Maku edellä, itse tehden ja raaka-aineita arvostaen

Katriina Kotiranta
Product Develoment Manager
Katriina Kotiranta

Rakkaudesta ruokaan

Huoltoaseman ruoka - ehdottomasti mainettaan parempaa

Oletko koskaan pohtinut, miten ravintoloissa tarjoiltava ruoka päätyy asiakkaan pöydälle? St1:n tuotekehityspäällikkö Katriina Kotiranta pohtii sitä paljon. Hän kertoo, että HelmiSimpukan ruokalista on monilta osin klassinen eli pitää sisällään niitä annoksia, jotka ovat suosittuja vuodesta toiseen. Näitä ikisuosikkeja ovat mm. lihapullat, makkaraperunat ja Wieninleike. 

Maku kaikki kaikessa

Tämän vuoksi HelmiSimpukoiden keittiöissä käytetään laadukkaita raaka-aineita ja tehdään annokset mahdollisuuksien mukaan itse. Perunamuusi tehdään siis oikeista perunoista, lihapullat paistetaan itse ja leikkeet nuijitaan sekä leivitetään ihan omin pikku kätösin. 

Uusien kampanjatuotteiden suunnittelu

Ruokalistan täytyy toki elää ja kehittyä. Tätä varten Katriina tiimeineen kuuntelee tarkalla korvalla asiakkaiden antamia palautteita, joita saadaan niin suoraan asiakkailta kuin asemien henkilökunnan kautta. Hyvä esimerkki asiakkaiden kuuntelemisesta on klassikkoannos makkaraperunat, jossa asiakkaiden toiveiden perusteella palattiin ns. perinteiseen makumaailmaan erikoismausteiden sijaan. Myös kasvisvaihtoehdot ovat nousseet asiakkaiden toivelistoilla esille ja niinpä nykyään HelmiSimpukoista saa pizzan, hampurilaisen ja leikkeen kasvisvaihtoehtona. 

Ruokatrendit maailmalla

Katriina seuraa tiiviisti sitä, mitä maailmalla tapahtuu ruokatrendien suhteen ja ammentaa niistä sopivassa suhteessa myös HelmiSimpukoihin oman osansa. Tuotekehityspäällikön roolissa Katriina testaa tavarantoimittajien uutuuksia ja seuraa ruokatrendeihin liittyviä artikkeleja, uutisia ja sosiaalisen median kuulumisia.

Yksi ruokatrendi, joka on rantautunut Suomeenkin isolla rytinällä, ovat hampurilaisissa tapahtuneet muutokset. Hampurilaisten väliin halutaan nyt rapeutta ja suutuntumaa. Siksi erilaiset paneroidut pinnat esim. kanassa ovat hyvin suosittuja. Ja vastaavasti vegeburgerissa chilillä maustettu coleslaw-salaatti on suoraan maailman ruokatrendien huipulta. Pizzan ystävät ovat varmasti panneet merkille Välimeren suunnalta tulleet uudet tuulet, joiden myötä pizzojen päälle tulee tuoreita raaka-aineita paistamisen jälkeen. Kuinka herkullisia esimerkiksi tuore rucola tai makeat kirsikkatomaatit ovat suussasulavan pizan päällä. 

 

Tule sinäkin testaamaan HelmiSimpukoiden herkullisia makuja ja kerro sitten meille miten maistui. Odotamme kommentteja innolla. Hyvää ruokahalua!