Lämmitysöljy

Varmista mukavat kotiolot laadukkailla St1 lämmitysöljyillä, jotka pitävät myös suuttimet ja palopinnat puhtaina sekä pienentävät kulutusta ja päästöjä. Tilaa lämmitysöljyä verkkosivuiltamme täältä tai ota yhteyttä maksuttomaan asiakaspalveluumme puh. 0800 131 031 (24h).

Lämmitysöljymme

Monipuolisilla lämmitysratkaisuillamme voit säästää energiaa, rahaa ja ympäristöä. Kattavaan valikoimaamme kuuluu muun muassa tehokas St1 Teho Opti Premium -lämmitysöljy sekä St1 Opti Premium. Tilaa lämmitysöljyä kätevästi verkosta tai puhelimitse maksuttomasta numerosta 0800 131 031 (24h).

st1 lämmitysöljy teho opti premium

St1 Teho Opti Premium -lämmitysöljy

St1 Teho Opti Premium palaa puhtaasti ja vähentää päästöjä.

st1 lämmitysöljy teho opti

St1 Opti -lämmitysöljy

St1 Opti on valikoimamme monikäyttöisin polttoöljy.

Miten säästää öljylämmityskuluissa?

Oikea polttoneste oikeaan käyttökohteeseen

Lämmitysöljykustannuksissa pystytään säästämään tuotelaatua vaihtamalla. Hyvänä säästöesimerkkinä ovat lämmityskohteet, joissa ehdottomasti paras valinta on Teho Opti Premium-lämmitysöljy. Säästöt tulevat polttonesteiden paremmasta ja puhtaasta palamisesta sekä huoltokustannuksista. Kysykää rohkeasti polttoainevaihtoehdosta ja käyttäkää hyödyksenne asiakaspalvelumme ammattitaitoa.

Toimitusmäärällä on vaikutusta litrahintaan

Kuljetuskustannukset ja toimitettavat määrät vaikuttavat suoraan lämmitysöljyn yksikköhintaan. Esimerkiksi 1000 tai 2000 litran toimituksessa on hintaeroa noin 1 c/l. Tästä syystä kannattaa tilata yhdellä kertaa mahdollisimman suuri litramäärä lämmitysöljyä kerralla.

Sisälämpötila ja laitteiston kunto

Talo kuluttaa saman määrän energiaa lämmitysmuodosta riippumatta. Öljylämmitystalossa voi säästää energiaa kuten muissakin taloissa: esim. huolehtimalla eristyksestä, ilmanvaihdosta, ikkunoiden tiiviydestä. On hyvä muistaa, että yhden asteen pienennys huonelämpötilassa tuo noin viiden prosentin energiansäästön. Lisäksi kannattaa pitää huolta siitä, että öljylämmityslaitteisto on kunnossa ja huollettu. Yli 20 vuotta vanha kattila ja yli 10 vuotta vanha poltin kannattaa uusia ja säätölaitteet asentaa, jos niitä ei vielä ole.

Öljylämmitystaloissa on saavutettu merkittävää energiansäästöä viimeisten 10 vuoden aikana Höyläenergiatehokkuusohjelman toimenpitein, ennen kaikkea ikääntyneitä öljylämmityslaitteita uusimalla.

Valtiovallan ja öljyalan Höylä-ohjelman ensimmäinen vaihe aloitettiin vuonna 1997. Joulukuussa 2007 solmittu Höylä III-energiatehokkuussopimus vuosille 2008-2016 jatkaa öljylämmityksen energiatehokkuuden parantamista.

Turvalliset täyttöliittimet

Vanhat sakaraliittimet tulee turvallisuuden takia olla vaihdettuna nykysäädösten mukaiseen nokkavipuliittimeen, niin sanottuun Camlock-liittimeen. Nokkavipuliittimet eivät ole alttiita tärinälle, jota säiliötä täytettäessä aiheutuu. Lämmitysöljyn kuljettajat on ohjeistettu niin, ettei sakaraliittimillä varustettuihin kohteisiin enää toimiteta öljyä 1.7.2018 jälkeen.

Öljysäiliö

Pidä öljylämmityslaitteisto kunnossa

  • Öljylämmityslaitteisto kannattaa huoltaa säännöllisesti. Huollettu laitteisto yhdessä korkealaatuisten St1 Opti-lämmitysöljyvaihtoehtojen kanssa lisää käyttövarmuutta, vähentää kulutusta ja edesauttaa puhtaampaa palamista.
  • Öljytoimituksen edellytyksenä on viranomaisvaatimukset täyttävä säiliö ja siihen liittyvät varusteet. Toimitus voidaan jättää suorittamatta, jos kohteessa on vialliset varusteet, jolloin öljyvahingonvaara on ilmeinen tai kuljettaja katsoo muuten turvallisuuden vaarantuvan toimituksen yhteydessä. Pahimmassa tapauksessa laitteistojen huonon kunnon vuoksi voi joutua vaihtamaan maata tai jopa purkamaan koko kiinteistö, jos öljyä on joutunut maaperään.
Camlock-liitin

Huolehdi kaikista osista

  • Öljysäiliön puhdistus- ja tarkastusväliin vaikuttaa säiliön materiaali ja kunto sekä rakennuksen mahdollinen sijainti pohjavesialueella. Lisäksi jotkut kunnat ovat tehneet omia säännöksiä, jotka on syytä tarkistaa paikallisilta ympäristöviranomaisilta. Puhdistuksia ja tarkastuksia suorittavat valtuutetut erikoisliikkeet.
  • Ylitäytönestin on yksi keskeisimmistä turvallisuuteen liittyvistä asioista. Se on ollut pakollinen varuste lämmityssäiliöissä vuodesta 1978 lähtien. Vanhanmallinen ilmaputkeen asennettu pilli ei sen sijaan ole lain mukaan riittävä täyttöhälytin.
  • Ilmaputki. Öljysäiliöt täytetään paineella, jolloin ilman on päästävä esteettömästi poistumaan toimituksen aikana säiliöstä. Riskitekijöitä putkessa voivat olla vanha ilmaputkeen asennettu pilli, hatun pienet reiät tai tukkiutuneet ilmareiät. Tästä syystä hattu on syytä tarkistaa säännöllisesti.
  • Camlock-liitin. Vanhat sakaraliittimet on oltava vaihdettuna nykysäädösten mukaiseen nokkavipuliittimeen, niin sanottuun Camlock-liittimeen (ks. kuva). Nokkavipuliittimet eivät ole alttiita tärinälle, jota säiliötä täytettäessä aiheutuu. Lämmitysöljyn kuljettajat on ohjeistettu niin, ettei sakaraliittimillä varustettuihin kohteisiin enää toimiteta öljyä 1.7.2018 jälkeen.
  • Kattilan puhdistus kannattaa tehdä parin vuoden välein.
Öljylämmityslaitteisto ajantasalla

Tarkista laitteiston ikä

  • Öljysäiliössä on tyyppikilpi, josta selviää öljysäiliön ikä ja hyväksymistiedot. Jos kilpeä ei ole, on säiliö todennäköisesti hyvin iäkäs. Tällaisen säiliön kohdalla käytön turvallisuus tulee varmistaa TUKESin hyväksymällä huoltoliikkeellä.
  • Mikäli vanha öljylämmityssäiliö poistetaan käytöstä, niin se on lain mukaan tyhjennettävä ja joko täytettävä hiekalla tai poistettava paikaltaan. Lisäksi täyttöaukko on eliminoitava virhetäytön estämiseksi.
  • Säännöllisesti huollettu öljylämmityslaitteisto antaa huoletonta käyttömukavuutta sekä säästää selvää rahaa.

Ota yhteyttä

Me St1:llä haluamme, että meitä on helppo lähestyä. Siksi tarjoamammekin sinulle useita tapoja olla yhteydessä meihin. Voit esimerkiksi soittaa tai vaikkapa lähettää viestin chat-palvelumme kautta. Valitse sinulle sopivin ja helpoin tapa ottaa yhteyttä. 

Usein kysyttyä

Askarruttaako sinua jokin asia? Olemme keränneet meiltä usein kysytyt kysymykset yhteen paikkaan, jotta löytäisit vastauksen omaan kysymykseesi mahdollisimman nopeasti ja helposti. 

Käyttöturva- ja tuotetiedotteet sekä sopimusehdot

Täältä löydät kootusti tuotteidemme käyttöturvallisuustiedotteet, tuotetiedotteet sekä sopimusehdot.