujen kuitit sekä pesukoodit löytyvät verkkokaupan kirjautumissivuilta. 

Miten muutat sähköpostiosoitteesi sovelluksessa?

Mikäli haluat vaihtaa sähköpostiosoitteesi sovelluksessa, voit poistaa sovelluksen puhelimestasi ja aktivoida sen uudelleen, Valitse kirjautumisessa rekisteröidy nyt ja näppäile toinen sähköpostiosoite.

Asemat ja polttoneste

Tankkasin asemalla, mutta en saanut kuittia. Miten tilaan kuitin?

Ota ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.

Missä sijaitsee minua lähin huoltoasema?

Voit tarkistaa lähimmän asemasi kätevästi asemahausta tai kysyä tätä asiakaspalvelustamme.

Kuinka monta asemaa teillä on?

Tällä hetkellä meillä on Suomessa 270 St1-asemaa ja 213 Shell-asemaa.

Mittari ei toiminut asemalla, jolla asioin. Mitä teen?

Ota ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.

Miksi polttonesteen hinta vaihtelee eri asemilla?

Polttonesteiden hinnat vaihtelevat paikallisen kilpailun mukaan ja siksi eri asemillamme saattaa olla eri hinnat.

Kuinka usein muutatte hintoja?

Saatamme muuttaa aseman hintoja useamman kerran päivässä pitääksemme hintamme aina mahdollisimman kilpailukykyisinä ja edullisina.

Mitä tarkoittavat listahinnat ja tolppahinnat?

Tolppahinnat ovat hintoja, jotka esitetään aseman ulkopuolella. Listahinnat puolestaan ovat raskaalle kalustolle tarkoitettua D-korttia käyttävien asiakkaiden hintoja.

Käteisalennuskortti

Missä kaikkialla Käteisalennuskorttini käy?

Käteisalennuskortti käy kaikilla St1-asemilla ja palvelevilla Shell-asemilla. Käteisalennuskortti ei kuitenkaan käy Shell express -asemilla.

Paljonko saan alennusta polttonesteestä?

Alennus voi vaihdella viikoittain ja asemittain. Asiakaslupauksemme mukaisesti saat aina kuitenkin alennusta vähintään 0,5 senttiä litralta.

Miksi en saa alennusta?

Huomioithan, että ulkomaalaisilla luottokorteilla maksaessa ei saa käteisalennusta. Tällaisia kortteja ovat esimerkiksi Norwegian luottokortti ja American Express.

Joskus kortin magneettijuova voi olla myös vioittunut. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään syyn löytymisessä ja tarvittaessa uuden kortin tilaamisessa.

Mistä kaikesta saan kortillani alennusta?

Polttonesteiden lisäksi saat Käteisalennuskortillasi vaihtelevasti alennusta myös muun muassa palvelevien asemien ravintolapalveluista sekä kahvila- ja pesupalveluista.

Miksi maksuautomaatti ilmoittaa toistuvasti, että ”tarkista kortin syöttösuunta”?

Käteisalennuskorttisi magneettiraita on mahdollisesti kulunut. Ota tällöin ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme saadaksesi uuden kortin.

Miten tilaan Käteisalennuskortin?

Voit tilata Käteisalennuskortin kätevästi kotisivuiltamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Kortin voi myös hakea lähimmältä palvelevalta St1- tai Shell-asemalta, jolloin saat sen heti käyttöösi.

Maksaako Käteisalennuskortti?

Käteisalennuskortti on täysin kuluton kortti.

Miksi tilaisin Käteisalennuskortin?

Käteisalennuskortilla saat alennusta polttonesteistä ja vaihtelevasti myös muun muassa palvelevien asemien ravintola/kahvila- ja pesupalveluista. Lisäksi saat halutessasi ajankohtaista tietoa lähiasemasi erikoistarjouksista.

Voinko käyttää korttia, jos en ole rekisteröinyt sitä?

Kyllä voit. Käteisalennuskortin voit rekisteröidä nettisivuillamme.

Shell Card Private

Miten tilaan kortin?

Valitettavasti uudet asiakkaat eivät voi hakea korttia. Olemassa olevilla asiakkailla kortit toimivat normaalisti.

Mikäli haet uutta polttoainekorttia suosittelemme St1 Mastercardia, jota voit hakea verkossa tai St1 Way -sovelluksen kautta.

Olen kadottanut korttini. Mitä teen?

Shell Card Private -kortin sulkupalvelu palvelee vuorokauden ympäri numerossa 0800 199 899. Voit sulkea korttisi myös Omat Sivut -palvelun kautta.

Korttini on rikki. Mitä teen?

Voit tilata uuden kortin Omat Sivut -palvelun kautta tai asiakaspalvelustamme: info@shellcard.fi.

Korttini ei toimi. Miten toimin?

Ota ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme selvittää asiaa tarkemmin.

Olen unohtanut PIN-koodini. Miten toimin?

Kirjaudu Omille Sivuille tai ota yhteys asiakaspalveluumme tilataksesi muistutuksen PIN-koodistasi.

Annoin PIN-koodin väärin ja nyt korttini ei toimi. Miksi näin?

Jos PIN-koodi syötetään kolmesti peräkkäin väärin, kortti sulkeutuu vuorokaudeksi. Ota yhteys asiakaspalveluumme tai kirjaudu Omille Sivuille, jos tarvitset muistutuksen koodistasi.

Missä kaikkialla Shell Card Private toimii?

Korttisi toimii kaikilla St1- ja Shell-asemilla Suomessa ja Ruotsissa. Kortilla voi maksaa kaikkea autoiluun liittyvää polttonesteitä ruokailuun. Ruotsissa kortti käy myös tietyissä parkkihalleissa.

Paljonko korttini maksaa?

Shell Card Private -kortilla ei ole vuosimaksua, mutta tilinhoitomaksu (2,50 euroa/lasku) peritään, jos maksutapana on paperilasku.

Voinko valita oman PIN-koodini tai tilata sen tekstiviestillä? Voiko tunnuslukua vaihtaa?

PIN-koodia ei voi valita itse, vaan turvallisuussyistä jokaiseen korttiin tulee järjestelmän valitsema yksilöllinen tunnusluku, jota ei voi vaihtaa jälkeenpäin. Valitettavasti tällä hetkellä PIN-koodia ei voi tilata tekstiviestillä, mutta kehitämme palveluitamme jatkuvasti.

Saanko uuden kortin automaattisesti edellisen vanhentuessa?

Jos korttiasi on käytetty viimeisen 12 kk:n aikana, toimitamme uuden kortin, kun edellinen vanhenee. Muussa tapauksessa korttitili sulkeutuu.

Kuinka paljon luottoa saan?

Teemme luottoselvityksen hakuvaiheessa ja päätämme sen perusteella myönnettävän luoton määrän. Voit myöhemmin hakea uutta selvitystä nostaaksesi luottorajaa.

Miten saan laskuni?

Verkkopankin kautta voit ilmoittaa haluavasi laskusi e-laskuna. Lasku on myös mahdollista saada postissa paperisena.

Voinko saada laskuni digitaalisesti? Entä onko suoraveloitus mahdollista?

Voit ottaa e-laskutuksen käyttöön verkkopankkisi kautta, jolloin lasku tulee digitaalisena. Myös suoraveloituksella maksaminen on mahdollista. Saat helposti suoraveloituksen käyttöösi omasta verkkopankistasi.

Voinko saada erilliset laskut jokaiselle kortilleni?

Kaikki ostot näkyvät samalla tilillä, joten erillisille korteille ei voi tehdä erillisiä laskuja.        

Milloin on laskun eräpäivä?

Lasku tulee kerran kuukaudessa ja eräpäivän voit tarkistaa laskusta. Maksuaikaa on 14 vuorokautta.

Voinko saada kopion laskustani?

Voit saada kopion laskustasi tilaamalla sen Omilta Sivuilta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Miten voin välttää laskutuslisän?

Jos maksat koko summan kerralla, sinun ei tarvitse maksaa laskutuslisää. Lisäksi voit valita verkkopankista e-laskutuksen, jolloin sinun ei tarvitse maksaa paperisen laskun lisää.

Haluasin korottaa luottorajaani. Miten toimin?

Luottorajaa ei pysty korottamaan. Luottorajan laskeminen on mahdollista ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Mitä teen, jos yhteystietoni muuttuvat?

Ota tällöin yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse klo 8-18 välillä tai lähetä sähköpostiä osoitteeseen info@shellcard.fi.

Lämmitysöljy

Mikä lämmitysöljy minun kannattaa valita?

Lämmitysöljyksi suosittelemme St1:n puhtaampaa ja käytössä halvempaa Teho Opti Premiumia. Teho Opti Premium -lämmitysöljy on tulos pitkäjänteisestä kevyen polttoöljyn tutkimus- ja kehitystyöstä. Teho Opti Premium -lämmityspolttoöljy on ominaisuuksiltaan parempaa kuin perinteiset lämmitysöljyt siihen lisättyjen energian hyötysuhdetta parantavien tehoaineiden ansiosta.

Miten voin tehostaa kotini öljylämmitystä sekä säästää energiaa ja euroja?

Jos talosi lämmitysjärjestelmä on ikänsä puolesta hyvässä toimintakunnossa, voit ylläpitää järjestelmän tehokkuutta säännöllisellä huollolla: 1) Öljypoltin on hyvä huollattaa vähintään kahden vuoden välein. 2) Nuohoojan käydessä pyydä häntä puhdistamaan myös öljykattila. Vuositasolla öljylämmitysjärjestelmän huolto maksaa vain muutaman kympin.

Paras keino säästää lämmityskuluissa on tehdä talosta hyvin lämpöäpitävä. Lämmönpitävyyden parantaminen alkaa siitä, että asiantuntija tekee kuntotarkastuksen, jossa käydään läpi ikkunat, ulko-ovet, seinät, ylä- ja alapohjan eristys, sokkeli, salaojat, savupiippu sekä kattovesien kulkemissuunnat. Tämän jälkeen korjataan mahdolliset esiintulleet ongelmat.

Milloin on oikea aika uusia kattila, poltin ja automatiikka?

Viime vuosina kattiloiden tuotekehitys on mennyt merkittävästi eteenpäin. Polttimet ovat tehokkaampia ja mahdollistavat öljyn määrän vähentämisen. Yli 25 vuotta vanha kattila kannattaa uusia. Näin saa käyttöönsä edistynyttä tekniikkaa, joka kestää vuosikymmeniä. Vanha kattila ei mene kaatopaikalle, vaan materiaali jatkaa elämäänsä uusioteräksenä.

Mitä rinnakkaislämmönlähteitä kannattaa harkita öljylämmitykselle?

Öljyn rinnalle sopivat aurinkolämmitys tai ilma-vesilämpöpumppu. Rinnakkaislämmityksen idea on, että öljylämmityksellä hoidetaan lämmitystä silloin, kun tarvitaan suurta lämmitystehoa, ja leutoina aikoina toimitaan mahdollisimman pitkälle uusiutuvilla energioilla. Aurinkolämmitys on öljylämmityksen rinnalle usein paras vaihtoehto jo siitäkin syystä, että se ei itse kuluta juurikaan energiaa. Ilma-vesilämpöpumpputeknologia toimii leudoissa lämpötiloissa (yli -10 astetta).

Paljonko öljylämmitteisiä pientaloja on?

Suomessa on arviolta noin 190 000 öljylämmitteistä pientaloa.

Millaisia ovat öljylämmityksen ympäristövaikutukset?

Öljylämmitys on ympäristövaikutuksiltaan hyvin kilpailukykyinen lämmitysmuoto. Sen typen oksidi-, rikkidioksidi- ja hiukkaspäästöt ovat moneen muuhun lämmitysenergiamuotoon verrattuna vähäiset. Hiilidioksidipäästöt putoavat reilusti rinnakkaislämmityksen käyttö yleistyessä ja biopolttoöljyn määrän kasvaessa. Öljylämmittäjä pystyy siis hyvin tekemään oman osansa ilmastotalkoissa.

Miten vuoden 2012 muutokset rakentamismääräyksissä vaikuttavat lämmitysmuodon valintaan?

Mitä korkeampi kerroin lämmitysmuodolla on, sen enemmän rakentajan on satsattava muuhun energiatehokkuuteen. Korkein kerroin (1,7) on sähkölämmityksellä, jonka asema normaalikokoisten omakotitalojen lämmitysmuotona hankaloitui uusien määräyksien myötä. Kerroin kuvaa sitä, että rakennusten sähkölämmitystä halutaan vähentää. Öljylämmityksen ja muiden fossiilisten polttoaineiden kerroin on 1,0, kaukolämmön 0,7 ja uusiutuvien polttoaineiden 0,5.

Miten vuoden 2012 muutokset rakentamismääräyksissä vaikuttavat öljylämmityksen valintaan lämmitysmuodoksi?

Ei kovinkaan paljon. Loppujen lopuksi öljylämmittäjän osalta kysymys on vain rinnakkaislämmönlähteen valinnasta. Rakennettaessa öljylämmitystalo päästään haluttuihin E-lukuihin energiatehokkaalla rakentamisella ja valitsemalla öljylämmityksen rinnalle toinen lämmönlähde, jolloin puhutaan niin sanotusta hybridilämmityksestä.

Pellettilämmitys

Mihin puupellettiä käytetään ja kuinka sitä valmistetaan?

Pelletti on uusiutuvaa polttoainetta, jota voidaan käyttää pientalojen tai esimerkiksi taloyhtiöiden lämmityksessä. Sitä valmistetaan pääasiassa puunjalostuksen sivutuotteista, kuten puhtaasta sahanpurusta.

Mistä St1 puupelletti valmistetaan?

Puupellettimme valmistetaan puhtaasta ja kuorettomasta puusta. Tämä takaa tuotteemme tasalaatuisuuden ja kuivuuden. Pellettimme perusominaisuuksiin kuuluu myös helppo käsiteltävyys sekä pölyämättömyys.

Kuinka paljon voin tilata pellettiä?

Irtopellettiä voit tilata kerralla 3-40 tonnia riippuen varastosiilosi koosta. Toimitamme puupellettiä myös 500 kg:n suursäkeissä.

Paljonko pellettilämmitysjärjestelmän huolto vie aikaa?

Pellettilämmistyslaitteisto vaati yleensä noin 15 minuutin puhdistuksen kerran kuukaudessa. Täysautomaattiset laitteet täytyy huoltaa/puhdistaa usein muutaman kerran vuodessa.

St1 Yrityskortti ja D-kortti

Korttini on kadonnut/varastettu. Miten toimin?

Kadonneesta tai varastetusta kortista tulee ilmoittaa viipymättä ympäri vuorokauden palvelevaan sulkupalveluun p. 0800 131 031.

Tarpeettoman kortin sulkuilmoituksen voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen kortit@st1.fi  tai palvelulomakkeella

Uuden kortin tilaus onnistuu lähettämällä vapaamuotoinen sähköpostiviesti osoitteeseen kortit@st1.fi

 

 

Korttini on rikki. Mitä teen?

Uuden kortin pystyt tilaamaan lähettämällä vapaamuotoisen sähköpostiviestin osoitteeseen kortit@st1.fi tai täyttämällä palvelulomakkeen

Korttini ei toimi. Mitä voin tehdä?

Ota ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 0800 131 031, jotta voimme selvittää asiaa tarkemmin.  Asiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 8-16.

Olen unohtanut PIN-koodini. Mitä teen?

Voit tilata muistutuksen PIN-koodistasi soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 0800 131 031 tai lähettämällä vapaamuotoisen sähköpostiviestin osoitteeseen kortit@st1.fi. Vaihtoehtoisesti voit pyytää PIN-koodimuistutuksen palvelulomakkeella

Huom. PIN-koodi lähetetään kirjeenä postitse noin viikon kuluessa.

Annoin PIN-koodin väärin ja nyt korttini ei toimi. Miksi näin?

Kortin lukkiutuessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 0800 131 031.

Mikäli olet unohtanut PIN-koodin, voit tilata muistutuksen PIN-koodistasi soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 0800 131 031 tai lähettämällä vapaamuotoisen sähköpostiviestin osoitteeseen kortit@st1.fi.  

Voinko valita oman PIN-koodini tai tilata sen tekstiviestillä?

Tällä hetkellä PIN-koodin valitseminen itse ei ole mahdollista. Valitettavasti  PIN-koodia ei myöskään voi tilata tekstiviestillä, mutta kehitämme palveluitamme jatkuvasti.

Missä kaikkialla korttini toimii?

St1 Yrityskortti ja D-kortti toimivat kaikilla St1- ja Shell-asemilla Suomessa.

Voinko tilata lisäkortin?

Voit tilata lisäkortteja lähettämällä vapaamuotoisen sähköpostiviestin osoitteeseen kortit@st1.fi tai täyttämällä lisäkortin tilauslomakkeen

Miten haen St1 Yrityskorttia?

Voit anoa korttia sähköisesti verkkosivuillamme tai täyttämällä korttihakemuksen palvelevalla St1-asemalla. Voit olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme 0800 131 031 tai kortit@st1.fi

Hae St1 Yrityskorttia

Hae St1 D-korttia

Kuinka nopeasti saan St1 Yrityskortin tai D-kortin käyttööni?

Mikäli kortin myöntämiselle ei ole esteitä, kortti postitetaan 1-2 viikkoa hakemuksen vastaanottamisesta, PIN-koodi saapuu muutama päivä kortin jälkeen.

Maksaako St1 Yrityskortti jotakin?

St1 yritys- ja D-kortti ovat kuluttomia kortteja eli tilinhoito- tai vuosimaksuja ei peritä.

Mitä eroa on eri ostoluokilla?

B-ostoluokkaan kuuluvat polttoaineet, autokemikaalit, pesut ja autotarvikkeet. A-ostoluokkaan kuuluvat näiden lisäksi myös huollot ja nestekaasu sekä myymälä- ja ravintolatuotteet.

St1 D-kortille on lisäksi valittavissa C-ostoluokka, joka sallii ainoastaan Dieselin ja AdBluen ostamisen.

Miksi en ole saanut laskuani?

Mikäli et ole saanut laskuasi, ota ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme p. 0800 131 031 tai sähköpostiviestillä osoitteeseen kortit@st1.fi. Asiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 8-16.

Haluan e-laskun käyttööni. Miten teen sen?

Lähetä e-laskuosoitteesi asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen kortit@st1.fi, jolloin laskutustietosi päivitetään. Asiakkaalla on oltava palvelusopimus palveluntarjoajan kanssa (verkkolaskuoperaattori tai pankki).

Voinko saada erilliset laskut jokaiselle kortilleni?

Jokaiselle kortille on mahdollista tilata erillinen lasku. Mikäli sinulla on jo olemassa oleva asiakkuus ja haluat muuttaa koontilaskutuksen korttikohtaiseksi laskutukseksi, ole yhteydessä asiakaspalveluun ma-pe klo 8-16 tai voit pyytää muutosta myös sähköpostitse lähettämällä pyynnön osoitteeseen kortit@st1.fi

Milloin tapahtumat laskutetaan?

Yrityskortin ostotapahtumat laskutetaan kerran kuukaudessa. Lasku edellisen kuukauden ostoista saapuu seuraavan kuukauden alussa.

D-kortin ostotapahtumat laskutetaan kaksi kertaa kuukaudessa kuun puolivälin jälkeen ja seuraavan kuun alussa.

Mihin voin ilmoittaa osoitteenmuutoksesta?

Ilmoita ystävällisesti uusi osoitteesi asiakaspalveluumme p. 0800 131 031 tai sähköpostitse osoitteeseen kortit@st1.fi. Voit myös tehdä osoitteenmuutospyynnön palvelulomakkeella

Shell Card Yrityskortti ja Shell Card/euroShell D-kortti

Korttini on kadonnut/varastettu. Miten toimin?

Kadonneesta tai varastetusta kortista tulee ilmoittaa ympäri vuorokauden palvelevaan kortin sulkupalveluun p. 0800 199 899.

Tarpeettoman kortin sulkuilmoituksen voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen euroshellkortit@st1.fi

Uuden kortin tilaus onnistuu lähettämällä vapaamuotoinen sähköpostiviesti osoitteeseen euroshellkortit@st1.fi

Korttini on rikki. Mitä teen?

Voit tilata uuden kortin Shell Fleet Hubista tai lähettämällä asiakaspalveluumme vapaamuotoisen sähköpostiviestin osoitteeseen euroshellkortit@st1.fi Uuden kortin tilaaminen onnistuu myös palvelulomakkeella

Huom. Mikäli sinulla ei vielä ole käyttäjätunnuksia Shell Fleet Hub -palveluun, ole yhteydessä asiakaspalveluun joko sähköpostitse tai soittamalla asiakaspalveluun p. 0800 199 899 (ma-pe klo 8-16). Shell Fleet Hub korvaa aiemman Shell Card Online -palvelun. 

Korttini ei toimi. Mitä teen?

Ota ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 0800 199 899, jotta voimme selvittää asiaa tarkemmin. Asiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 8-16.

Olen unohtanut PIN-koodini. Mitä teen?

Voit tilata muistutuksen PIN-koodistasi soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 0800 199 899 tai lähettämällä vapaamuotoisen sähköpostiviestin osoitteeseen euroshellkortit@st1.fi. Vaihtoehtoisesti voit pyytää PIN-koodimuistutuksen palvelulomakkeella

Huom. PIN-koodi lähetetään kirjeenä postitse noin viikon kuluessa.

Annoin PIN-koodin väärin ja nyt korttini ei toimi. Miksi näin?

Kortin lukkiutuessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Mikäli olet unohtanut PIN-koodisi voit tilata PIN-muistutuksen soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 0800 199 899 tai lähettämällä vapaamuotoisen sähköposti viestin osoitteeseen euroshellkortit@st1.fi.

Voinko valita oman PIN-koodini tai tilata sen tekstiviestillä?

Shell Fleet Hubista voit valita oman PIN-koodisi korttia tilatessa. Valitettavasti tällä hetkellä PIN-koodia ei voi tilata tekstiviestillä.

Huom. Mikäli sinulla ei vielä ole käyttäjätunnuksia Shell Fleet Hub-palveluun, ole yhteydessä asiakaspalveluun joko sähköpostitse tai soittamalla p. 0800 199 899 (ma-pe klo 8-16).

Missä kaikkialla korttini toimii?

Shell yrityskortit toimivat kaikilla Shell- ja St1-asemilla. Euroopassa kortti toimii kaikilla Shell-asemilla ja Shell-palveluverkon asemilla.

Mistä saan alennusta kortillani?

Asiakaspalvelumme kertoo mielellään lisää alennuksistasi ja niiden voimassaolosta. Asiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 8-16 p. 0800 199 899.

Miten voin tilata lisäkortteja?

Uuden kortin voit tilata lähettämällä vapaamuotoisen sähköpostiviestin osoitteeseen euroshellkortit@st1.fi. Uuden kortin pystyy myös tilaamaan Shell Fleet Hub -palvelussa tai palvelulomakkeella

Huom. Mikäli sinulla ei vielä ole käyttäjätunnuksia Shell Card Online-palveluun, ole yhteydessä asiakaspalveluun joko sähköpostitse tai soittamalla asiakaspalveluun p. 0800 199 899 (ma-pe klo 8-16).

Paljonko korttini maksaa?

Shell yrityskorteista ei peritä kuluja, mutta laskutustavasta riippuen peritään kulloinkin voimassa olevan palveluhinnaston mukainen tilinhoitomaksu.

Olen kiinnostunut asiakkuudesta. Millaisia alennuksia saisin?

Asiakaspalvelumme kertoo sinulle mielellään eri korttivaihtoehdoista ja hinnoittelusta. Asiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 8-16 p. 0800 199 899.

Miten haen Shell Card-korttia tai euroShell D-korttia?

Voit anoa korttia sähköisesti verkkosivuiltamme tai täyttää korttihakemuksen palvelevalla Shell-asemalla. Voit olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme 0800 199 899 tai euroshellkortit@st1.fi.

Hae Shell Card Yrityskorttia

Hae Shell Card D-korttia

 

Kauanko uuden kortin saamiseen menee?

Mikäli kortin myöntämiselle ei ole esteitä, kortti postitetaan 1-2 viikkoa hakemuksen vastaanottamisesta, PIN-koodi saapuu muutama päivä kortin jälkeen.

Miten saan e-laskun käyttöön?

Voit lähettää e-laskuosoitteesi asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen euroshellkortit@st1.fi, jolloin laskutustietosi päivitetään.

Voit myös pyytää tunnukset Shell Fleet Hub palveluun, josta pystyt lataamaan laskut pdf-muotoisina. Saat ilmoituksen uudesta laskusta sähköpostiisi kun se on ladattavissa palvelusta.

Miksi en ole saanut laskuani?

Mikäli et ole saanut laskuasi, ota ystävällisesti yhteyttä asiakaspalvelunumeroomme 0800 199 899  tai sähköpostilla osoitteeseen euroshellkortit@st1.fi. Asiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 8-16.

Voinko saada erilliset laskut jokaiselle kortilleni?

Jokaiselle kortille on mahdollista tilata erillinen lasku.

Pitääkö kortin haltijan säilyttää kaikki kuitit ostoista?

Ei tarvitse. Ostot ilmoitetaan kirjanpitokelpoisella laskulla kerran kuukaudessa, joten kuiteista ei tarvitse huolehtia.

Mihin voin ilmoittaa osoitteenmuutoksesta?

Ota ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 0800 199 899 tai sähköpostiviestillä osoitteeseen euroshellkortit@st1.fi Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa muuttuneesta osoitteesta palvelulomakkeella

Miten saan Shell Fleet Hub -palvelun käyttööni?

Lähetä pyyntö sähköpostitse osoitteeseen euroshellkortit@st1.fi Kirjoita viestiin yrityksen nimi, asiakasnumero (löytyy laskulta) sekä sähköpostiosoite, jolla tunnukset luodaan. Kun tunnustilaus on asiakaspalvelun toimesta tehty, saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Shell Fleet Hub korvaa Shell Card Online -palvelun; kaikki nykyiset Shell Card Onlinen käyttäjät tullaan siirtämään automaattisesti Fleet Hubiin ja heille lähetetään rekisteröitymiskutsu sähköpostitse. Shell Card Online on käytettävissä vuoden 2019 loppuun asti. 

Mitä voin tehdä Shell Fleet Hub -palvelussa?

Palvelun kautta on mahdollista muun muassa tilata ja kuolettaa kortteja, ajaa kulutus- ja tapahtumaraportteja sekä asettaa sähköpostihälytyksiä.

Henkilötietojen käsittely

Miten teen henkilötietojen tarkastuspyynnön?

Tietosuojalainsäädännön mukaan jokaisella on oikeus saada rekisterinpitäjältä vahvistus siitä, että häntä koskevia henkilötietoja käsitellään/ ei käsitellä. Lisäksi jokaisella on oikeus saada pääsy itseään koskeviin henkilötietoihin.

Mikäli haluat tehdä henkilötietojasi koskevan tarkastuspyynnön, pyydämme sinua tulostamaan henkilötietojen tarkistuspyyntölomakkeen ja palauttamaan sen henkilökohtaisesti St1:n konttoriin osoitteeseen Firdonkatu 2, Helsinki. Valmistauduthan todistamaan henkilöllisyytesi toimittaessasi henkilötietojen tarkistuspyyntölomakkeen.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, olethan yhteydessä sähköpostilla dataprivacy@st1.fi

Tutustu myös tietosuojaselosteeseemme.

 

Mistä löydän St1:n tietosuojaselosteen?

Tietosuojaselosteeseen voit tutustua nettisivuillamme.

Ota yhteyttä

St1 Asiakaspalvelu

0800 131 031

Asiakaspalvelu avoinna arkisin 8-18

  • Laskutus klo 9-16
  • Korttien sulkupalvelu, asemien vikailmoitukset, lämmitysöljyn myynti 24h
  • St1 Visa -asiakaspalvelu (vain St1 Visa -korttiasiakkaille) puh. 010 7735 716 (arkisin klo 9-19), sulkupalvelu puh. 0800 30056 (24h)

Shell Asiakaspalvelu

0800 199 899

Asiakaspalvelu avoinna arkisin klo 8-18

  • Laskutus klo 9-16
  • Korttien sulkupalvelu, asemien vikailmoitukset, lämmitysöljyn myynti 24h

St1 Sähköposti

Katso sähköpostiosoitteemme tästä

St1 Chat

Kirjoita meille chatissa

Voit myös esittää kysymyksesi chatissa - asiakaspalvelija on paikalla kun ikoni näkyy oikeassa alakulmassa. 

Yhteydenottolomakkeet

Ota meihin helposti yhteyttä lomakkeella

Siirry lomakkeisiin aihealueittain tästä

Sosiaalinen media

Seuraa meitä

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta.

st1 finance

St1 Finance -asiakaspalvelu

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään, mikäli etsit tietoa tai tarvitset apua St1 Mastercardiin liittyen.