Sähköauton lataus – St1 Charge

Sähkölataus St1-asemaverkostossa

Salamannopeaa ja yksinkertaista – maksa kortilla, lataa auto, ja voit jatkaa matkaa.

charging station

Löydä lähin latausasema

Verkostossamme on tällä hetkellä 12 latausasemaa

price

Hinnoittelu

Näet hinnan, kun painat €-painiketta laturin näytössä. Hinnoittelu perustuu ladatun energian määrään, eikä aloitusmaksua tai erillisiä lataus- tai pysäköintiaikaan perustuvia maksuja ole.

receipts

Hae kuitti latauksesta

1. Lue aseman maksupäätteessä näkyvä QR-koodi latauksen loputtua 2. Voit myös hakea kuittia allaolevasta linkistä, syötä sivulle maksukorttisi neljä viimeistä numeroa ja latauspäivämäärä. Voit tallentaa tai jakaa kuitin.

Payment

Maksutavat

Voit maksaa latauksen Visan ja Mastercardin lähimaksulla, Apple Pay:lla tai Google Pay:lla. Katevaraus on automaattisesti 50€.

St1 Sähkölataus

Sähkölataus St1:llä

Verkostossamme on tällä hetkellä 12 latausasemaa. Suunnitelmissa on rakentaa latausasemien verkosto noin 40:n St1- ja Shell-aseman yhteyteen vuoden 2025 loppuun mennessä. Asemille tullaan pystyttämään yli 300 nopeaa suurteholatauspistettä. Suomen lisäksi St1 rakentaa suurteholatauspisteiden verkostoa Ruotsiin ja Norjaan.

Osaan St1:n suurteholatauspisteiden laitteistoa on saatu osarahoitusta Euroopan unionilta tai Energiavirastolta.

Näin lataat St1 suurteholatauksessa

Näin lataat St1 suurteholatauksessa

Kytke latauskaapeli autoon ja aloita maksamalla lataus koskettamalla lähimaksullisella maksukortilla lukijaa tai matkapuhelimella Apple Pay:lla/Google Pay:lla. Katevaraus tehdään automaattisesti 50 € suuruisena.

Lopeta lataus koskettamalla maksukortilla lukijaa tai matkapuhelimella Apple Pay:lla/Google Pay:lla. Voit lopettaa latauksen myös auton näytöstä tai automerkin omasta apista.

Vinkkejä nopeampaan ja tehokkaampaan lataukseen

  • Aja latausasemalle, kun autossa on toimintamatkaa jäljellä noin 10-20%. Kun akku saavuttaa 80% lataustason, lataus yleensä hidastuu. Pitkällä matkalla lataukseen käytettävän yhteisajan lyhentämiseksi kannattaakin akkua ladata useita kertoja 80% tasoon, sen sijaan että lataisi sen lähemmäs 100% tasoa.
  • Akkua kannattaa esilämmittää optimilämpötilaan, mikäli tämä ominaisuus on autossasi. Lämmitetty akku ottaa vastaan lataustehoa paremmin kuin kylmä akku.
  • Tutustu oman sähköautosi ominaisuuksiin. Sähköauton valmistajan ilmoittama toimintamatka saavutetaan yleensä vain optimaalisissa olosuhteissa ja tietyllä ajonopeudella. Kylmällä säällä akun varaus heikkenee ja myös auton sisätilan lämmitykseen kuluu enemmän energiaa. Jos autolla ajetaan pakkasella moottoritietä, toimintamatka saattaa laskea lähes puoleen. Tällaiset toimintamatkan muutokset on hyvä huomioida pidemmillä matkoilla lataustaukoja suunniteltaessa.

Usein kysytyt kysymykset