RE85

Alhaisemmat CO2-päästöt tehosta tinkimättä

RE85 on jätteestä valmistettua korkeaseosetanolia, jota tankkaamalla ajat tehosta tinkimättä.  Jätteestä valmistetun etanolin osuus RE85-polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 prosenttia.

Tällä hetkellä noin viidennes Suomen hiilidioksidipäästöistä syntyy liikenteessä, ja jotta ilmastotavoitteet saavutetaan, on tehtävä konkreettisia valintoja. Autoilija voi pienentää liikenteessä aiheuttamaansa fossiilista CO2-jalanjälkeään paitsi käyttämällä RE85-polttonestettä myös muuttamalla ajotapaansa sekä valitsemalla mahdollisimman vähän kuluttavan auton. Nämä toimenpiteet vähentävät myös RE85:n hiilidioksidipäästöjä entisestään.

19.6.2023 voimaan tulleen päivityksen johdosta kaikki bensiinimoottoriajoneuvot on mahdollista konvertoida etanolikäyttöön. Aikaisemmin konvertio on ollut mahdollista vain vanhemmille ajoneuvoille. Konvertoituun ajoneuvoon voi tankata niin RE85 etanolia kuin tavallista bensiiniäkin. 

 

st1

Ryhdy etanoliautoilijaksi

Laadukkailla polttoaineilla vanhakin auto voi olla ympäristöystävällisempi. Bensiiniauto on mahdollista päivittää niin sanotuksi flexfuel-autoksi, joka voi käyttää polttonesteenään sekä korkeaseosetanolia että tavallista bensiiniä. Tämä etanolipäivitys tehdään bensiiniautoon jälkiasennettavalla laitteella. 

Velvoitteet ja standardit

Velvoitteet ja standardit

Tutustu polttonesteiden laatuvaatimuksiin, biovelvoitteeseen sekä verotukseen.

Turvallisuus, kuljetus ja varastointi

Turvallisuus, kuljetus ja varastointi

Tiedätkö, miten polttonesteitä tulee kuljettaa tai varastoida? Entä miten toimia, jos polttonestettä joutuu silmiin tai iholle taikka tuotetta on hengitetty?

Jalostus

Jalostus

Tutustu polttonesteiden jalostusprosessin neljään eri vaiheeseen: raakaöljyn suolanpoisto, tislaus, rikinpoisto ja lisäaineistus. 

Ota yhteyttä

Me St1:llä haluamme, että meitä on helppo lähestyä. Siksi tarjoamammekin sinulle useita tapoja olla yhteydessä meihin. Voit esimerkiksi soittaa tai vaikkapa lähettää viestin chat-palvelumme kautta. Valitse sinulle sopivin ja helpoin tapa ottaa yhteyttä. 

Usein kysyttyä

Askarruttaako sinua jokin asia? Olemme keränneet meiltä usein kysytyt kysymykset yhteen paikkaan, jotta löytäisit vastauksen omaan kysymykseesi mahdollisimman nopeasti ja helposti. 

Käyttöturva- ja tuotetiedotteet sekä sopimusehdot

Täältä löydät kootusti tuotteidemme käyttöturvallisuustiedotteet, tuotetiedotteet sekä sopimusehdot.