Moottoripolttoöljy

Polttoöljyn huippuluokan lisäaineistus puhdistaa sekä pitää moottorin suuttimet ja palotilat puhtaana. Näin moottori toimii aina täydellä tehokapasiteetilla. 

Tilaa puhelimitse maksuttomasta numerosta 0800 131 031. 

Polttoöljyn verotus kiristyy 1.1.2021 - Tilaa nyt välttääksesi mahdolliset ruuhkat

Polttoöljyn hintaan on tulossa vuodenvaihteessa korotuksia. Hinnanmuutokseen vaikuttavat polttoöljyn energiaveron korotus sekä biopolttoöljyn jakeluvelvoite.

Vuoden 2021 puolella toimitetut tilaukset laskutetaan uudella verokannalla riippumatta tilausajankohdasta. Tilaamalla ajoissa varmistat toimituksen vielä vuoden 2020 puolelle ja säästät polttoöljytilauksessa. 

Hinnankorotus sekä loppuvuotta kohti kylmenevä sää ovat omiaan aiheuttamaan tilausruuhkia vuoden loppuun. Varmista siis öljyn riittävyys ja edullisempi hinta tilaamalla nyt. 

Tilaa polttoöljyä St1:ltä puhelimitse maksuttomasta numerosta 0800 131 031 (24h). 

Moottoripolttoöljy on kevyt polttoöljy

Kevyttä polttoöljyä voidaan käyttää sekä moottoreissa että lämmityksessä. Lisäaineilla voidaan parantaa kevyen polttoöljyn ominaisuuksia, jolloin tuotteet poikkeavat toisistaan.

Kevyet polttoöljyt ovat dieselin laatuominaisuuksiin verrattavia kaasuöljyjä. Öljynjalostusprosessissa kevyet polttoöljyt tislautuvat samoilla lämpötila-alueilla kuin tieliikenteen käyttöön tarkoitetut dieseljakeet. Työkonekäyttöön myytävä moottoripolttoöljy täyttää dieselin EN 590 -standardin vaatimukset. 

Moottoripolttoöljyn suurimmat eroavaisuudet dieseliin verrattuna ovat polttoaineen verotuksessa. Polttoöljyä verotetaan kevyemmin ja sitä ei saa käyttää tieliikenteessä.

Moottoripolttoöljymme

Moottoripolttoöljyä voidaan käyttää sekä moottorissa että lämmityksessä. Tutustu moottoripolttoöljyihimme ja niiden ominaisuuksiin. Tilauksen voit tehdä puhelimitse maksuttomasta numerosta 0800 131 031. Lue lämmitysöljyistämme täällä

Moottoripolttoöljy on punaista

Moottoripolttoöljy on kirkasta ja punaiseksi värjättyä nestettä. Se ei saa sisältää epäpuhtauksia eikä saa näyttää samealta. Punaisen väriaineen lisäksi polttoöljyssä on mukana ns. kemiallinen markkeri eli merkintäaine, jonka esiintyminen hyvinkin pieninä määrinä voidaan todentaa laboratoriotestissä. Punaisella värillä sekä merkintäaineella voidaan näyttää toteen moottoripolttoöljyn väärinkäyttö tieliikenteessä tankista otettavalla näytteellä.

Moottoripolttoöljyn kylmäominaisuudet

Talvilaatuisen polttoöljyn kylmäominaisuudet ovat paremmat kuin kesälaatuisen. Moottoripolttoöljyn kylmäominaisuuksiin vaikuttavat alin varastointilämpötila eli samepiste ja alin käyttölämpötila eli suodatettavuus.

Lisäaineistuksen vaikutus

Huippuluokan lisäaineistus puhdistaa ja pitää moottorin suuttimet ja palotilat puhtaana. Näin moottori toimii aina täydellä tehokapasiteetilla. Lisäaineistus koostuu esimerkiksi korroosiolta suojaavista, puhdistavista, vaahtoa estävistä ja voitelevista ainesosista, jotka on valittu Suomen olosuhteisiin sopiviksi.

Velvoitteet ja standardit

Velvoitteet ja standardit

Tutustu polttonesteiden laatuvaatimuksiin, biovelvoitteeseen sekä verotukseen.

Turvallisuus, kuljetus ja varastointi

Turvallisuus, kuljetus ja varastointi

Tiedätkö, miten polttonesteitä tulee kuljettaa tai varastoida? Entä miten toimia, jos polttonestettä joutuu silmiin tai iholle taikka tuotetta on hengitetty?

Jalostus

Jalostus

Tutustu polttonesteiden jalostusprosessin neljään eri vaiheeseen: raakaöljyn suolanpoisto, tislaus, rikinpoisto ja lisäaineistus. 

arrow-left
Hei, onko sinulla jotain kysyttävää? Avaa chat